Boka

Ez most nagyon nem hiányzott. Igaz máskor sem. Egy sérülés soha nem hiányzik. Pont most amikor kezdtünk újra hosszabbakat futni, mert már nem volt gond a térdünkkel, akkor végképp nem. Mert azzal kalkulál az ember, hogy egy maraton leteríti de azzal nem, hogy egy rossz lépés és máris megvan a sokhetes kihagyás.

Egy héttel ezelőtt szerdán egy hosszú futás volt esedékes. Előzőleg már megfutottuk az erdő és folyópart kombinációját amiben sok terep van és kevés beton és most, hogy beindult a természet nagyon kellemes érzés mozogni benne. Mivel már jól ismert volt az irány adtam Katinak pár perc előnyt, hogy valahol a táv fele közelében érjem utol és így fussunk együtt. Nagyjából a harmadik és feledik kilométernél, épp kiértem volna az erdőből, egy lejtős ösvényen rongyoltam lefelé amikor egy rossz lépést tettem és kibicsaklott a bokám. Eléggé fájt de volt már ilyen. Gyorsan felültem lekaptam a cipőt és kézzel megmozgattam a bokámat. Mivel a lejtőn lefelé futás és szűk hely miatt nem tudtam kikönnyíteni a mozdulatot ezért éreztem, hogy most egy kicsit jobban elintéztem magam, de futottam én már sokat bicsaklás után ezért szépen összeszedtem magam és éreztem is, hogy nincs nagy baj, tudok futni. Egy pillanatra villant csak meg, hogy talán nem kéne mind a 20-at végig menni, de akkor viszont szólnom kell Katinak, hogy ne ijedjen meg amiért nem érem utol. Tehát előbb utol kellett érnem. Mivel legalább egy percet ültem a bokámat masszírozva a földön ezért kicsit belehúztam. Iszonyat szerencsém volt, jött egy vonat és a sorompó megakasztotta a csajt. Ép csak újra indult amikor hallótávolságba került és kiabáltam neki, hogy várjon meg. Addigra már szúrt egy kicsit a bokám. Aztán amikor odaértem és megálltam akkor már tudtam, hogy vége a futásnak, nagyon elkezdett fájni a lábam. Annyira, hogy már csak a legközelebbi autóval elérhető hely jöhetett számításba, ahova értem tud jönni. Kati megindult haza a kocsiért én meg sántikáltam visszafelé. Csak 500 métert kellett megtennem de a végén már nagyon komoly gondot okozott minden lépés. Mire kocsiba tudtam ülni már csak fél lábon ugrálás ment. Otthon azonnal jég került rá, és felpolcoltam. Vacsi után már az sem segített. Kezdett dagadni és már minden formában fájt. Nem volt nagy kérdés, hogy erre bizony röntgen kell mert nagy a baj. Szerencsére nem volt törés tehát "csak" valami komoly szalag sérülés volt. Na meg persze az is hogy a sérült bokával futottam még 2 kilométert és ez igen csak megnövelte a bevérzést ami végül a komoly dagadás formájában jelentkezett először. Egy héttel később még mindig így nézett ki.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: futás sérülés Kommentek: 1 hozzászólás

Bicikli istáló

Ismét a kert volt a soros, hogy dolgozzunk rajta. Ahhoz, hogy be tudjuk füvesíteni a hátsó részt ahol a dobogó volt, meg kell oldanunk, hogy ne kelljen átjárni rajta pár hétig. Ehhez az szükséges, hogy minden rendbe legyen rakva ott. Amíg az nincs meg nem tudunk tovább lépni. Ez irányba tettünk megint erőfeszítéseket.

Két dolgot szerettünk volna a kert hátuljában egy fatárolót ahová a kerti sütögetéshez összegyűjtött anyagot tehetjük illetve egy bicikli tárolót. Amíg a lakásban laktunk a bringák a hálószobában laktak. Nem volt ideális megoldás. Egyértelmű volt, most, hogy van kertünk a biciklik kikerülnek oda. Erre ideiglenes megoldásként vettünk két takarót amik valamelyest védtek a időjárástól de ugyan akkor ártottak is gépeknek mert folyamatos dunsztban tartották azokat. Egyértelmű volt, hogy egy kimondottan erre dedikált tároló lesz a megoldás. Fabrikáltunk már párszor fából szerkezeteket és itt is erre készültünk. Elég sokáig. Aztán be kellett látnunk, hogy most egyszerűbb lesz ha készen megvesszük. Akár hogy is méregettem, számolgattam a maradék anyagokból nem lehetett esztétikusan kihozni, ha meg veszünk hozzá anyagokat akkor nagyon sokba kerül. A végső döntésben az is szerepet játszott, hogy Kati talált nagyon olcsón a neten készen megrendelhetőt. Már mint úgy készen mint egy IKEA bútor, vagyis minden megvan hozzá de szerelgetni kell még bőven.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: kert Marci szerelés Kommentek: 0 hozzászólás

Még mindig szerelés

Elég sok kicsi gyerek van a környékünkön. A kicsi alatt értendő a 0-4 éves kor, a környékünkön pedig az, hogy részben a családban részben pedig az ismeretségi körben itt ahol lakunk. És bár szívesen láttuk volna őket a lakásukban ez nem igazán volt jó ötlet. A lakásban a nappalink volt egyúttal az ebédlő és a dolgozó szoba is. És bár vettünk kábel tartókat amivel a dolgozóasztalok háta mögött jellemzően megtalálható kábelrengeteget eltüntettük a földről azért a polcokon maradt elég apró mütyür ami egy kis gyerek számára vonzó és vagy veszélyes vagy mi féltettük volna a kis kezektől. Na ez már nem így van.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: ház szerelés Kommentek: 0 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo