Látogatás, kertezés

Az úgy volt, hogy a legutóbbi írás után, elkezdtünk készülni Anyám érkezésére, szép fokozatosan. Először pucoltunk ablakokat, ami meg is hozta az esőt és a madarak is kedvet kaptak a célzásra. Ezt a nyomot azért gyorsan eltakarítottam. Aztán rendrakás, majd az utolsó előtti napon kisszoba kipakolása. Ezt nem lehet előbb csinálni mert a tartalma felhalmozódik a hálószobában ahol innentől problémás a közlekedés. Aztán utolsó simítások, ágynemű, porszívózás, ilyesmi. Ezekkel remekül el lehet tölteni az időt. Persze közben futni is kell, de találtunk még extra időtöltést is, mint például a kerti kisház elbontása. Hogy miért kellett elbontani azt ez a kép illusztrálja a legjobban.

A tetőn át is jól kivehető tartalmát már előzőleg elszállítottuk a helyi lerakóba, több fuvarral. Így egy délelőtt alatt ki lehetett végezni a házat. De előtte még szemezett egyet a két kandúr.

Néhány órával később viszont hűlt helye volt a vörös macska kedvenc tetőjének és az egész háznak.

Aztán megérkezett Anyám akivel mentünk minden felé már amikor nem esett éppen. De néha akkor is amikor esett. Például Londonba a Towert megnézni.

Ez nagyrészt beltéri, úgy hogy ezt be mertük vállalni. Voltunk még egyszer Londonban akkor viszont ragyogó időnk volt. Úgyhogy azt a napot meg is koronáztuk a város egyik egyik legújabb (nincs egy éves) látványosságával, a Temze fölötti kabinos libegővel.

Mivel London elég lapos hely ezért az attrakció két böszme nagy oszlop segítségével emelkedik a magasba libeg át a folyó felett és ér vissza ugyan arra a magasságra a túloldalon. Voltunk még szarvas parkban ahol almával kenyereztük le a helyieket. Voltunk a Leeds kastélyban aminek semmi köze Leeds városához. Aztán egyik pillanatról a másikra elromlott az a gép ami az internetet biztosítja itt a lakásban (és mellette még pár egyéb funkciója van). Ezért ellátogattunk a legközelebbi Apple boltba és ezzel a közeli hatalmas bevásárló központba is. Itt ismét megcsodáltuk a fánk gyártó gépsort. Természetesen le is teszteltük az eredményt. Sajnos a elromlott gépünk már nem garanciális ezért házi szerelésre szántuk magunkat. Képek Katinál, nála kell reklamálni. A kioperált alkatrész helyett rendeltünk másikat és én meg csata sorba állítottam az egyik régi, leharcolt wifi routert ideiglenes megoldásként. Sokáig azért sem gondoltam blog írásra mert szerencsétlen router olyan megbízhatatlan volt, hogy bármelyik pillanatban elmehetett a net és el is ment sokszor. Azóta megérkezett az alkatrész és ma be is szereltük, ezért is mertem nekiállni az írásnak.

Aztán haza engedtük Anyámat és újra rávetettük magunkat a kertre. Erről írok részletesebben mert nem egyszerű történet. Előlegként legyen itt az a kis virág ami a gaz alól került elő.

Már elég jól állunk a kertel, de most egy kicsit abbahagyjuk és elmegyünk mászni a hétvégére mert jó időt ígérnek. Csak bízni tudok benne mert ebben a pillanatban zuhog az eső. Ennek most kivételesen örülök mert így nem kell locsolni a kertet. Gyökeresen megváltozott a véleményem az angliai időjárásról.

Írta: Feri Címkék: kert London szerelés vendégség Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2013. Jun. 09. 00:35
Most jöttem rá egy jó pár képem a fényképezőgépbe van. Mondhatom jó nagy felfordulást okoz a vendéglátás. Szorgos munkával hamarosan virágzó kis kertetek lesz.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo