Tévé mese maci nélkül

Főleg azoknak a figyelmébe ajánlom akik kifogásolják a magyarországi szolgáltatásokat és elégedetlenkednek a magyar szerelőkkel (persze néha okkal). A tévénkről lesz szó, illetve a volt tévénkről, illetve az újról. Á hagyjuk!

Amikor beköltözünk a házba, egyértelmű volt, hogy hol van a helye a tévének. A falon. Az említett fal viszont gipszkartonból van megalkotva, azaz a teherbíró képessége erősen limitált. Azóta jól kiokosodtunk a gipszkartonra rögzítés mikéntjéről, de az továbbra is egyértelmű, hogy súlyos dolgokat nem érdemes a falra aggatni mert esetleg nem marad ott. Erre rímelt még, hogy a régi tévénk áram fogyasztása figyelemre méltó, és nem a helyes irányban. Ekkor született meg a második tévénk, ami töredék fogyasztású és súlyú, a régi tévét pedig a vendégszobába száműztük. Minden nagyon szép és jó volt sokáig. Aztán az új tv alján megjelent egy zöld pötty ami ettől kezdve világított ha kellett, ha nem. Ez csak focimeccsek alatt nem volt zavaró, minden más esetben erősen.

pixel error

A felvétel erősen nagyít, csak egy kicsinyke pixel lett sztahanovista.

Nagyon nem zavartattuk magunkat miatta egészen addig míg nem jött egy levél. Ebben azt ajánlották, hogy hosszabbítsuk meg a garanciát mert hamarosan le fog járni. Hó-hó! Akkor még garanciális a kicsike. Kati ki is túrta a számlát és tényleg a vásárlástól még nem telt le az az egy év. Fel is hívta a megadott telefonszámot és elmondta, hogy mi a problémánk. Mondták, hogy fotózzuk le a beépített teszt ábrát és küldjük el és annak fényében elbírálják, hogy garanciális problémáról van-e szó. Mondtuk, hogy ez bizony a tesztábrán pont nem fog látszani.

LG test picture

Látod? Nem látod? Na látod!

Jó akkor küldenek egy futárt érte aki elviszi a szervizbe. A tévét leszereltük a falról és elkezdődött tévétlen időszakunk. Nem vagyunk nagyon függők ezért nem rázott meg a kilátásban levő pár nap tévé mentesség. Vártuk a futárt, hiába. Kati újra telefonált ahol sikerült azt mondaniuk, hogy mivel nem küldtünk képet addig semmit nem kezdenek a dologgal. Ok, nagy levegő, küldtünk képet. Többek között ez a 2-t itt fent. A képek készítése közben lettem figyelmes arra, hogy immáron egy másik helyen is hibás a képernyő, így már még alaposabb okunk volt, hogy elindítottuk a folyamatot. A képek elmentek a futár várható időpontja megjött de akkor meg mi mentünk haza. Mire visszajöttünk már eltelt két hét az első telefon óta. De végre jött a futár és elvitte a készüléket. Döbbenetemre semmilyen átvételi papírt nem adott. De ez semmi volt ahhoz képest, ami ez után következett.

Némi csönd után Kati ismét telefonált, hogy mi van! Mondták, hogy a gép megérkezett hozzájuk ez és ez a referencia száma a javításnak és kb 10 napon belül fog jelentkezni a futár cég, hogy mikor hozzák vissza tévénket. Magyarul ha mi nem érdeklődünk a szerviztől semmilyen visszaigazolást nem küldtek volna, mintha csak egy futár céggel állnánk kapcsolatban. Vártunk, ekkor még türelmesen.

Nagyjából egy hónappal(!) az első telefon után, ismét érdeklődtünk, hogy most már letelt minden határidő, mikor lesz újra tévénk? Innen kezdve sűrű telefonálások és a vége felé már fenyegetőzések hatására újabb két-három(!) hét múlva jelentkezett a futár cég, hogy hozzák vissza a tévét. Hurrá! Addigra már betelt a parabola vevője az előre beállított programokkal. Nagy kukaságunkat enyhítendő vettünk egy rádiót is.

DAB rádió

Megvártam Katit a kibontással. Kell két ember, hogy fel lehessen tenni a tévét a falra, egy aki tartja, egy meg aki tekeri a csavarokat és dugdossa a kábeleket. Fel is raktuk, nagy öröm boldogság pár teljes percen keresztül. Aztán kezdtük leszedni a védőfóliát amit azért raktak fel, hogy ne karcolódjon a tévé. Nem is karcolódott. Mutatom inkább.

törött tévé

Mivel a doboz és a csomagolás amiben a futár letette az ajtóban, sértetlen volt, a sérülésnek még a csomagolás előtt, a szervizben kellett történnie. Magyarul miután ráejtették a tévét a jobb felső sarkára és nyilvánvalóan konstatálták a törést szépen fogták becsomagolták és visszaküldték nekünk. Ekkor már bántuk egy pöttyet, hogy ebbe a garanciális mókába belefogtunk. Ekkor volt kb. hat hete, hogy az első telefont megejtettük és kicsivel több mint egy hónap tévémentesség volt mögöttünk.

A következő levelünk elég határozott volt nem akarunk újabb szerviz kört a fent leírt elfogadhatatlan szolgáltatási színvonal miatt viszont ez így nem maradhat. Ekkor már egy kicsit magasabb pozícióból kaptunk választ és egy levelet amivel cserére vagyunk jogosultak. El is mentünk oda ahol a tévét vettük ahol megnézték a levelet és mondták, hogy hozzuk be a készüléket az összes hozzá tartozó miskulanciával és válasszunk egy másikat mert ezt a típust már nem forgalmazzák. Némi tanakodás után az utódját választottuk ami teljesen úgy néz ki mint a miénk csak a hátulján pár szám jelzi, hogy nem teljesen azonos az előddel. Mivel ezt meg kellett rendelni, mert nem volt raktáron úgy időzítettünk, hogy egy haza utazás előtt bevittük a régi-új készüléket és mikor visszajöttünk már szállították is az újat. Most van egy kinézetre teljen azonos tévénk immár pixel hiba (és törés) nélkül és még vissza is kaptunk némi aprópénzt mert az új modell kicsivel olcsóbb volt mint a régi.

Tiszta nyereség. Persze ha eltekintünk attól hogy több mint egy hónapon keresztül nem volt tévénk és ez idő alatt is fizettük a műhold szolgáltatót és a tv-előfizetési díjat és akkor a rengeteg bosszankodásról már ne is beszéljünk. Nos így javítanak tévét Angliában. Bizonyos jelekből úgy ítéljük meg, hogy az LG szerviz szolgáltatót váltott, ezért ha ilyen típusú készüléked van és hozzá garanciális problémád tegyél egy próbát. Sokkal rosszabbul nem igazán járhatsz.

Írta: Feri Címkék: angol szerelés Kommentek: 0 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo