Kalymnos videó No2

Kati már tett utalást arra, hogy készülök valamire. Nincs további titok, megint egy videó. Kalymnosról, mászásról.

Az a baj a videókkal, hogy míg ha egy képet készítesz az szerencsés esetben a kattintás pillanatában elkészült, a videó ezzel szemben rengeteg utómunkát kíván. Ezzel a darabbal is óráim mentek el. Senki nem tud úgy videót felvenni, hogy az vágatlanul elejétől a végéig élvezetes legyen. Rengeteg rossz példát látni. Ráadásul amit te szívesen nézel mert élményeket hoz fel benned az esetleg másoknak unalmas, hosszú. Ezért nagyon nehéz eltalálni az elegendő információ, szórakoztató, változatos arányokat. Itt is egy órányi nyersanyagban kellet megkeresni az értékelhető részeket és azokat megfelelő sorrendben egymás mögé tenni. Pöcsölős na. De már nincs tovább, elkészült. Fogyaszd egészséggel.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Kalymnos mászás videó Kommentek: 2 hozzászólás

Nyomtassunk

Remek ez az ajándék. Ezzel a géppel meg lehet oldani olyan problémákat is amik nem lennének a gép nélkül. Kiderült ugyan is, hogy ha kis dolgokat akarok nyomtatni akkor nincs elég ideje lehűlni az utolsó rétegnek mielőtt a nyomtató fej újra oda ér és a még képlékeny agyagot elmozdítja ahogy újabb réteget nyomtatna rá. Ez nagy tárgyaknál nem lenne gond, de én értelem szerűen kis dolgokkal akartam kezdeni a próbálkozást.

Nosza segítsünk rajta. Erre az a megoldás, hogy hűtjük a már kinyomtatott rétegeket. Ezt praktikusan egy ventilátorral lehet megtenni. Normálisan ha egy géphez új alkatrész kell akkor azt megrendeli az ember fizet érte és beszereli. Na de nem ez a helyzet ha van egy 3D nyomtató. Ilyenkor az ember kinyomtatja magának az alkatrész. Igen csak ahhoz kell egy terv. Ezek nagy számban tölthetők le az internetről. Nézegettem de nem találtam nekem tetszőt, így neki álltam tervezni egyet. Illetve a terv megvolt a fejemben, csak ezt le is kell tudni rajzolni valami tervező programban. Na itt azért volt egy kis gond. Én ilyen programokkal nem igen dolgoztam még, nem volt rá szükség. Így lett a pár óra alatt megtervezhető darabból két napos tervezés aminek nagy részét az program tanulása vitte el. De végül előállt a rajz.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: 3D_print Kommentek: 1 hozzászólás

Kalymnos No6

Bizony utána kellett néznem, hogy hanyadszor vagyunk itt, olyan régen járunk ide. Szóval ez a hatodik alkalom. Nem kicsit érezzük otthon magunkat Kalymnoson. Mivel tavaly ősszel Kati meghúzta az ujját és ez egy rendkívül lassan gyógyuló sérülés ezért tavasszal nem tudtunk jönni. Tavaly tavasszal én lőttem ki az esélyt, egyébként jönnénk simán kétszer egy évben.

Itt a legjobb időszak a mászásra az október közepe. Sajnos akkor mászó fesztivált rendeznek itt az idén és valószínűleg ez az oka, hogy a kedvenc szállásunkon már nem volt hely, és a rossz tapasztalatok miatt máshova nem akartunk menni, ezért inkább bevállaltuk a forróságot és az emiatt esélyes koránkeléseket. Kati szokás szerint mindent jó előre leegyeztetett. Nekem csak pakolni és jönni kellett. Mivel még épp csak megérkeztünk ezúttal a jövésről lesz szó.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Görögország Kalymnos repülés Kommentek: 0 hozzászólás

Ajándékok

A nagy ajándékról már volt szó (és még lesz is), most jöjjön a többi. Ezek sem kicsik csak többen vannak. Talán az időrendiség miatt kezdjük a különleges tortával.

Az Angry Bird rajongóknak nem kell külön magyarázni miért érdekes ez a torta. Amúgy meg finom volt és jó nagy is, kitartott sokáig. Volt mellé Kati által gyártott sajttorta ami nagyon hamar elfogyott. Ebből kitalálhatod, hogy jó lehetett.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: ajándék kert vasút Kommentek: 1 hozzászólás

Az ajándék

Mindenki előtt ismert a tény, hogy most volt a szülinapom. Kerek évfordulóhoz kerek ajándék illik. Így egy kicsit költséges de régi vágyam teljesülhetett. És bár a cím egyes száma azt sugallja, hogy egy ajándékot kaptam csak, ez nem így van. Nagyon nem így. Itt viszont csak egyet vesézek ki, többiről majd külön írok.

Sokan kérdezték már, hogy mi ez a dolog a nagyszoba asztalunk közepén. Volt aki élőben látta, volt aki képen, de senki nem tudta, hogy miről van szó. Most már muszáj elárulnom, ez egy 3D nyomtató. Azoknak akik ebben kevésbé járatosak, ez már kilép a síkból és és 3 dimenzióban képes nyomtatni, műanyagból tárgyakat. Arról hogy ez mire jó és mire használom szerintem lesz még itt szó, de az a történet csak most kezdődik, itt az előzményekről akarok beszámolni.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: 3D_print ajándék szülinap Kommentek: 1 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo