Elképzelésem sincs honnan jött az ötlet. Egyszer csak azon vettem észre magam, hogy krumplis nudlit akarok csinálni. Pontosabban enni, de az nem jön magától. Nagyon régen nem ettem már ilyet de arra emlékeztem, hogy nagyon szeretem. Ez is megfejtendő rejtély, hogy ha ennyire jó kaja akkor miért nem csináltam még. Mert csinálni nagyon egyszerű.
Mivel múlt hétvégén Kati dolgozott, ezért nem beszéltük meg, egyszerűen csak nekiálltam. És egy vérbeli geekhez méltóan nem a szakácskönyv ugrott be elsőnek mint forrás hanem a Google. Mivel az legelső feldobott recept hihetőnek tűnt és nem volt elbonyolítva ezért nem is keresgéltem tovább. Nagyjából úgy akartam meg lenni vele, hogy mire a csaj hazaér addigra legyen meg frissen, készen. Két dologgal nem számoltam, hogy Kati egy órával korábban jön haza és a krumplinak rendesen ki kell hűlnie. Meg azzal sem, hogy az itteni krumplik nagyon vizesek ezért sokkal több lisztet vesznek fel, így az elkészült adag pöttyet túlméretes lesz, de mivel jó cucc ez nem akkora probléma.
Mikor feltettem a krumplit főzni ezeket még mind nem tudtam. De mire megfőtt a krumpli Kati már telefonált, hogy indul haza. Mire kihűlt már itthon is volt. Azt már végig nézte ahogy csak adom és adom a lisztet a tésztához, hogy valamelyest összeálljon. Abban meg kimondottan segédkezett, hogy a kész nudlik a forró vízbe kerüljenek onnan pedig a előre megpirított morzsára. Ez egyébként nagy segítség volt mivel én nyakig tésztás voltam a nudli gyártástól.
Ha valaki nem ismerné a cuccot, úgy kell elképzelni az ízvilágot mint egy kifordított szilvás gombócot. Ami a gombócnál belülre kerül az itt kívül, mellette a tányéron van hozzá adva.
Ebből kifolyólag szilva lekvárral az igazi de nekünk ilyen nem volt. A képen áfonya lekvár van mellé adagolva, és ezt nem panaszként említem. Katinak komolyan figyelmeztetnie kellett, hogy a másnapi félmaraton előtt nem kéne halálra zabálni magam, bár az eredmény ismeretében nyugodtan repetázhattam volna. Így viszont maradt bőven belőle, így Kati is tudott vinni magával és másnap Gábort is meg tudtam vendégelni a verseny után egy kis kalória visszatöltésre.
Ha valaki szeretné előállítani a fenti igen remek terméket és nem rendelkezik tapasztalattal, recept és útmutatás természetesen kérhető. Csak ajánlani tudom, nálunk biztos rendszerbe kerül.