Mt Dora és Dali

Mintha nem is 24 órája lett volna a kilövés, annyira messze van már gondolatban. Persze, mert megint kaptunk egy jó adag élményt. Reggel még megírtam a kilövés élményeit ide, hogy ne kopjon meg az emléke, ezért a szokásosnál kicsit később keltünk útra. Kati remélhetőleg megírja kalandjait a zuhannyal, ebbe nem merülnék el. Beütöttük a következő úti célunkat és gurultunk. Először egy rövidebbet Mt Doraba. A rövidebbet persze amerikai léptékkel mérve. Erről a helyről keveset tudtunk, valami ajánlásban olvastunk róla, persze az útikönyv is említi. Ez egy nagyon pici hely 12 ezren lakják összesen. Álmos kis városka. Az útikönyv is úgy említi, hogy a rendőr tuti megbüntet ha nem állsz 3 másodpercig a stop táblánál, mert más dolga nincs.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Amerika Florida utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Kilövés

Rögtön az első napon kezdődött az a történet ami miatt vissza autóztunk ide Orlando mellé. Amikor megnéztük a Kennedy Space Centert akkor a találtunk egy bejegyzést a könyvben, miszerint érdemes lehet megnézni nincs e éppen rakéta kilövés akkor amikor itt járunk. A gondolat elültetődött a fejünkben és még az nap este rákerestem és kiderült, hogy 30-án este terveznek egyet. Villámgyorsan átalakítottuk a programunkat, mert eredetileg úgy volt, hogy először megnézzünk az északi részt aztán megyünk le Miami mellé és ide már csak hazarepülni jövünk vissza. Ezzel egy kis többlet autózást vettünk a nyakunkba de reméltük, hogy megéri. Igen, csak remélni tudtuk, mert arra mindenhol felhívták a figyelmet, hogy csak e miatt ne gyere ide mert az indításokat sokszor szokták elhalasztani.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Amerika Florida utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Korall

Pár nappal ezelőtt már meg akartuk nézni a Biscahne Nemzeti Parkot. Akkor lekéstük az eseményt. Ez a nemzeti park azért érdekes mert a nagy része víz alatt van. Konkrétan mindössze 5%-a van szárazon. Mivel mi eredetileg gondolkodtunk Ausztráliában és ott köztudottan van egy gyönyörű korall zátony ami így kimaradt, erősen felvillanyozott, hogy itt is van egy. Tehát a tegnapi nap fő csapása ez lett volna. Akartam nektek ilyen képeket csinálni.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Amerika Florida utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Key West

Ettől nem vártam túl sokat mert amikor még otthon próbáltuk kitalálni, hogy merre menjünk itt Floridán belül akkor az egyik egyébként jó tippeket adó oldal szerint nincs itt semmi érdekes csak a legdélebbi pontot jelző beton tömb ami előtt mindenki lefotózza magát. Szerencsére nem volt igaza. Ha valaki megnézi Floridát akkor Key Westet feltétlenül érdemes belevenni a programba.

Key West egy sziget illetve egy város is. Az Egyesült Államok egybefüggő területének legdélebbi települése és valóban itt van a legdélebbi pont is de nem ott ahol a jelző kő van mert a valóban legdélebbi pont egy elzárt területen van. Florida Keys aminek része a címadó sziget is egy csomó egymáshoz közel levő kisebb nagyobb sziget amik hidakkal vannak egymással összekötve mint egy felfűzött nyaklánc. A hangulatát talán úgy lehetne elképzelni, hogy képzeletben fogod a balaton partot kifordítod hogy kívül legyen a víz és belül a part és ezt amerikanizálod. Egy nagy nyaraló terület az egész, végén az említett várossal ami viszont egy kis karibi világ. Key West a város egyébként régen Florida legjelentősebb városa volt. Nem véletlen, hogy száz évvel ezelőtt vasút vonalat vezettek végig a sziget láncon.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Amerika Florida utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Máshogy jó

A tegnapi nap után nagy reményekkel indultunk a mainak is. Most egy hajós túrát terveztük a park legdélebbi csücskéből a Flamingóból indulva. Kicsit felhősebb volt az idő de hát ilyennek is kell lenni. Sajnos a hajós túrában csalódtunk. Nagyjából ugyan azokat a madarakat láttuk amiket tegnap csak sokkal kevesebbet és messzebbről. Ez alól ez a pelikán a kivétel.

Végül egy pozitívuma lett a hajókázásnak. A vége felé mikor már visszafelé tartottunk a kikötőbe, egy csapat delfin tűnt fel előttünk.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Amerika Florida természet utazás Kommentek: 3 hozzászólás

Everglades - Shark Valley

Rögtön az elején tisztázzuk, hogy nem ez a tisztességes neve, hanem Shark River Valley Sloom Slough. Nem mintha ez égetően fontos lenne, de szeretek pontos információt nyújtani. Ebből a hosszú névből rövidült aztán Shark Valleyre a hely neve ahova ma látogattunk.

A tegnapi nap nem sok szót érdemel, levezettünk St Augustineből Homesteadbe. Erre ment szinte az egész nap. Este megpróbáltuk ugyan megnézni a Biscayne nemzeti parkot de ez kudarcba fulladt mert mire odaértünk kiderült, hogy néhány perc múlva zárják a sorompókat. E helyett jól eltévedtünk és megnéztünk egy atomerőművet de csak reptében mert pucoltunk onnan, éreztük, hogy nincs ott keresni valónk.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Amerika Florida természet utazás Kommentek: 5 hozzászólás

Florida Szentendréje

A mai nap fő programja volt, hogy elautóztunk Orlandoból St. Augustinebe. Ez száz valahány mérföldet jelentett. Korán indultunk, korán érkeztünk. Itt kell megjegyezni, hogy bár január van be kellett kapcsolni a kocsiban a légkondit. Nem panaszkodom, dicsekszem! Villám gyorsan megtaláltuk a szállást de még nem lehetett bejelentkezni ezért beautóztunk a városközpontba. A könyvek leírások egy régi kisvárosi hangulatot ígértek. Nem kellett csalatkozni.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Amerika Florida utazás Kommentek: 4 hozzászólás

Minden ami repülés

Meg próbálom lefekvés előtt gyorsan de alaposan összefoglalni mi történt velünk azóta, hogy elindultunk a reptérre, hogy célba vegyük ismét Amerikát.

Kati elég vacakul volt tegnap még ezért amikor kiértünk a reptérre kifejezte igényét egy meleg levesre. Ezt becserkésztük majd leültünk, hogy elfogyassza.

lacrosse england women

A háttérben feltűnően egyforma ruhába csomagolt fiatal csajok ültek. Addig meresztettem a szemem mígnem sikerült egyikükről leolvasnom, hogy ők bizony az angol női lacrosse válogatott tagjai.  Katit kicsit helyre rakta a meleg leves és mire ezzel végzett nagyjából mehettünk is a géphez. Itt ért a második meglepetés mert a csajok bizony ugyan ahhoz a géphez mentek mint mi, tehát ők is Floridába tartanak, amit mélységesen megértek mert ez egy jó hely ilyenkor télen. Ezt majd még kifejtem. Szóval ők erre a gépre vártak a Champagne Bellre.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Amerika Florida repülés utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Poszt sűrűsödés várható

Már rég Ausztráliában kéne lennünk. Az elmúlt hét történései ezt meghiúsították. Most már nem bánom annyira. Végre kaptunk egy kis igazi telet.

Ha elutaztunk volna egy héttel ezelőtt valószínűleg erre a szezonra kihagytuk volna a havat. Ausztrália meg megvár, majd kitaláljuk hogy hozzunk össze egy nagyobb szabadságot egyben, hogy el tudjunk menni. Egyébként jól felkészültünk a télre, nagyjából egy hete fúrtam fel a madáretető tartóját(a képen látszik a behavazott madzagja, ami a pörgését hivatott megakadályozni). Holnap komoly forgalomra számítok, mert a hó most minden élelem forrást eltakar. A havazásról Kati írt kimerítően, nem ismételném meg. Ehhez még annyit, hogy a repterek működését érintő hó várakozó álláspontra helyezett minket. Végül úgy kalkuláltunk, hogy nagyjából a következő napokban nem várható újabb komoly mennyiségű csapadék, és ez idő alatt a repterek működése is jó eséllyel normalizálódik, úgy hogy megkezdjük a szabadságunkat. Az egyértelmű volt, hogy most feltöltődnünk kell fénnyel, napsütéssel (ezért is szemeztünk eredetileg Ausztráliával). Számba vettük a rövidebb utazási idővel elérhető célokat. Kilőttük azokat ahova vízum vagy oltás kéne, ezekre már nincs idő. Szemeztünk egy kicsit a Tenerifével ahol lehet mászni is, de Kati ujja még nem jött rendbe teljesen és nem akarjuk kockáztatni a márciusi Kalymnosra tervezett utunkat. Ezzel nagyjából Európát is kilőttük, a kontinensen most mindenhol tél van. Maradt Florida. Míg Kati jegyeket vett, lefoglalt, szervezett addig én próbáltam egy kicsit feltalálni, hogy merre érdemes menni Floridán belül. Nem olyan egyértelmű mint a Kaliforniai utunk. Már van annyi célpont ami bőven sok erre a 10 napra. Holnap felcuccolunk, másnap repülünk egyet, utána elkezdjük felderíteni Amerika egy másik csücskét és ha lesz rendes internet akkor erről lesz itt olvasni való. Na meg természetesen a facebookon is jönnek majd a kisebb lélegzetvételű információk. Most reklám, de nem menjenek sehová, mindjárt folytatjuk.

Írta: Feri Címkék: Amerika utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Időzítés, mágnesek

Hétfőn egész nap zuhogott az eső. Bár előtte már 10 szer (Kati csak 9) voltunk a hétfői futóklubban és egyszer sem hiúsult meg eső miatt, eléggé aggódtunk az esti futás miatt. Végül 6 óra felé elállt az eső és el tudtunk menni ismét. Cudar hideg volt. Az eső nyomán eddig nem tapasztalt tócsák voltak a járdán az egyik legsötétebb szakaszon, de szerencsére mi már rég rendszeresítettünk kimondottan esti futáshoz választott fejlámpákat. El sem tudom képzelni, hogy más hogy oldotta meg a dolgot. A futás jól esett, utána jól bevacsoráztunk majd nem sokkal később eleredt a hó. Volt szépen aláhulló nagy pelyhes de vadul kavargó apró szemű is. Nem volt elég hideg de a kocsikon kezdett megállni. Reggel látszott a háztetőkön is. De mire Kati lovagolni ment addigra csak az árkok árnyékos oldalán maradt mert a szép napsütéses idő mindenhol máshol eltüntette. És míg Kati lovagol én élveztem a nap melegét. Tökéles időzítés.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: ajándék futás időjárás Kommentek: 2 hozzászólás

Ajándékok

A karácsony a szokásos szaladgálással telt, semmi újdonság. Viszont karácsonyra csupa jó dolgot kaptam. Egyrészt továbbra is örülök minden modell vasutas dolognak, másrészt Kati valahogy kitalálta egy rejtett gondolatomat. Soha nem említettem, sőt eszembe sem jutott gondolkodni rajta mert elég drága cucc. Talán emlékszel tönkre ment az a kamerám amivel tudtam pl. víz alatt fotózni. Kati érezte, hogy ez a helyzet tarthatatlan ezért most született ez.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: ajándék karácsony vasút videó Kommentek: 2 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo