Bringa

Kati egyik nap hazakerekezve a munkából megemlítette, hogy nyikorog a bringája. Mivel másnap nem kellett neki ezért gondoltam meg újítom a kenést a láncon meg a fogaskerekeken. Kicsit le is takarítottam az évek során felhalmozódott koszt az erőátviteli részekről. De jött a visszajelzés, hogy a gép még mindig nyikorog és talán még jobban. Alaposabban szemügyre vettem a dolgot és észrevettem, hogy pedál tengely erősen kotyog. Gondoltam nézzük meg mi a probléma. Ehhez le kell venni a pedálokat. Már itt elvéreztem, mert mint kiderült ehhez van egy célszerszám ami nekem nincs mivel a bringáknak én leginkább csak a kerekét szoktam felfújni karbantartás gyanánt. Szerencsére kiderült, hogy ez a szerszám fillérekbe kerül kiszállítással együtt. Meg is rendeltem azonnal. Ezzel sikerült is leszednem a pedálokat. Viszont a tengely kiszedéséhez egy akkora villás kulcs kellett ami nekem nem volt. Itt megint elakadt a dolog. Szerencsére két bringánk van így a másikat tudta használni a csaj, mert az övé itt maradt félig szétszerelve.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: bicikli szerelés Kommentek: 1 hozzászólás

Kifogás

Ha horgászokról beszélünk akkor a kifogás nem azt jelenti, hogy kifogtak valamit a vízből hanem legtöbbször azt hogy miért nem. Én nem szeretem ezt a verziót. Ezért nem arra törekedtem soha, hogy néha napján kifogjam a nagy halat, hanem ha lemegyek a partra akkor szórakozni akarok. Ha meg olyan a helyzet, hogy nem megy akkor otthagyom a vizet.

Nagyon sokat horgásztam gyerek koromban a Velencei tavon. Remek szórakozás volt. Aztán másfelé fordult az érdeklődésem. Viszont most nem lakunk mesze egy folyótól. Így adódott, hogy horgásszak. Főleg amikor az ajtón kilépve pont 15 méterre voltam a parttól. Aztán kicsit arrébb költöztünk és így megint lett egy kis szünet a horgász pályafutásomban. Az idén azonban újra kiváltottam az engedélyt. Ez itt borzasztóan egyszerű, az ember felmegy egy weboldalra, kitölti az adatokat és befizeti az oldalon keresztül az éves díjat ami nem egy nagy összeg. Utána kinyomtatja a visszaigazoló emailt és már indulhat is a partra. Tehát ha elhatározod, hogy horgászni szeretnél akkor kb. 15 perc és már van is engedélyed. Aztán persze kiküldenek egy kártyát amit egyszerűbb magadnál hordanod. Ezt csak azért írtam le, mert tudom, hogy otthon lényegesen bonyolultabb ez a procedúra. Igaz itt nem okoz senki nagy kárt ha eszetlenül horgászik, mert itt nem szokás hazavinni a halat. Nem esznek csak tengeri halakat.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: állatok szomszédság Kommentek: 1 hozzászólás

Kalymnos videó No2

Kati már tett utalást arra, hogy készülök valamire. Nincs további titok, megint egy videó. Kalymnosról, mászásról.

Az a baj a videókkal, hogy míg ha egy képet készítesz az szerencsés esetben a kattintás pillanatában elkészült, a videó ezzel szemben rengeteg utómunkát kíván. Ezzel a darabbal is óráim mentek el. Senki nem tud úgy videót felvenni, hogy az vágatlanul elejétől a végéig élvezetes legyen. Rengeteg rossz példát látni. Ráadásul amit te szívesen nézel mert élményeket hoz fel benned az esetleg másoknak unalmas, hosszú. Ezért nagyon nehéz eltalálni az elegendő információ, szórakoztató, változatos arányokat. Itt is egy órányi nyersanyagban kellet megkeresni az értékelhető részeket és azokat megfelelő sorrendben egymás mögé tenni. Pöcsölős na. De már nincs tovább, elkészült. Fogyaszd egészséggel.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Kalymnos mászás videó Kommentek: 2 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo