Ikeázás kis megszakítással

Mit csinálnak normális emberek az utazás előtti napon? Készülődnek, csomagolnak. Mit csinálunk mi? Városnézéssel egybekötött bútorvásárlást. Az előző alkalommal a legégetőbb dolgokat hoztuk el, most már némi kényelmi és díszítő bútorozásra is gondolhattunk. Ezzel a gondolattal indultunk neki az utazás előtti napon, hogy az előzőleg eltervezett dolgokat elhozzuk a hozzánk legközelebb eső Ikeából. Az a hozzánk legközelebb eső is igen messze van, kb egy óra autózásnyira. A helyszínen aztán hozzánk illő módon, szépen átvariáltuk a terveket ami némi bonyodalmat okozott a végén. Szép sorjában szedtük össze a tervezett és terven kívüli dolgokat mikor belefutottunk egy üres polcba ahol a helyszínen kiszemelt asztalnak kellett volna lennie. Ha az ember ragaszkodik az otthon kiszemelt bútorokhoz akkor szépen meg lehet nézni, hogy érdemes e elindulni, van e belőle raktár készlet. De ha helyszínen születik döntés akkor bizony úgy lehet járni ahogy velünk is történt. Na de nem adjuk mi olyan könnyen. Az Ikea raktárában van lehetőség, megmondják neked van a kiszemelt árú egy másik egységben. Így megtudtuk, hogy a második legközelebb eső áruházban van több mint 40 darab az asztalból. Így szépen miután minden egyebet összeszedtünk, kifizettünk, berámoltunk a kocsiba neki indultunk a londoni monszunnal egybekötött éjszakának begurultunk dél Londonba. Ezt a helyet azért nem szeretjük mert ide nem autópálya vezet, jócskán kell a városon belül vezetni. No mindegy, ott voltunk, felkaptuk a két asztalt újra végig álltunk egy sort, bedobtuk ezt is a kocsiba és indulás haza. A nem tervezett kitérő miatt eddigre már mind ketten nagyon éhesek voltunk, ugyan is fél tíz környékén érhettünk haza. Arra volt még erőnk, hogy felkapjuk a pizzát amit útközben megrendeltünk, villámgyorsan megegyük és már pakolhattunk is a másnap reggeli repüléshez. A szerzeményeket csak bedobtuk egy sarokba és pár napra magára hagytuk.

A teljesség igénye nélkül: 1 ágy keret (az utolsót hoztuk el), 2 kisasztal, 1 ruhaakasztó állvány, 2 lámpa búra, 1 állólámpa, 1 gyúródeszka, 2 lábtörlő, 1 kis szőnyeg.

Otthon erőt gyűjtöttünk, ezért amikor visszaértünk, nekiálltunk hasznosítani a szerzeményeket. Természetesen még aznap amikor a reptérről hazagurultunk. Van valami perverz abban, hogy ennyire szeretjük a kihívásokat. Az ággyal kezdtük, nagyjából nyolc óra felé. Volt kockázat a dologban mert ehhez szét kellett szedni a régi darabot és valahol aludnunk kellett pár órával később. Amint kész volt a hely felcipeltük a csomagokat amiben az ágy volt.

Kicsomagoltuk...

... és Kati nekiállt rendszerezni a csavarokat, hogy ne akkor kelljen keresgélni mikor éppen félkézzel a darabot tartod.

Itt már reménykedtünk, hogy lesz hol aludnunk.

Nagyjából másfél óra múlva értük el a kész állapotot.

Ágykeret egyben, semmi nem maradt a hozzávalókból, csomagolás eltakarítva. Szerintem, ha jegyeznék ezeket ez rekord gyanús idő. Már csak rá kellett dobni a matracot, ágyneműt és lehet is belehenteredni.

Egy kicsivel 10 óra előtt a lefekvésre gondolni logikus gondolat ezért mi nekiálltunk összerakni az asztalokat. Az persze már gyerekjáték volt az ágyhoz képest, nem tartott egy órát sem. A két asztal együtt.

Látható, hogy sokkal kevesebb darab van a csomagban. A kevesebb darab kevesebb csavarozással jár.

Annyira gyorsan haladtunk, hogy majdnem elfelejtettem fényképet csinálni.

Ezt az állapotot már csak 3 csavar választja el a késztől.

És amikor kész csak fel kell pattintani a hozzáadott ragasztós tappancsokat és mehet is a helyére.

Láthatóan ide lett méretezve. Azóta szépen mind ketten belaktuk a sajátunkat nagy elégedettséggel.

Holnap kora reggel indulunk maratont futni, ki kéne valamit találni ma estére. Bár most elég kímélős üzemmódba kapcsoltunk. Mert mikor szedjünk össze egy kis takonykórt, ha nem egy nagy futás előtt. Szurkoljatok, hogy mindketten kimásszunk vasárnapig belőle. A többit majd mi megoldjuk.

Írta: Feri Címkék: lakás szerelés Kommentek: 0 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo