Duxford

Az úgy volt, hogy el akartam menni New Yorkba amikor egy fényképen megláttam, hogy ott ki van állítva egy RS-71-es. Közben kiderült, hogy az valójában nem az, hanem az előd A-12-es modell ami nagyon hasonlít de egy hangyányival kevésbé érdekes. Közben persze rendszeresen nézegettem az erről szóló netes tartalmakat és szívtam magamba az információt. A megfelelő Wikipédia oldalon (ennek az angol verzióján) fel van sorolva az összes valaha épített példány és hogy mi lett a sorsuk. Nem hosszú lista, összesen 32-darab épült belőle és 20 maradt meg. Biztos ismered azt az érzést amikor nem olvasol egy szöveget de mégis egy szó kiugrik belőle. Így akadt meg a szemem azon, hogy England. Pontosabban nem akadt meg eléggé csak mintha láttam volna a szövegben ezt. Nosza nézzük meg alaposabban. És tényleg az egyik példány Angliában mutogatja magát miután leszerelték. Ez azért nagy szó mert az összes többi az Egyesült Államok területén található.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Anglia repülés Kommentek: 1 hozzászólás

Csőtörés

Miután megírtam a halloweenes futást azon gondolkodtam, hogy most egy jó darabig nem fogok írni mert nem készülünk sehova karácsonyig, nem kertezünk  mert tél van, szóval nem fog történni semmi érdekfeszítő. Finoman szólva is máshogy alakultak a dolgok.

Csendesen telt a szombat, mindössze mákos gubát terveztünk készíteni ha jól emlékszem. Bár némileg elmosódtak az emlékeim a szó szoros értelmében. Délután épp a guba készítéshez fogtunk, én felvágtam a bagettet ami kiflihez leghasonlóbb és lehet itt kapni. Azon morfondíroztunk, hogy nem elég szikkadt még, pedig a bagett nagyon hamar ki szokott száradni. Persze angol páratartalom mellett még nem teszteltük annyit. Végül Kati előhalászta a szakácskönyvet, meg is találta a vonatkozó receptet, és szobában olvasta mielőtt kimentünk volna, hogy végrehajtsuk a leírtakat. Egy kis pattanást halottunk a konyha felől. Olyan volt mintha egy műanyag edény eldőlt volna a mosogatóban vagy mint amikor valami melegszik és pattan egyet. Közben a mosógép éppen centrifugázott a konyhában tehát az is lehet, hogy a rázkódás miatt dőlt el valami a konyhapulton nem tulajdonítottunk neki túlzott jelentőséget. Kati kezében a szakácskönyvvel ballagott kifelé és a következő pillanatban a vészjósló hangsúllyal hangzott el a mondat: Feri nagyon nagy baj van. Pillanat műve volt és a konyhában teremtem, ekkor már a fél konyhapadlót víz fedte. Kati villámgyorsan kilőtte a mosógépet, ami bár már csak centrifugázott de ki tudja ugye. Valóban úgy tűnt mintha onnan jönne a víz egészen addig míg az így beállt csöndben meg nem hallottuk a csobogást a konyhaszekrényből. Az ajtót kitárva egyértelmű volt, hogy tényleg nagy baj van, a polcról és az aljából gazdagon folyt ki a víz. Én villám gyorsan a konyhába teleportáltam a felmosófákat és a vödröt. Majd ugrottam a szerszámért és zártam el fő csapot. Ez nem nem ment elég gyorsan mert egy nagyon vén darab, fogóval is nehezen tekerhető, kézzel meg sehogy sem. Még szerencse, hogy amikor évekkel ezelőtt kicseréltem a kád csapot keverősre, akkor el kellet zárni így meg kerestem, hogy hol van és szembesültem vele, hogy nem adja magát könnyen, tehát most nem vesztettem egy másodpercet sem felesleges körökkel. Amikor halottam a csapnál, hogy elhallgatott a surrogás, nem áramlott át már rajta víz visszamentem a konyhába ahol akkor már alig volt száraz terület és egyértelmű volt a padló lejtése mert egyes helyeken centis víz állt. Kati közben menekítette ki a cuccokat a konyhaszekrényből.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: konyha szerelés szomszéd Kommentek: 2 hozzászólás

Halloween futás

A halloween az az teljes nevén All Hallow's Eve kelta hagyományokból és szokásokból illetve a ráépülő keresztény ünnepből alakult ki. Hagyományait az előbbitől, nevét utóbbitól kapta: mindenszentek estéje.

Kriszta, Gabi nővére, szintén nagy futó, volt látogatóban Gabinál nem rég. Egyértelmű volt, hogy jöjjön velünk a futóklubba az itt tartózkodása egyetlen hétfő estélyén. Pont ez az este volt az utolsó októberben ezért ekkor volt a halloween-es futás is. Ilyenkor jó néven veszik ha valaki kosztümbe öltözve jelenik meg. Remek alkalom a bohóckodásra és persze nekem sem kell kétszer mondani.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: futás Kommentek: 1 hozzászólás

Kis ház sokadszor

Jó párszor írtunk már a kis ház készüléséről. Ha érdekelnek az előzmények akkor a kert és szerelés tageket ajánlom itt jobbra vagy a poszt alján. Jó eséllyel ez az utolsó a témában mert a ház elkészült. Persze még kell bele polc meg valami szerelő asztal féleség de az már nem a házról magáról szól.

Valahol ott hagytam abba a mesélést, hogy elkészültek a falak, a tető és még ajtó is került rá. Igen ám de belülről nem védte semmiféle burkolat. Ezen elég sokat rágódtunk mert a méretek miatt minden drága lett volna. Ezzel el is akadtunk egy időre. Közben kezdtük megpakolni a házat, mert beköszöntött az esős évszak és mentettük be a dolgokat. Aztán láttuk, hogy nem fog ez menni másként, muszáj lesz invesztálni még. Utánanéztünk és kiválasztottuk a legelviselhetőbb árú megoldást. Kati kisakkozta, hogy még kevesebb lapból is meg tudjuk oldani a belső befedését, mint amennyit én számoltam. És tényleg igaza volt, bár ez némi plusz szabást jelentett de az nem kerül semmibe. Viszont a szállítás drága. Kati itt is nagyot alkotott. Talált facebookon egy hirdetést, miszerint valaki vállal kis furgonnal elérhető áron szállítást. Sajnos nem a legmegbízhatóbb szállítót sikerült kifogni ami miatt csúszott a dolog. Plusz még Kati és Gábor is szívott vele mikor potyára elmentek a barkácsboltba szombat reggel alvás helyett. Akkor én épp azon voltam, hogy kifeküdjem a megfázásomat, hogy eltudjunk menni másnap a félmaratonnak csúfolt túlélő túrára. Végül pár óra szarakodás után ideértek a lapok amit bevágtunk gyorsan a kis házba mert jött az eső. Aztán a következő hétvégén is meg azután is.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: kert szerelés Kommentek: 2 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo