10, 25, 30

Mielőtt a kifejteném a számmisztikus címet, szót kell ejteni még az előző posztból kimaradt sztoriról. Az első túrázós nap estéjén sorba álltunk a fürdéshez. Gábor ment elsőnek és azzal az eredménnyel jött ki a zuhany alól, hogy nem lehetett elzárni a csapot, eltört benne valami. Szerencsére mi is meg tudtunk még fürdeni de a zuhanycsap továbbra is eresztette magából a hideg vizet erősen. Hiába volt késő, kénytelenek voltunk a házigazdát riasztani, mert ez egy egész éjszaka alatt jelentős víz mennyiség lett volna és itt el tudom képzelni, hogy nem olcsó a víz. A probléma csak az, hogy amikor visszaérkeztünk a futásból akkor jöttek meg a házigazdáék, és enyhén szólva sem jártak egyenesen. Valami buliból érkeztek éppen. Tehát adva volt egy megoldandó probléma és egy koncentrálásra kevéssé alkalmas házigazda. Több mint egy órán át kereste az zuhany elzáró csapját és nem találta meg, feltételezem nincs is. Végül gyorskötözővel leszorította a csap karját és így csak alig folyt. Ezt ő megfelelő megoldásnak gondolta, mi mindent megtettünk. Csak mikor vissza érkeztünk a vacsiból, a nagy csendben realizáltuk, hogy a csöpögés bizony az ajtón át is erősen zavaró. Végül törölközőkkel csillapítottuk a hangot és így kibírható volt. Másnap reggel már reggelinél elkapott minket az eső. Így a mászás szintén nem jöhetett szóba, amint kicsit jobb lett az idő azért fagyizni lementünk és mire onnan visszaértünk már új csap volt a zuhanyzóban.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: futás mászás Spanyolország Kommentek: 0 hozzászólás

Moraira, első napok

Idén sokkal egyszerűbb utat választottunk mint tavaly. De kalandokban nincs hiány így sem. Kezdve rögtön a repüléssel. Ha elég korai járatot választasz akkor az ébresztőt olyan időpontra kell állítani ami 3-sal kezdődik és ez fáj. Főleg, hogy én nem sokkal ez előtt feküdtem le mert próbáltam dolgozni még egy kicsit. Így a repülőn azonnal elaludtam. Annyira, hogy már Spanyolország felett jártunk mikor Kati felrázott. Nem ok nélkül.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: futás mászás Spanyolország Kommentek: 1 hozzászólás

Kikapcsolódni polccal

Szokásunkhoz híven múlt szombaton is futottunk egy parkrunt. Ez eddig semmi különös. Ilyenkor utána jellemzően fürdés, reggeli majd a korai kelés miatt kidőlés következik. Ebből most csak a reggeli valósult meg. Komoly munkát terveztünk amire esélyt adott a száraz, kellemesen langyos idő. Ebből nyilván kitalálható, hogy kültéri tevékenységről lesz szó.

Részben. Azzal mentünk le a kertbe, hogy nézzük meg a kisházban található anyagokat, hátha össze tudunk hozni belőle egy polcot. De ehhez ki kell pakolni és ehhez kellett az ígért eső mentes nap. Ahogy pakoltuk ki az összegyűjtött faanyagot rögtön fel is mértük, hogy miből mit lehetne gyártani. Volt például két hosszúkás szekrény ajtó, jóféle deszkából abból lett például polc oldala, pár szétszedett fiókból szabtunk bele polclapokat. Végül két, a kisházba remekül passzoló polcot gyártottunk le, tökéletes összmunkával. Ahhoz képest, hogy fogalmunk sem volt mit és hogyan fogunk csinálni, hogy polc legyen a végeredmény igen szép teljesítmény.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: kert szerelés Kommentek: 0 hozzászólás

Krumplis nudli

Elképzelésem sincs honnan jött az ötlet. Egyszer csak azon vettem észre magam, hogy krumplis nudlit akarok csinálni. Pontosabban enni, de az nem jön magától. Nagyon régen nem ettem már ilyet de arra emlékeztem, hogy nagyon szeretem. Ez is megfejtendő rejtély, hogy ha ennyire jó kaja akkor miért nem csináltam még. Mert csinálni nagyon egyszerű.

Mivel múlt hétvégén Kati dolgozott, ezért nem beszéltük meg, egyszerűen csak nekiálltam. És egy vérbeli geekhez méltóan nem a szakácskönyv ugrott be elsőnek mint forrás hanem a Google. Mivel az legelső feldobott recept hihetőnek tűnt és nem volt elbonyolítva ezért nem is keresgéltem tovább. Nagyjából úgy akartam meg lenni vele, hogy mire a csaj hazaér addigra legyen meg frissen, készen. Két dologgal nem számoltam, hogy Kati egy órával korábban jön haza és a krumplinak rendesen ki kell hűlnie. Meg azzal sem, hogy az itteni krumplik nagyon vizesek ezért sokkal több lisztet vesznek fel, így az elkészült adag pöttyet túlméretes lesz, de mivel jó cucc ez nem akkora probléma.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: főzés kaja Kommentek: 1 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo