Műfal

Nagy bánatunk nekünk itt az időjárás. Azon belül is a csapadék. Tavaly nyáron talán egyszer ha ki tudtunk menni mászni a közeli homokkövekre. Komoly mászóhely nincs más ami elérhető lenne egy délutáni mászásra. Így hát maradnának a műfalak. Na de az sincs a közelben. Ezt orvosolni kellett.

Adott egy előszoba sok üres fallal.

Nosza csináljunk ide valamit. Igen ám de nem lehet az csak úgy fejben, tehát elő vettem egy tervező programot, és el kezdtem virtuálisan beteríteni a falakat. Meg is mutatom a végeredményt.

Ez alapján már lehet számolni anyag mennyiséget és utána nézni, hogy honnan, mit, mennyért lehet beszerezni. Itt egy kicsit megtorpantunk mert van egy pár barkácsbolt a közelünkben. Végül sok osztás-szorzás után kijött, hogy kell 2414 szál gerenda és 3 lap rétegelt lemez, plusz rendeltünk hozzá két doboz csavart azzal a meggondolással, hogy ha több kell azt el tudjuk hozni magunk is. Több kellett. Gerendából meg a 2515 volt akciós,  és került annyiba mint a 2414 hát nem hagytuk ott a plusz egyet. Múlt hét kedden érkezett meg az árú és szerda óta teljes műszakban dolgoztunk rajta, így tudtuk vasárnap este befejezni.

Az előszoba majd később a hálószoba is asztalos műhellyé alakult. Fűrészelés, csiszolás, fúrás igen nagy mennyiségben.

No meg egy kis villanyszerelés kikapcsolódás képen.

Szép sorban kerültek elő szerszámok és az összes gépet bevetettük a műveletek során, kicsi sajnáltam is a szomszédokat az 5 napos folyamatos zúgás miatt. Vettünk külön e miatt fűrészt, reszelőt (nem a képen láthatót).

Ahogy kezdett alakulni a váz úgy lettünk egyre lelkesebbek. Ez kellett is mert itt még rengeteg munka volt hátra. Végül teljesen elkészült a gerendázat.

Az előszoba kezdett bánya hangulatot ölteni, de ez csak annyit jelentett, hogy jöhetnek végre a panelek. Először a plafon. Le kellett szabni majd kifúrni a rögzítő csavarok és a karmos anyák helyét. Majd ezeket az anyákat egyesével bekalapálni a hátoldalába.

Itt már komolyan szántam a szomszédokat. De haladni kellet mert ez csak az első darab volt és ezzel is rengeteg idő ment el. A plafon felrögzítésével komolyat harcoltunk. Kati tartotta az egyik végét én a másik végét fél kézzel, másik kézzel meg csavart raktam, becsavartam, majd ezt még párszor és gyorsan, hogy rögzíteni tudjam a másik végét is mielőtt Kati összecsuklik alatta. Aztán lemértük a következő darabot és amíg Kati azon rajzolta be a szabás mintát illetve a fúrás helyeket addig én készre csavaroztam a plafon panelt. Már nem tudom melyik két panel között de azért kerítettem időt, hogy csináljak a vacsorához hamburger zsömlét úgy mellékesen.

Valami elmondhatatlanul jól esett fáradtan a Kati gyártotta hamburger. Ez ha minden igaz már szombaton volt.

Végül vasárnap késő este becsavartam az utolsó csavart is. (Kati ma felfedezte, hogy egyet kihagytam.) Megettük a hamburger adag másik felét is majd felraktuk Kati karácsonyra kapott műfogásait. Szinte elvesznek a falon.

Alapjában véve egész jól számoltunk. Mondjuk a gerendákat nem mert abból elfogyott az összes, viszont a panel agyag pont elég volt és a megrendelt 150 karmos anyából is csak nyolc darab maradt. Csavarért elszaladtam egyszer közben de ezzel számoltunk. A csavaros polc előtt lezavartam egy gyors fejszámolást és végül az összesen 300 rögzítő csavarból talán ha 20 maradt. Már a postán van a következő adag műfogás, amivel már tudunk valami mászhatót alkotni a saját műfalunkon. Egyébként még fel sem fogtam, hogy jöhet hó, eső, fagy vagy bármilyen időjárás mi tudunk mászni bármikor.

Még le kell festeni, pár javítást megejteni de ezek ráérnek, a fal használható. Ha megérkeznek a fogások megejtjük az avató mászást.

A hamburger receptért Katinál kell reklamálni.

Írta: Feri Címkék: lakás mászás sütés szerelés Kommentek: 4 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Kati 2013. Mar. 13. 08:21
Csak néhány pontosítás: 15 gerenda volt, de én is többnek éreztem. A hamburger buci receptje Ferinél van, a húspogácsa receptje az öcsémtől származik. A plafon tényleg nagyon nehéz volt, szabályosan összeszorított foggal számoltam a másodperceket amíg elengedhetem.
jozsazsu 2013. Mar. 13. 10:36
Hát szép. Tényleg. Csak fel nem foghatom, hogy ez a gyakorlatban hogy működik. Szóval baromi gyorsan képes bemutatót szeretnék látni, amin az amatőr pártoló is megérti a dolgot.
Mam 2013. Mar. 13. 18:37
Nem hiszem,hogy normálisak vagytok!!!Én azt hittem,hogy előszobafal-azaz fogas,cipőtartó-esetleg tükör készül.Kíváncsi vagyok,mit fogtok ott csinálni?
Anya 2013. Mar. 14. 21:36
Csak ámulok.Bizony nekem is valami praktikus dolog járt az eszembe.Megvolt már az avatás? Remélem megéri a fáradságos munkát.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo