Cica mama és társai kalandjai

Úgy alakult, hogy Katiék öreg cicájának nem volt maradása ott ahol lakott. Plusz még Katinak volt egy csomó bútora ami a családi házuk eladása után ideiglenesen Zsuzsiékhoz került megőrzésre. Ezen kívül nekem is volt pár vackom ami nem fért bele semmilyen bőröndbe és ezért évek óta árválkodott otthon miközben én itt a szívemet fájdítottam, hogy nem tudom használni ezeket. Ezt így szépen összevetve kiderült, hogy lassan érdemes lesz egy nagy fuvart csinálni és ezeket mind belepakolni és szépen kihozni mert most már van hely ahova rakni tudjuk. Ezen gondolatok okán mertünk olyan karácsi ajándékokat kérni ami egyértelműen szintén nem bőröndös kategóriájúak. Kaptunk is jócskán ilyet. Mivel a maratont lefutottuk tudtuk és Katinak volt még tavalyról maradt kivehető szabija, összeállt a kép. Szépen kibérelünk egy furgont azzal hazagurulunk, ezeket a cuccokat mind belerakjuk és kihozzuk. Ez volt a terv.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: ajándék szerelés utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Barcelona Marathon

Hivatalos nevén Zurich Marató Barcelona. Ezt csináltuk meg március 15-én. De a történet sokkal előbb kezdődött. Kb. másfél évvel ez előtt lefutottuk az első félmaratonunkat, tavaly szeptemberben Budapesten én a harmadikat Kati a másodikat. Elég jól ment mindkettőnknek. Szinte az nap fel merült, hogy tovább kéne lépni. A tovább lépés pedig egy maratont jelentett mindkettőnknél. Kinéztem egy tavaszi versenyt és fűtögettem Katit, hogy menjünk. Nem kellett sokat. De egy maraton már komolyabb felkészülést igényel és ezt el is kezdtük tavaly ősszel. Szépen emeltük a távokat és feszegettük a tempót, kísérletezgettünk a frissítőkkel és futás közbeni energia bevitellel. Aztán jött Marci és vele rengeteg hazarepülés de ekkor már a futócipő volt az első amit beraktunk a bőröndbe. A dolog egészen odáig fajult, hogy csak idén február végéig lefutottunk 350 km-ert. Felkészültünk no. Aztán a verseny előtt jött a pihenő időszak, hogy kicsit regenerálódjunk az edzések fáradtságából. Ez nagyon nehéz volt mert előtte heti 4-5-öt futottunk és ebből hirtelen kirántva nem találtuk a helyünket. És ami még gonoszabb dolog, hogy előbb Kati majd én is enyhébb megfázással, torokfájással kezdtünk küszködni és erre mi a futást használjuk mint gyógyírt. De most nem lehetett egy jó izzasztót futni. Nem is akart múlni a nyavalya. Ez annyira letörte a hangulatom, hogy nem is vártam a versenyt pedig előtte általában jól be vagyok sózva és nagyon mehetnékem van.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: futás utazás verseny Kommentek: 1 hozzászólás

Ikeázás kis megszakítással

Mit csinálnak normális emberek az utazás előtti napon? Készülődnek, csomagolnak. Mit csinálunk mi? Városnézéssel egybekötött bútorvásárlást. Az előző alkalommal a legégetőbb dolgokat hoztuk el, most már némi kényelmi és díszítő bútorozásra is gondolhattunk. Ezzel a gondolattal indultunk neki az utazás előtti napon, hogy az előzőleg eltervezett dolgokat elhozzuk a hozzánk legközelebb eső Ikeából. Az a hozzánk legközelebb eső is igen messze van, kb egy óra autózásnyira. A helyszínen aztán hozzánk illő módon, szépen átvariáltuk a terveket ami némi bonyodalmat okozott a végén. Szép sorjában szedtük össze a tervezett és terven kívüli dolgokat mikor belefutottunk egy üres polcba ahol a helyszínen kiszemelt asztalnak kellett volna lennie. Ha az ember ragaszkodik az otthon kiszemelt bútorokhoz akkor szépen meg lehet nézni, hogy érdemes e elindulni, van e belőle raktár készlet. De ha helyszínen születik döntés akkor bizony úgy lehet járni ahogy velünk is történt. Na de nem adjuk mi olyan könnyen. Az Ikea raktárában van lehetőség, megmondják neked van a kiszemelt árú egy másik egységben. Így megtudtuk, hogy a második legközelebb eső áruházban van több mint 40 darab az asztalból. Így szépen miután minden egyebet összeszedtünk, kifizettünk, berámoltunk a kocsiba neki indultunk a londoni monszunnal egybekötött éjszakának begurultunk dél Londonba. Ezt a helyet azért nem szeretjük mert ide nem autópálya vezet, jócskán kell a városon belül vezetni. No mindegy, ott voltunk, felkaptuk a két asztalt újra végig álltunk egy sort, bedobtuk ezt is a kocsiba és indulás haza. A nem tervezett kitérő miatt eddigre már mind ketten nagyon éhesek voltunk, ugyan is fél tíz környékén érhettünk haza. Arra volt még erőnk, hogy felkapjuk a pizzát amit útközben megrendeltünk, villámgyorsan megegyük és már pakolhattunk is a másnap reggeli repüléshez. A szerzeményeket csak bedobtuk egy sarokba és pár napra magára hagytuk.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: lakás szerelés Kommentek: 0 hozzászólás

Meleg helyzet

Aki olvassa ezt a blogot az tudja, hogy új házba költöztünk. Ez jóval nagyobb mint a lakás ahol előzőleg laktunk. Ez sok szempontból jó, de jött a tél és ki is kell fűteni a házat. Ettől tartottunk, joggal. Adott némi reményt, hogy, míg az előző bérlemény közel 50 éves volt a házunk 10 éve épült és ennek megfelelően jóval modernebb a szigetelése. Gondolom nem csak jófejségből, hanem a szabványok ezt írták elő akkor már.

Az egy dolog, hogy a szobákban amiket nem használunk levettük a fűtést teljesen vagy nagyon alacsonyra de gondoltuk csavarunk még egyet a dolgon és fejlesztjük az amúgy nagyon jó kis rendszer leggyengébb láncszemét. Ezt itt.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: ház szerelés Kommentek: 1 hozzászólás

Sajtos pogi

Nem tervezem főző bloggá alakítani ezt itt, de múlt héten megint voltunk társasozni. És mostanában ha társas akkor sütés. Valahogy így alakult.

Már rég szerettük volna megpróbálni a pogácsa sütést amihez elég ritkán jutunk hozzá (nem a sütéshez). Már csak egy alkalom kellett ehhez és ez lett végül a múlt heti társasozás. A bökkenő a recepttel volt. Manapság nem az a gond, hogy nem talál az ember receptet, hanem hogy túl sokat is. Végül csak ráböktünk az egyikre ami nagyon egyszerű volt és volt otthon minden hozzá. Az alakuló gyakorlatunk alapján rögtön módosítottunk is rajta egyet, és neki álltam. Kati a kritikusabb pillanatokban erős támogatást nyújtott, ahogy mondani szokás: nélküle nem jöhetett volna létre. Rögtön első támogatása az összetevők összeszedése és kimérése során történt. Majd ezek szépen belevándoroltak a dagasztó gépbe.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: főzés sütés Kommentek: 0 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo