Újra van blog!

Igen mert sokáig nem volt. Történt ugyan is, hogy összeszarta magát a gép a szerver alatt ami kiszolgálta a blogot (is). Egyik nap még volt szikla meg blog a következőnapon meg semmi. Leállt minden, a levelezés is. Kértem újraindítást megjavult, megnyugodtam, 10 perc múlva megint nem volt. Pár próbálkozás után kiderült, hogy nem nagyon tudok mit kezdeni a dologgal, én Angliában a gép egy szerverteremben Budapesten. A következő hazalátogatás során aztán szépen a honom alá csaptam és hazavittem a szerver. Most is ott csücsül az asztal alatt, csak már nincsenek benne a diszkek, azokat kiszereltem és kijöttek velem Angliába. Mert egyértelmű volt, hogy azt a gépet nem érdemes életre kelteni. Mindent cserélni kellett volna benne. Szépen elengedtem a kezét. Így mellesleg a szerverhely havidíját is megspórolom szépen.

Ez mind nagyon szép de hiányzott a blog. Kellett valami megoldás. Az jól látszott, hogy nem igazán szerencsés ez a távolról gép üzemben tartás. A hosszú évek alatt amíg ezt a sportot űztem nem ez volt az első alkalom, hogy hozzá kellett nyúlni a géphez. Költözött párszor a gép, kellett javítani, sőt már cseréltem is egyszer. Ezektől a gondoktól végleg meg akartam szabadulni. A szerver bérlet felejtős, többszörösébe kerül annak amit én erre hajlandó vagyok áldozni. Aztán jött az ötlet (köszi Gümő!), hogy költözzön felhőbe a szerver. Rövid számolgatás után kiderült, hogy messze ez a legolcsóbb.

Szóval lett egy virtuális gép az Amazon felhőjében. Szuper! Szépen felköltöztek rá a legújabb verziójú szoftverek. Itt jött a következő fejfájás mert ez több generációnyi ugrást jelentett. Így hiába töltöttem fel a gondosan lementett adatokat, semmi nem működött. Sokáig kerülgettem a javítást mert éreztem, hogy izmos szívás lesz. Igazam volt. Mivel minden változott ezért a nem működés oka bárhol lehetett. Sőt legtöbbször egyszerre több helyen. Mondjuk mikor egyszerre romlik el a mosógép meg a konnektor amiből az áramnak kell jönnie. Változtatsz az egyiken, nem jó, visszacsinálod mert akkor nem azzal volt a baj, változtatsz a másikon... Ilyenből jó páron átverekedtem magam. De most nagy részt megy. A többivel meg majd szép lassan elbánok. Viszont ez idő alatt nem tudtam megírni ami kikívánkozott volna belőlem. Pedig készült gőzgombóc.

Gőzgombóc

Voltunk síelni.

Nassfeld

Meg otthon.
Lettek új cipők amik most nem futócipők hanem tenisz cipők.

Tenisz cipő

Jártam Londonban vendégekkel meg nélkülük is. Innen csak egy érdekesség, egy park a város közepén ahova csak a kulccsal rendelkező kivételezettek léphetnek.

Manhester Square

És futottunk. Sokat. Közte ilyeneket is.
És történt jó pár olyan dolog amiről majd részletesen beszámolok legalább utólag. Stay tuned.

Írta: Feri Címkék: Kommentek: 0 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo