Nyári dolgok amíg még tart a nyár

Nehéz újra kezdeni az írást amikor az ember elveszítette az egyik leghűségesebb olvasóját. Ezért is támadt mindig jobb ötletem mikor eszembe jutott, hogy ezeket a rég történt dolgokat meg kéne írni. Pedig történések vannak folyamatosan, most a legrégebbiekből pár darab.

A legegyszerűbb történet ez a darázsfészek.

darászfészek

Ennek semmi más apropója nincs, minthogy végre lehet itt is kapni friss élesztőt. Kati vette észre a töröknél. Amúgy román élesztő de ezt csak az érdekesség kedvéért. Láthatóan remekül működik.

Kati elég rég emlegette, hogy jó lenne a kertbe teregetni. Aztán ránk dörrent a jó idő és tényleg nagyon hiányzott a lehetőség.  Sokáig agyaltam, hogy hogyan lehetne ezt úgy megoldani, hogy a legkisebb nyomott hagyjon a dolog. Végül arra jutottam, hogy egy kicsi lyuk a házfalában és egy darab csavar legtávolabbi kerítésgerendában nem nagy ügy. Így ezek fogják tartani a világot járt szárító kötelet.

Miután alaposan kiválasztottam a kampós csavaros dűbelt és meg is vettem, jöttem rá, hogy nincs akkora fúróm. És ha lenne sem tudnám befogni a gépbe mert ehhez bizony 12-es luk kell. Szerencsére nem olyan rég nyílt a sarkon egy barkácsbolt, ahol széles választék volt 12-es falfúrószárakból. Sajnos mind speciális tokmányokhoz való volt de a flex segített a kiválasztott darab átalakításában.

Ez után már villámgyorsan ment a többi.

Rögtön ki is lett próbálva.

A megoldás azóta többször bizonyított, és a zseniális megoldásnak köszönhetően kerti parti idejére kötél mentessé variálható a kert. (A zseniális megoldás egy karabiner a kötél másik végén.)

A 3D nyomtató többször dolgozott és hasznos darabok pottyantak ki belőle. Mi ugye rendszeresen futunk és ehhez van kitalálva két futókulcs, aminek a lényege, hogy lehetőleg a legkisebb dolgokat vigye magával az ember, ne keljen egy egész kulcskarikát cipelni. Ezeknek a kulcsoknak nem volt igazán helye, sokáig a termosztát tetején laktak de onnan mindig lepotyogtak. Gondoltam, legyen egy elegáns megoldás erre. Az, hogy honnan és miért van mágnes itthon azt megírtuk már itt és itt. A megoldás pedig egy nagyon egyszerű forma amiben hátulról van hely két-két mágnesnek.

kulcstartó mágnes

És ez az egész egyszerűen csak fel van ragasztva a falra. Kimondottan vonzódok a mágnesekhez (pedig nem is vagyok vasorrú bába). Most már csak ennek a posztnak a végén levő kérdést kell megválaszolni, azzal a kiegészítéssel, hogy nem 18 hanem 14.

Nagyjából két évvel ezelőtt amikor kocsival mentünk haza velünk jött egy tükör. Nem kellett senkinek mikor kiürítettük Katiék régi házát. Én meg úgy gondoltam, hogy nem hagynám veszni, amúgy is alig van tükör nálunk a házban. Aztán találtunk neki egy jó védett helyet ahol nem rúg bele senki míg kitaláljuk hová kerüljön. Itt szépen el is tűn szem elől. Időként felmerült a kérdés persze, hogy hol lenne jó helyen és szép lassan körvonalazódott az egyetlen logikus hely. Katiéknál egy madzagon lógott és zörgött is rendesen amikor valaki véletlenül kicsit hozzáért. Én ennél jobb megoldást akartam. Megint működésbe lépett a nyomtató.

Eredetileg tartottam attól, hogyha alul nem rögzítem akkor esetleg mozogni fog egy kicsit amikor a nyitogatjuk az ajtót amin van, de ez a félelmem alaptalannak bizonyult. Így végre van egy tükör a bejárati ajtó közelében, lehet kilépés előtt ellenőrizni a kinézetet.

Írta: Feri Címkék: 3D_print ház szerelés sütés Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2016. Sep. 04. 11:48
Nagyon praktikus ötletetek, konfortossabbá teszik a lakást.Megfontoltan van tervezve.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo