Kerítés

Viharos napok után, melynek híre még Magyarországra is eljutott, verőfényes reggelre ébredtünk. Éjjel még ropogtatta a tetőt a tomboló szél, reggelre mintha elfújták volna (haha). Kati indult le előbb a földszintre, én még a másodikról viccesen megkérdeztem, hogy van-e még kerítésünk. Mire némi hatásszünet után jött az őszintén döbbent válasz: nincs. Angliában hagyománya van annak ugyanis, hogy valami megmagyarázhatatlan okból nagyon gyenge kerítéseket építenek majd ezeket minden tavaszi vihar után újra csinálják. Na de nézzük milyen kép fogadott minket azon a reggelen.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: kert ház szerelés Kommentek: 0 hozzászólás

Alicante, mini nyaralás

Két héttel ez előtt megnéztük az időjárás előrejelzést és nem voltunk elégedettek vele. Ezért gyors elhatározással elmentünk magunktól oda ahova másokat küldeni szoktak. (Tényleg tudja valaki, hogy miért negatív az ha valakit elküldenek melegebb égtájakra?) Remek 3 napot töltöttünk Alicantéban egy kis drámával.

Péntek késő este érkeztünk, hogy a hosszú hétvégét jól ki tudjuk használni. Bár komoly programokat nem terveztünk mégis sikerült kitölteni az időt. Két kötött dolog volt az  egyik a Volvo Ocean Race Museum nem túl tág nyitvatartási idővel a másik a piac szintén hasonló korlátokkal. Mindkettőt sikerült az első napba bele tenni. Erre azért is törekedtünk mert erre a napra ígértek rosszabb időt amiből csak annyi lett, hogy volt egy kis zápor. A múzeum felejthető volt, kicsi és nem túl érdekes, viszont volt egy ablaka arra a helységre ahonnan a versenyeket irányítják, és követik, na azt megnéztem volna közelebbről. Még így használaton kívül is (most éppen nem zajlik verseny) nagyon érdekes volt. Jól nézett még ki a két eredeti hajó ami az épület előtt volt. Erről a verseny sorozatról halottam már de eddig nem igazán érdekelt, de most, hogy láttam milyen komoly technika áll mögötte egész más a helyzet.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Spanyolország utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Konyhapolc feljövőben

Kiknek kell feljönni ugye? Akik leszakadtak. A konyha polc is így járt. Szerencsére nem úgy, hogy az egész polc elindult lefelé, hogy összetörje az alatta levő porcelán edényeket, majd onnan továbbhaladva együttes erővel a legalul elhelyezkedő tányérokat. Éppen csak az egyik sarka engedett el, de Kati észrevette és akcióra késztetett.

Az egész előzménye az, hogy az eredeti polc mennyiséget megnöveltük még valamikor tavaly és ehhez nyomtattam polctartó pöcköket. Minden szép és jó volt de ez a polc egy kicsit túl lett terhelve és a polctartó megadta magát. Legegyszerűbb az lett volna, ha nyomtatok új pöcköket és a terhelést elosztva kicsit kíméletesebb elbánásban részesülnek. De én szeretem a kihívásokat. Tehát gyártsunk erősebb tartókat. A forma kötöttségéből adódóan erősebb kiinduló anyag kell. Tehát a nyomtatás kizárva. Kicsit mérlegeltem, hogy rézből vagy vasból készüljön, végül az utóbbi mellett tettel le a voksot.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: ház szerelés Kommentek: 0 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo