Kapros-túrós

Nem tudom már honnan jött az ötlet, de rég érlelődött. Már amikor otthon voltunk legutoljára, akkor rákérdeztem, anyámnál, hogy mennyiben tér ő el a szakácskönyvtől. Szerencsére nem sokban ezért nem kellett teljes receptet kérnem, megjegyezhető volt a különbség. Gondot csak az alapanyagok okozhattak volna, mert az angolok nem ismerik sem a túrót sem a tejfölt és kaprot sem láttam még sehol bár van rá szavuk tehát ismerik. De végül ezen az akadályon is átlendültünk, a helyi lengyel boltban amit mi a birka fejek miatt csak töröknek hívunk, van minden, tejföl, túró, friss kapor.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: konyha sütés Kommentek: 4 hozzászólás

Egy fényképezőgép emlékére

És még mindig Kalymnos de ez már tényleg az utolsó írás az idei ott tartózkodásunkról. Már írtam arról, hogy milyen jó volt a víz, lehetett fürdeni, búvárkodni. Amikor az ember nézegeti a vízalatti világot akkor nem úszik csak lebeg a vízben nem fejt ki komoly munkát. Ilyenkor ha nem elég meleg a víz akkor bizony nem kellemes sokáig bent lenni. De most nem ez volt  a helyzet, többször is hosszasan kalandoztam a masourii öbölben. Az egyik ilyen alkalommal távol a parttól figyelmes lettem valami szokatlan formára a vízben.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: fotó Görögország Kalymnos utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Vissza akarok menni

Szombaton, október 20-án még fürödtem a langyos tengerben - nem kell ám semmi egzotikusra gondolni, csak Görögország számomra kedvenc csücske - majd néhány órával és úgy 2000 km-rel később csak a szürke ég, immáron egy hete. Ezért most gondolatban még visszamegyek oda ahol jó volt.

Mivel elég vacak volt a net az utolsó esti írás elmaradt. Aztán pakoltunk, utaztunk, a többit lásd fenn. Így ott kell felvennem a fonalat, hogy az utolsó napokon már minden nap másztunk. Elég jókat, ezzel elégedett vagyok, de egyre kevesebbet, ezzel meg nem. Volt egy olyan nap is amikor összesen egy utat másztam, és annak a végére úgy el is fáradtam, hogy esélytelen volt, hogy folytassam valami hasonló nehézségűvel, könnyebeket meg nem akartam mászni, hogy spóroljak az erővel. Ez végül is egész jól bejött mert még az utolsó napon is két nagyon jó utat másztam. Végül is azon a napon amikor úgy elfáradtam akkor pihenés képen felmentünk oda ahol csajok másztak, hogy meg nézzük mit csinálnak. Ez a pihentető felmenet pár száz méter felkacskaringózás volt a hegyoldalba, a hátizsákkal amit végre magammal tudtam vinni és így születhettek mászós képek. Ugyan nem rólunk de például Adriennről.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Görögország Kalymnos utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Nem tanultunk

Most nem szégyellem egyáltalán, hogy rég írtam. Jól kitöltöttük a napokat és este sajnos nem mindig volt jó a net. Aránylag egyszerűen össze tudom foglalni mi történt az elmúlt napokban. Másztunk, majd strandoltunk(!), este vacsora után szaladgáltunk. Ez kicsit jobb felbontásban úgy nézett ki, hogy reggeli után elindultunk a kinézett mászó hely felé. Innen általában 3 óra tájban elmenekültünk mert annyira meleg volt. Ez alól kivétel a mai nap mert ma egész nap árnyékban voltunk. Visszarobogóztunk a szállásra ahol lehajigáltuk a cuccokat, fürdőruhát vettünk és irány a part de szigorúan a fagyison keresztül. Mire elfogyott a nagy adag fagyi pont leértünk a partra ahol komoly napozási és úszási programot folytattunk úgy este hatig amikor is már annyira alacsonyan járt a nap, hogy nem volt érdemes tovább a parton maradni.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Görögország Kalymnos utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Mintha otthon lennénk

Kicsit megszívtuk a repüléssel. Aki fent van facebookon az látta már. Pontosan értünk a géphez, gyorsan beszálltunk, időben indultunk. Elgurultunk a kifutó pálya végéig és sorba álltunk. Jött két leszálló gép majd elindultunk de rögtön gyanús lett, hogy nem a kifutóra fordultunk. És valóban. A pilóta kisvártatva közölte, hogy a személyzet egyik tagjának lejárt a maximális óra száma amit szolgálatban tölthet így most visszamegyünk az egyik kapuhoz és cserélnek. Na ez már nem ment olyan flottul. Eleve vártunk a betonon állva, hogy megnyissák az egyik kaput, ott leparkoltunk, még a motorokat is leállították, sőt még tankoltunk is. Több mint egy óra késéssel szálltunk fel végül, ami nagyon idegesítő lett volna, ha el akartuk volna érni az utolsó kompot vagy valami hasonló.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Görögország Kalymnos mászás utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Utazás Kalymnosra ismét

Holnap ismét felkerekedünk. Irány Görögország, azon belül is Kalymnos. Ha minden igaz, ötödik alkalom lesz, hogy oda megyünk. Az idén még nem voltunk, a tavalyi ujjsérülésem miatt kihagytuk a tavaszi szezont. Így most eléggé ki vagyunk éhezve a kalymnosi mászásra. Na és a melegre és a napsütésre, mert itt bizony eléggé rákezdett az esős évszak és hűvös is van már. Inkább hideg.

Holnap 12 felé felkerekedünk és első körben elrepülünk Kosra. Itt el kell töltenünk egy éjszakát mert mire oda érünk addigra már elmegy az utolsó komp. Így csak másnap délelőtt tudunk áthajókázni Kalymnosra. Ha minden igaz itt olyan szállásunk lesz ahol van rendes net így lehet számítani, hogy kicsit jobban megerőltetem magam blog ügyben mint az elmúlt napokban. Mentségemre legyen mondva volt elfoglaltságunk.

Írta: Feri Címkék: Görögország Kalymnos utazás Kommentek: 0 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo