Kalymnos, az emberek

Sokszor voltunk Kalymnoson annál is többször írtam már róla. Mellesleg te tudod hányszor voltunk? Mert én nem, ismét utána kellett néznem. Azt hiszem a helyről, a mászásról, az időjárásról, az odaútról már minden megírtam. Ezeket nem ismételném. Te meg tudod tenni  de kiadós feladat lesz. Most csak az emberekről lesz szó.

Mikor 3-4-ik alkalommal mentünk Kalymnosra már megismertek minket a vendéglősök, boltosok és őszintén kedvesen fogadtak. Most már többen név szerint köszöntenek és jókat beszélgetünk. Sokuknak ismerjük az életét, részben a családját. Kezdjük Katerinával.

Kalymnos Katerina

Őt a már nem létező Noufaru étteremből ismerjük. Az étterem nem volt különösebben érdekes, de miatta sokszor megfordultunk ott. Ő volt az aki, ha nem volt nagy forgalom, akkor leült az asztalunkhoz és hosszasan beszélgettünk míg vártuk a kajára. Ha csak elsétáltunk az étterem előtt napközben akkor is lejött az utcára kicsit dumálni. Mivel a hely családi okból tulajdonost váltott Katerinát nem találtuk ott. Szerencsére a mamája a szomszédos kávézóban tölti az estéket, oda is mentünk köszönni neki és ő elárulta, hogy a közeli szálloda recepcióján dolgozik.  Egyik nap el is mentünk megkeresni. Mikor meglátott minket kiugrott a pultból megölelni minket. Akkor el is felejtettem képet csinálni de szerencsére az egyik nap a strandra menet összefutottunk. Sajnálom, hogy már kevesebbet fogunk találkozni vele mert ő az az ember aki mindig mosolyog.

Az egyetlen hely ami még nem létezett mikor először jártunk ott az az olasz fagyizó. Ez egy komoly hiányosság egy olyan helyen ahol általában a melegtől "szenved" az ember. De szerencsére 7 évvel ezelőtt megnyitottak és azóta mély kapcsolatot ápolunk. Nevesen idén sem volt nap amikor ne fagyiztunk volna náluk.

Gelataria Italiana Kalymnos

Sajnos az ő nevüket nem tudom, viszont a kutyájukat és a két macskájukat néven tudjuk szólítani.

A falu egyik nevezetessége a Fatolitis taverna/bár és az ember aki vezeti.

Fatolitis Kalynnos

Ide nem annyira enni ülnek be az emberek inkább inni és találkozni de a palacsintájukból egy is elég vacsorára. A bácsi kicsit lassan mozog már de a két lánya remekül viszi a helyet. Ő inkább csak a szociális kapcsolatokat ápolja. A hely olyan mint a moszkva téri óra. Mindenki ismeri, igazodási pont. Az idei első és utolsó hely ahol Kalymnoson ettünk ez volt.

A kedvenc éttermünk a Kokkinidis. A nevét adó család üzemelteti, immáron három generáció. Bár a lánnyal idén nem találkoztunk mert hamarosan érkezik a negyedik generáció. Anyuka viszont viszont egy öleléssel engedett utunkra mikor idén első alkalommal betértünk.

Kokkinidis Kalymnos

Itt remek a kaja és hangulatos a hely. Ezt mások is így gondolhatják mert rendszeresen előfordul, hogy áll egy két ember asztalra várva. Pedig már bővítették az éttermet.

A "főtéren" van a Bolt. Mára rengeteg üzlet nyitott Kalymnosnak ebben a mászók által birtokba vett szegletében de Toniék boltja az elsők között volt. Hivatalos nevén Antonio & Niki Fragkos. Hozzájuk akkor is bemegyünk ha nem akarunk venni semmit, csak beszélgetni egy kicsit. Az idő nagy részében Toni van bent.

Toni Fragkos Kalymnos

Niki a feleség inkább reggelente.

Niki Fragkos Kalymnos

Mikor Tonival először elbeszélgettünk még kis iskolás volt a fia, mára hatalmas kamasz és láttuk párszor segíteni pakolni. Ha valamiben tanácsra van szükségünk, hozzá fordulunk és tőle nehéz szívvel búcsúzunk minden alkalommal. Immáron 8-adszor!

Írta: Feri Címkék: Görögország Kalymnos utazás Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
jozsazsu 2017. Oct. 19. 23:36
Há, de jó! Csak most láttam. Szeretem az ilyen tudósításokat!
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo