Headcorn half

Ilyen eddig még nem fordult elő és lehet, hogy nem is fog a jövőben sem, de most megtörtént. Illetve régen, amikor Kati eltörte a lábát és sokáig gipszben volt, akkor. De most már túl vagyunk rajta és mindenki aránylag jól viselte. Illetve én nem annyira, de erről kicsit később.

Hétvégén Kati sajnos dolgozott és nem ért rá. Viszont az első félmaratonom után megígértem magamnak, hogy fogok futni egy olyat kellemes, száraz időben is. Mert hogy az első alkalommal nagyon csúnyán kikaptuk az időjárást és igen csak túlélő futás jellege volt a dolognak. Szóval Kati nem ért rá de a hétvégén rendeztek egy félmaratont itt a közelben és szép idő is ígérkezett! Tudtam, hogy cserbenhagyás ha nélküle indulok de nagyon el akartam menni. Úgyhogy elővezettem a témát és Kati nagyon megértő volt, persze mellette nagyon sajnálta, hogy nem tud jönni. Taktikusan ezt a péntek esti 10-es klub futás környékén adtam elő amikor azért nem fájt annyira.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: futás Kommentek: 1 hozzászólás

Váratlan első nap

Tegnap mikor megírtam a posztot, hogy jöttünk síelni nem gondoltam, hogy egy napon belül újra írni fogok. Mert mit lehet írni egy átlagos síelős napról? Lecsúsztunk, fellifteztünk és ezt egymás után 10-20-szor. Nem túl érdekfeszítő. Így indult a mai nap is, de fordulatosabb lett mint reméltük.

Korán kelés sikerült, hamar a parkolóban voltunk. Szedegettük elő a cuccokat a kocsiból, mikor megláttam, hogy a sícipőm megfáradt egy kicsit. Nem mai darab. Próbáltam utánaszámolni, hogy mikor vettem de nem sikerült. Egy biztos ez az első sícipőm. Nem követem a divatot, nem érdekel ebből a szempontból, a célnak megfelelt, tehát használtam a cipőt. Az biztos, hogy több mint 25 éves (megkockáztatom a 30-at is). Nem csoda, ha megpihent.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: síelés tél Kommentek: 1 hozzászólás

Hó-hó-hó

Elmenekültünk az esős Angliából. Bár az esőt nem sikerült teljesen magunk mögött hagyni, azért nem panaszkodom. De még mielőtt eljöttünk volna a szombat 2:10 órás repülővel még péntek este futottunk a klubban 10 kilométert, akkor kivételesen nem esett, és szombat reggel egy parkrunt, amikor szintén nem. Előtte, utána, közben esett, sőt ömlött az eső. Mondhatnám szerencsések vagyunk e tekintetben, de a szombat reggeli futást érdekessé tette a levonuló árhullám.

Reggel 8-kor a parkrun facebook oldalán írták, hogy a folyó vízállására tekintettel ugyan módosított útvonalon de lesz futás. Utána elnézést kértek. Az történt ugyanis, hogy megnézték, járható a folyó part egy kis szakasz kivételével. Azt meg ki lehet kerülni. Kimérték az új útvonalat, és 9-kor elrajtoltatták a mezőnyt. Pár perc múlva szembesültünk a helyzettel, hogy egy óra alatt annyit emelkedett a víz, hogy 15-20 méter hosszan a part kb. 20 centi mély víz alatt volt. Persze a mélységével már csak akkor szembesültél amikor belementél. És ez csak a legmélyebb kiöntés volt, nem az egyetlen. Meg kell állapítanom, hogy a folyó vize mocskos hideg. De ez úgy tűnik Katira ösztönzőleg hat mert zseniális időt ment. Ehhez ad hozzá, hogy kb. egy kilóval nehezebb futócipőben mint máskor, az út jelentős részén. Utána villámgyorsan haza gurultunk és 10 óra előtt pár perccel neki ugrottunk a készülődésnek, hogy 11-kor indulni tudjunk. Ebbe bele kellet férjen egy fürdés, hajszárítás, reggeli, locsolás és még apróságok. Nem fért bele de végül időben a reptérre értünk. Ott viszont akkora sor volt, hogy a bő órával későbbi géphez már szedték előre az embereket, így ezt a sort nem kellett végig állni. Megvettük az útra az innivalót és elindultunk a szokásos kapuk felé ahonnan a budapesti járat indulni szokott. És ekkor láttuk meg az első gépet ami nem tudott leszállni a szél miatt. Aztán amíg vártunk, hogy kiírják, hogy pontosan melyik kapunál szállunk be akkor a másodikat. Ez nem sok jót ígért. És valóban még állt a gép a kapunál már billegtette a szél. A felszállásnál ez csak fokozódott. Elég csöndes volt az utastér.  Ehhez képest a leszállás szép kényelmes, semmi izgalom.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Ausztria futás síelés utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Tészta

Készülünk síelni, ezért bementünk a városba a múlt pénteken, hogy váltsunk eurót. Ahogy sétáltattunk az utcán elmentünk egy konyhai cuccokat árusító bolt előtt. Valahogy beugrott a múltkori tészta készítési akciónk, amikor is nem volt itthon metélt tésztánk és hűen magunkhoz nem elszaladtunk venni, hanem csináltunk. Már akkor felmerült bennünk, hogy jó lenne egy tészta nyújtó és szeletelő gép. Kérdeztem Katitól, meg kell e várni, hogy valamelyikőnknek születés vagy egyéb napja legyen vagy vehetünk ilyet soron kívül. Aztán megnéztük a egyik helyen a váltási árfolyamokat (nem voltak jobbak mint a postán) és visszafelé bekanyarodtunk a boltba szinte kérdés nélkül. Aztán kicsit megnyugodtunk, mert nem volt ilyenjük.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: főzés konyha sütés Kommentek: 0 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo