Csomagok

Két csomag pontosabban. Két teljesen eltérő műfajban. Közös jellemzőjük, hogy nagy csomagban kis holmi. Az egyik még az olimpia előtt érkezett, a második a napokban.

Az olimpiára való készülődés miatt felejtődött el ez a történet de most egy másik apropóján előkerült. Előzőleg már megénekeltem, hogy új gépem lett. A gép szédületes nem tudom leterhelni ami jó jel a jövőre nézve, sokáig nem lesznek olyan feladatok amire alkalmatlan lenne. Egyetlen kompromisszumot kötöttem a vásárlásnál. Egy ?400-os kompromisszumot. A legkisebb harddiszkel érkezett. Tudtam, hogy ez kevés lesz. De már akkor meg volt a tervem, hogyan hidalom át ezt. Egy külső vincseszterrel. Jelenleg három elterjedt szabványos méret létezi, a legkisebb tokostul névjegy kártya méretű. Ez zsebre vágható ha utazunk valahová. Így a szuper hordozhatóság is megmarad és a tárhelynek sem leszek szűkében. A bökkenő csak az volt, hogy amikor már megvolt a gép és elkezdtem keresni egy ilyen darabot kiderült, hogy nagyon ritka madár és nem is olcsó. Kedvenc beszerző helyemen nem is találtam. Ja és persze stílusban passzolnia kellett a géphez, tehát kék vagy piros vagy bármi hiper dizájn szóba sem jöhetett. Túrtam a netet éjszakánként. Kezdett kialakulni, hogy nagyjából egy olyan típus létezik ami miden igényemet kielégíti. A hiba az elgondolásban az volt, hogy ennek a gyártása nagyjából 2 éve leállt. Itt tartottam mikor hitelen szembe jött egy elfekvő darab az Amazonon. És hihetetlenül olcsón. A hasonló darabokhoz képest kb. 40 fonttal olcsóbban. Nem is mertem addig elhinni míg vissza nem igazolták a megrendelést. Izgatottan vártam a csomagot, ami pár nap múlva meg is érkezett pedig - mint kiderült - Spanyolországból jött.

Boldogan vettem át a postástól, de ez a boldogság nem tartott sokáig. Mikor a kezembe nyomta a kihordó furcsálltam, hogy jó nehéz de biztos a csomagolás sok. A kibontás után kiderült, hogy nem. Valami egészen mást küldtek. Ezt.

Egy kapacitásában is és méretében is jóval nagyobb darabot. Hosszú huzavonát és nem sok jót vizionáltam. De a panaszra hamar jött a válasz, hogy küldjem vissza és küldik a kívánt darabot. Pedig már azt feltételeztem, hogy csak tévedésből maradt a leltárban a rég kifutott darab és gondolták elsütnek valami mást hátha nem jön vissza. Nem így történt, ment vissza a csomag. Postára adás előtt lefényképeztem, hogy legyen valami bizonyítékom.

Jöhetett az idegőrlő várakozás. Az olimpiai készülődés közepette vártam a csomagot ezért úgy porszívóztam, hogy Kati közben folyamatosan figyelt ki az ablakon, hogy nehogy visszamenjen a futár a csomaggal mert egyszer már kihozta csak valahogy nem halottam meg a kopogását pedig itthon voltam (és mellesleg a csengő is működik). De most nem szalasztottuk el. Már befejeztük a pakolást is mikor megjött a csomag, ezért azonnal kibontottam, némileg izgulva, hogy most mi lesz benne. Továbbra is éltem a gyanúperrel, hogy lehet, hogy nincs is már ilyen darab sehol. Ez volt a csomagban.

Store steel

Az a fekete ott alul az az. Ha összehasonlítod a felső képpel akkor jól látható a méretkülönbség. Majdnem tökéletesen az amit akartam bár én alu színben rendeltem, de ezen már nem akadtam fenn így jól néz ki és remekül betölti funkcióját. A szállító az ígérte, hogy megtéríti a visszafuvar költségét. Ebben már végképp nem hittem de az is megjött így végül teljes a boldogság.

A másik csomag a héten érkezett. Ennek története sokkal régebbre nyúlik vissza. Erről volt már szó itt. Sajnos a mozdonyom sérült volt, el volt törve a kuplung tartója. A kuplung az ami a kocsikat köti össze. Azt most hagyjuk, hogy ez hogy történhetett, én is hibás vagyok, hogy nem dugtam el. Viszont így, hogy a mozdony nem tudott vagonokat vontatni szinte használhatatlan volt. Viszont gyönyörű ezért díszként is volt élvezeti értéke. Itt most kanyarodunk egy kicsit.

Angliában szerencsétlen módon eltérő méret szabványt használnak. 00, 1:73 arányút az Amerikában és Európában elterjedt H0, 1:87-eshez képest. A sín viszont H0-ás emiatt elég gnóm kinézete van a 00-ás szabványú járműveknek. A másik vonzata a dolognak, hogy sínen kívül itt semmit nem kapok a H0 méretben. Már tettem kísérletet, hogy találjak valami közeli helyet ahol vannak normális méretű darabok de csak fórumokat találtam ahol mások is arra panaszkodnak hogy Angliában nem lehet kapni H0-ás cuccokat. Nemrégiben ismét betévedtem a helyi modell boltba és konstatáltam, hogy rengeteg minden van de semmi sem a jó méretben. Ismét nyakamba vettem a google-t és már nem tudom hogyan de találtam egy angol boltot ahol van minden méretben holmi még egzotikusabbakban is. De H0-ból elképesztő a választék. És lehet rendelni is. Persze jó drága minden, így el is tettem a találatot karácsonyra. Azért még megnéztem, hogy mik a legolcsóbbak a megfelelő méretarányban. Nem mozdonyok még csak nem is vagonok, viszont alkatrészek. Nem nagyon hittem benne de megnéztem milyen kuplung tartók vannak. És volt olyan ami a mozdonyomhoz való. Pedig már azon gondolkodtam, hogy tudnék itthon legyártani egy ilyen darabot, mert a javítási kísérletek rendre kudarcot vallottak. Valamilyen ragasztóra immunis anyagból van. Nosza meg is rendeltem kettőt, a mozdony két végére. Az alkatrész olyan olcsó volt, hogy a csomagolás és szállítás többszöröse volt az árnak. A héten meg is érkezett.

Az a fekete kis bigyó a kép tetején a kis zacskóban az árú. Megmutatom közelebbről is.

Tegnap ki is próbáltam és működik. Most már vigyázni fogok a mozdonyra, nem engedek senkit a közelébe.

Írta: Feri Címkék: csomag számítógép vasút Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Kati 2012. Sep. 08. 09:37
Kicsit aggódva, de engem azért a közelébe enged, természetesen szigorú felügyelet mellett...
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo