Egy fényképezőgép emlékére

És még mindig Kalymnos de ez már tényleg az utolsó írás az idei ott tartózkodásunkról. Már írtam arról, hogy milyen jó volt a víz, lehetett fürdeni, búvárkodni. Amikor az ember nézegeti a vízalatti világot akkor nem úszik csak lebeg a vízben nem fejt ki komoly munkát. Ilyenkor ha nem elég meleg a víz akkor bizony nem kellemes sokáig bent lenni. De most nem ez volt  a helyzet, többször is hosszasan kalandoztam a masourii öbölben. Az egyik ilyen alkalommal távol a parttól figyelmes lettem valami szokatlan formára a vízben.

naval mine

Közelebb úsztam és jól szemügyre vettem. Aztán ahogy kerülgettem feltűntek a tüskék az oldalán. Egyértelmű lett, hogy egy elsüllyedt érintőcsapos víziakna maradványa fekszik a fenéken. Ennek a híre nem izgatta fel annyira a csajokat mint a lepényhal, érthetően, ezt nem tudtam megmutatni nekik. Kinéztem a parton igazodási pontokat, hogy visszataláljak, mert, mivel legalább 100 száz méterre volt a parttól, nem lehetett csak egy ponthoz igazodni mondván itt kell bemenni a vízbe és ott van. És ha elvétetted 10 méterrel onnan már nem lehetett látni mert egy homok mélyedésben feküdt ami körül vízinövények voltak. Na meg mélyen is volt, kb. 6-8 méterre a felszín alatt. Elidőztem még egy kicsit nézve, hogy a vízi világ milyen jól belakta. Több hal is búvóhelyül választotta.

Sajnáltam, hogy ezt nem tudom megmutatni a csajoknak. Gondolkodtam egy darabig, hogy rábeszélem Katit, hogy ússzon be velem odáig és ott odaadom a szemüveget neki, hogy legalább egy ember lássa, hogy nem csak én találtam ki az aknát. Ekkor jutott eszembe, hogy van nekem egy vízhatlan fényképezőgépem. Sok évvel ezelőtt vette nekem Kati karácsonyra. Rengeteg kép készült már vele abban az időben amikor ez a blog még nem volt. Mivel igen apró darab mindig velem van a hátizsákomban. Mi sem volt egyszerűbb mint másnap azzal menni a partra. Este még megnéztem, hogy van e valami az aksijában de persze csontra le volt merülve ezért szépen feltöltöttem.

Másnap már a strandcuccok között volt. Rövid napozás után gondoltam itt az idő, hogy búvárkodjak és felkaptam a gépet. Ép csak beértem vele a vízbe már is szembejött egy halacska. Gondoltam megörökítem őt is. Nyomom a bekapcsoló gombot. Semmi. A hátlapon a kis led villogott de a kijelző fekete maradt. Aztán láttam, hogy a optika takarót is mozgatja ahogy ki- be kapcsolgatom. Kezdett világossá válni, hogy a gép működik csak a kijelző ment el vadászni. Gondoltam egy próbát megér és elúsztam az aknához. Itt találomra lőttem pár képet de magam sem hittem benne. A partra kiérve mesélem Katinak, hogy mi történt és közben persze nyomogatom a ki-bekapcsoló gombot amikor egyszer csak felvillan a kijelző. Gyorsan mutatnám, hogy milyen képet csináltam de már tűnik is el. És ez így is maradt már. A szálláson próbáltam a számítógépre kötni de nem sok sikerrel. Csak abban reménykedtem, hogy az itthoni kártya olvasó majd megküzd az idétlen xD kártyával. Azt már nem ragoznám túlságosan, hogy ez is milyen nehéz volt, lényeg, hogy végül kinyertem a három képet a gépből. Ebből kettő lett értékelhető ami nem kis teljesítmény ha arra gondolunk, hogy teljesen vaktában célra tartva lőttem ezeket. Az egyik kép annyira  jó lett, hogy nagyításban remekül látszik a szerkezet.

naval mine

Ma szétszedtem a gépet de semmi vízbefolyási vagy egyéb sérülés nyomot nem találtam. Még gondolkodom, hogy egyáltalán összerakjam-e mert így kijelző nélkül nem érdemes használni. Pedig jó móka a vízalatti fényképezés.

Ha valaki nem hiszi, hogy ott van ez a szerkezet a víz alatt és én csináltam ezeket a képeket akkor menjünk és megmutatom. Indulhatunk?

Írta: Feri Címkék: fotó Görögország Kalymnos utazás Kommentek: 2 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2012. Oct. 31. 19:16
Ezt a tudományt a katonai szolg. alatt szerezted, már mint, hogy megismerted ezt a " micsodát"?
Feri 2012. Nov. 01. 02:51
Nem.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo