Hűtő-mágnes-kanál

A történet első része miszerint van mágnesünk de nem leljük a kanalakat itt olvasható. Tettünk komoly erőfeszítéseket, a kanalak meglelésére, sikertelenül. Mindezt úgy, hogy nagyjából be tudtuk lőni, hogy melyik helyiségben vannak és azon belül is nagyjából merre. Mondjuk egy asztalra és egy-két polcra tudtuk azt mondani, hogy itt kell, hogy legyen. Nem is nagyon kerestük máshol. Ezek közül az egyik polcon tarja Kati a kulcsait, közte a kocsikulcsát. Ez lényeges. Az is, hogy megígértem, hogy felfújom a kerekeit mert eléggé laposak voltak. Miközben öltöztem, odaléptem a polchoz a kocsikulcsért. Közben kicsit túl nagy lendülettel vettem a poláromat és levertem egy csetreszt a polcról. Szerencsére a vastag padlószőnyeg megóvta a porcelánt. Szépen visszatettem a helyére azzal a gondolattal, hogy annyi vackot, emléket őrzünk ezen a polcon, miért nem ide tettük a kanalakat. Csak egy kósza gondolat volt de megállított egy fél másodpercre.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: konyha lakás Kommentek: 2 hozzászólás

Orlando és manatee

Hazaértünk és belekerültünk a hétköznapok körforgásába és jóformán el is felejtkeztem az utolsó floridai napunk beszámolójáról. Pedig ott hagytam abba, manateeztunk egy jót aztán visszaautóztunk Orlandoba és ott sétálgattunk egy jónak mondott városrészben. Csak hogy ezzel még közel sem ért végett floridai tartózkodásunk.

Másnap a reggeli után végleg becsuktuk a bőröndöket hosszúnadrágot vettünk és úgy általában is elöl hagytuk a meleg ruhánkat. Az útikönyv segítségével, immáron sokadszor, kinéztünk magunknak egy helyet Orlandoban, a belvárosban. Az amerikai nagyvárosok közepe nem egy nagy élmény (számunkra), de Florida ebből a szempontból más. Mivel itt régen mocsár volt, rengeteg a vízfelület. Így Orlando belvárosában is rengeteg tó van, nem is kicsik. Ezek közül választottuk az Eola tavat, amelyet a hasonló nevű park veszi körül. Florida most is kitett magáért, csodás időnk volt.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Amerika Florida utazás Kommentek: 3 hozzászólás

Manatee

Lehet, hogy a végére maradt a legjobb dolog? Persze nem szándékosan, a rakéta kilövés alakította át a menetrendünket. Az eredeti terv az volt, hogy először az északi részt tudjuk le utána megyünk le délre és már csak hazarepülni jövünk vissza erre a környékre. Abból a szempontból mindenképpen jobb lett volna, hogy az a hidegfront ami miatt aggódhattunk, hogy lesz e kilövés az tegnap megérkezett. Ez azt eredményezte, hogy ma reggel a kocsi ablaka be volt fagyva. Hamar megtapasztaltam azt is, hogy az ablakmosó sem fagyálló. Ezek nem jó jelek egy vizes program reggelén. Egészen odáig fajultak a gondolataim, hogy hagyjuk ki ezt menjünk valami melegebb vidékre. Erre csak ráerősített a látvány ami a kikötőben fogadott minket.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: állatok Amerika Florida utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Mt Dora és Dali

Mintha nem is 24 órája lett volna a kilövés, annyira messze van már gondolatban. Persze, mert megint kaptunk egy jó adag élményt. Reggel még megírtam a kilövés élményeit ide, hogy ne kopjon meg az emléke, ezért a szokásosnál kicsit később keltünk útra. Kati remélhetőleg megírja kalandjait a zuhannyal, ebbe nem merülnék el. Beütöttük a következő úti célunkat és gurultunk. Először egy rövidebbet Mt Doraba. A rövidebbet persze amerikai léptékkel mérve. Erről a helyről keveset tudtunk, valami ajánlásban olvastunk róla, persze az útikönyv is említi. Ez egy nagyon pici hely 12 ezren lakják összesen. Álmos kis városka. Az útikönyv is úgy említi, hogy a rendőr tuti megbüntet ha nem állsz 3 másodpercig a stop táblánál, mert más dolga nincs.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Amerika Florida utazás Kommentek: 1 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo