Mt Dora és Dali

Mintha nem is 24 órája lett volna a kilövés, annyira messze van már gondolatban. Persze, mert megint kaptunk egy jó adag élményt. Reggel még megírtam a kilövés élményeit ide, hogy ne kopjon meg az emléke, ezért a szokásosnál kicsit később keltünk útra. Kati remélhetőleg megírja kalandjait a zuhannyal, ebbe nem merülnék el. Beütöttük a következő úti célunkat és gurultunk. Először egy rövidebbet Mt Doraba. A rövidebbet persze amerikai léptékkel mérve. Erről a helyről keveset tudtunk, valami ajánlásban olvastunk róla, persze az útikönyv is említi. Ez egy nagyon pici hely 12 ezren lakják összesen. Álmos kis városka. Az útikönyv is úgy említi, hogy a rendőr tuti megbüntet ha nem állsz 3 másodpercig a stop táblánál, mert más dolga nincs.

Sétálgattunk egy kicsit, lementünk a tó partra, majd össze vissza kis utcácskákon. Végül ebédeltünk egyet majd indulni kellett tovább mert hosszú út állt még előttünk. A városkából kifelé hajtva láttam egy táblát, miszerint csökkentsd a sebességedet és halkan menjél. Ennél jobb jellemzést nem is lehet adni erről a helyről.

Szerencsére hamar kiértünk az autópályára mert nem mehettünk sokat halkan a következő célunk, St Petersburg igen csak messze volt. Majdnem 3 órában tellett oda jutni. Itt a városban nem néztünk ki csak egy dolgot, a Dali Múzeumot. Általában elmondható, hogy nem vagyunk nagy múzeumba járók, így elég vegyes érzelmekkel haladtunk az irányába. Illetve csak azt hittük az irányába mert itt csalódnunk kellett az egyébként remek útikönyvünkben. Rossz célra irányított minket. Óriási szerencsékre ahol megálltunk volt egy egyetemi épület és előtte egy kis térkép, hogy melyik kampus merre van és itt volt egy nyíl, hogy Dali múzeum arra. A pontos hely nem volt már rajta a térképen de ráfordultunk az utcára ami mellé a nyilat rajzolták és ott már ki volt táblázva. A jelzéseket követve pillanatok múlva a múzeum parkolójában találtuk magunkat. Megvettük a belépőt ami tekintve, hogy elég késő volt már, kedvezményes volt. Aztán elkezdtük a műértést. Az a helyzet, hogy vannak olyan művészek akiknek egyes műveinél nem vagyok benne biztos, hogy nem csak szívatni akarta a népet, vagy legalább is meghökkenteni. Dali ilyen. Rengeteg remek képe van, de jó pár olyan is ami előtt áll az ember és nem igazán érti. Ezzel együtt nagyon tetszett az egész. Nagyon jó atmoszférát teremtett mag az épület is.

Mindennél többet mond, hogy két képet is elhoztunk. Nem kell aggódni kifizettük őket, nem a falról akasztottuk le. Ja és nem is eredetiek persze. Az egyik a falunkon fog lógni.

Ez nekem tetszett nagyon, majdnem pólót is vettem ilyet. Kati pedig ezt szánta a kollégáinak.

Már sötétedett mire kiértünk a múzeumból. Villámgyorsan kocsiba pattantunk majd ezzel a lendülettel meg is torpantunk mert a navi nem ismerte a címet ahol a mai szállásunk van. Mivel innen írok kitalálható, hogy végül is idetaláltunk. Volt nem kevés bizonytalanság érzés amikor beütöttük, hogy kb hol kell lennie szállásnak majd azt a pontot elhagyva nagyot lélegeztünk mikor feltűnt a kivilágított cégér. Holnap megint a természetbe indulunk, majd utána már vissza Orlandoba mert a holnapi az utolsó teljes napunk, aztán repülünk haza. De az még messze van, addig még érdekes dolgok várnak ránk.

Írta: Feri Címkék: Amerika Florida utazás Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2013. Feb. 02. 21:45
A szombati baráti ebéd miatt kicsit később jutottam ide.Daliról nem tudom akkor érteném ha sokat látok belőle vagy keveset. Azt hiszem ígyse- úgyse érteném.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo