Sportolás

A futásra nem vesztegetnék szót. A legtöbb ember facebookozik és látja, hiszen mindig megosztom a futásokat. De ha mégis szeretnél most valami képet kapni róla akkor itt van összegyűjtve. Ehhez jött hozzá a golf és az ikea bútor szerelés.

2006 karácsonyára kaptam Katitól két golf ütőt. Alaposan utána járt a dolgoknak mert két nagyon hasznos darabot vett amivel már jól lehetett szórakozni. Párszor el is mentünk a városi parkba ahol van egy pich and put pálya. Aztán elült a dolog. Katit nem érdekelte igazán, egyedül viszont nem annyira szórakoztató. Aztán képbe jött Gábor. A futó versenyeknél már ő volt a katalizátor. Nélküle is mentünk volna de talán később és nem ennyiszer. A golf is vele kapcsolatban jött újra előtérbe. Nem tudom, hogy derült ki, hogy mind a ketten érdeklődünk a golf iránt. Meg is beszéltük rögtön, hogy megyünk együtt golfozni. Kettőnknek együtt volt 5 ütője, és nagyon kevés tudása. Kezdtük egy 9 lukas par 3-as pályán. Jó móka de nem komoly. Ide mentünk párszor, de úgy éreztük, hogy ez nem elég kihívás. Kiderült, hogy közvetlenül a város határában van egy rendes méretű, komoly pálya. Nosza menjünk oda. Gyanús volt, hogy mindenki igazi golf ruhában van és teljes felszerelést cipel magával. Neki is indultunk a pályának a már említett készletünkkel, pólóban, futócipőben. Már a felénél tartottunk mikor, oda jött hozzánk egy alkalmazott, hogy izé, csak előírásos ruházatban lehet itt lenni. Kimagyaráztuk a dolgot, de egyértelmű volt, hogy ezt még egyszer nem tudjuk előadni. De az is egyértelmű volt, hogy akarunk még ide jönni, tehát beruházunk golf ruházatba. Megvettük a legolcsóbb és még elfogadható ruhát cipőt. Sajnos erről nincs kép pedig igen mulatságosnak nézünk ki benne. De kéne még golf ütő készlet is. Az viszont drága. Ilyenkor segít az ebay. Így tettem szert egy fontért erre a zsákra és a benne levő ütőkre, labdákra, ütőkefére stb.

golf club set

Nem untatnálak vele, hogy hány és milyen ütő van benne, de lényeg az, darabja többszörösét éri mint amennyiért az egészet elhoztam.

Közben az is világos lett, hogy nagyon nem tudunk golfozni. Ennek a megoldása a drivign range. Ez olyan hely ahol némi apró pénz befizetése mellett kapsz egy vödör labdát amit egy állásból elüthetsz egy szép nagy füves terület felé.

driving range

Itt nem gond ha nem találod el jól, csálén megy stb. mert nincs körüled senki olyan helyen hogy eltalálhatnád, nem lohol mögötted a következő csapat, nem kell sietni. Ez már azért is fontos mert ez komoly koncentrációt igénylő sport. Egy kis figyelmetlenség és teljesen máshova megy a labda mint szeretted volna. Egyébként ez még egyértelműen leírja a játék stílusunkat, szóval bőven kell menni gyakorolni ide.

Nem lehet rám panasz mert már eddig mentem jó párszor (ennek köszönhető, hogy tudok párszor szép egyenesen ütni) és az egyik ilyen alkalommal beugrottam Gáborhoz aki pont útba esik, hogy megnézzem, az általa beszerzett ütő készleteket. Ekkor láttam, hogy rengeteg ikeás doboz van felhalmozva a lakásában és nem üresek. Mint kiderült egy ágykeret van bennük. Mivel szeretek legózni, íziben felajánlottam, hogy rakjuk össze. Kicsit húzódozott de belátta, hogy ez egy olyan meló amiben van jó pár pillanat amikor kell legalább 2 pár kéz. Szisszentettünk egy-egy sört és nekiugrottunk. Azt kell mondjam, hogy pillanatok alatt olyan csapatmunka alakult ki, mintha midig ezt csináltuk volna. Ripsz-ropsz állt a keret.

Az ágylécek felhelyezése már gyerek játék volt.

Jöhetett a rá a matrac és az elégedett felhasználó.

Közben elmondásra került, hogy a háttérben lévő ajtótlan szekrény egyik elem ferdén van be építve és ketten azt is könnyebben helyre lehet rakni. Nem kellett kétszer mondani, mint ahogy azt sem, hogy valójában meg vannak az ajtók a szekrényhez csak fel kéne rakni ezeket. Remek délutáni sport volt.

Mindezek közben zajlott egy Wimbledon, egy foci vébé, és most nem rég az angol Nyilt Golf Bajnokság. Ezeket a sportokat űzve és nézve szinte minden szabadidőnk elment. De megérte.

Írta: Feri Címkék: futás golf sport Kommentek: 2 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2014. Jul. 30. 07:38
Látom még egy komoly fertőzést kaptatok, viszont ügyes beszerzés volt a kezdő felszerelés.
Anya 2014. Sep. 11. 08:13
Csinos kis " taliga" ez a golf szerelés, tényleg nagyon ügyes húzással jutottatok hozzá. Gondolom női szerelés az külön van.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo