Olimpia (még mindig?)

Igen a kérdés jogos. Mert akik nagy többségben olvassák ezt azoknak úgy tűnhet, hogy vége az olimpiának. Magyarországról nézve tulajdonképen így is van. De London még bőven benne van az olimpiában. Az utcákon még lógnak az olimpiás zászlók, a tv - bár csak egy csatornán - bőségesen közvetíti. A nézőtér az eseményeken tele van, jegyet már nem lehet kapni. Ez jó. De még is rossz érzéseim vannak a dologgal kapcsolatban.

Rögtön az első az, hogy van ilyen esemény külön, hogy egyáltalán létezik paralimpia. Ez majdnem olyan mintha lenne külön női és férfi olimpia. Miért nem lehet egyszerűen csak egy olimpia különböző verseny számokkal. Ahogy van női/férfi pillangó úszás, úgy lehetnének ezen versenyszámok között a különböző sérültségi fokoknak megfelelő számok. És ez lehetne minden sportnál így amiben a sérült versenyzők is részt vesznek. És jócskán hozzáadna az élményhez. Néztünk kerekesszékes kosárlabdát és azt kell mondjam, hogy hihetetlenül érdekes és élvezetes volt. Komoly harcok voltak és izgalom és dráma és mindez úgy, hogy sokkal kevésbé tudtuk a szabályait mint a szokásos kosárlabdának.

És nem csak az eseményeket választják szét. Az eredeti olimpia jelét sem használják a paralimpiára. Egy más jelük van ami szintén azt sugallja, hogy ez nem igazi olimpia, pedig de!

paralimpia

Nem azt mondom, csinos, de szerintem teljesen felesleges. Tény és való, hogy a paralimpia nem tekint vissza olyan hosszú múltra mint a hagyományos de akkor sem kéne eldugni a világ elől. Mert az ember az olimpiát a hihetetlen teljesítmények miatt nézi és azért, hogy tudjon szurkolni. És teljesítményekből itt sincs hiány és ráadásul nagyon érdekes dolgokat lehet látni. Nem tudom, talán ezt a látványt kívánják elrejteni?

Azt kell mondjam, hogy nagyon érdekes volt látni ilyen futó számot és benne egy nagy győztest.

É akkor még itt az is, hogy milyen remek nyitó és záró ünnepség volt a mostani olimpián. Biztos megfordult jó pár sérült sportoló fejében, hogy ez nekünk szól és nekünk csak kicsit kisebb felhajtás jut. Pedig ahogy felvonultak a saját megnyitójukon pont ugyan úgy felvonulhattak volna néhány héttel előbb is. Megérdemelnék úgy azt a figyelmet és elismerést ha nem többet mint épp társaik. Remélem minél hamarabb megszűnik a paralimpia.

Egyébként csak azért nem nézünk több paralimpiát a tévében mert közben elkezdődött a US Open és erősen elvonja a figyelmünket. A foci EB elejéből azért láttunk kevesebbet mert akkor meg még tartott Wimbledon. Az olimpiáról semmi sem vonta el a figyelmünket. Ott viszont a mennyiséggel volt bajunk. A BBC az esemény idejére beüzemelt 24 adót ami csak a sport közvetítéseket sugározta. Követhetetlen volt. De így viszont nem maradtunk le a magyar vonatkozású dolgokról ami biztos bekövetkezik ha csak egy-két csatornán adták volna mert akkor nyilván a brit vonatkozású események vitték volna el a műsoridő szinte egészét.

Egyébként nem csak a magyar sportnak volt sikeres ez az olimpia hanem nekünk is. Giga vendégséget bonyolítottunk, amire nagyon készültünk és kellett is a készültség hogy ilyen flottul menjen a dolog. Jó előre átgondoltunk mindent, az elhelyezéstől az étkeztetésig. Érdekes volt, hogy miben számoltuk el magunkat. Például sokkal nagyobb kajafogyásra számoltunk a csúcs időben, azt hittük hogy közben is rendelnünk kell. Valószínűleg azzal nem számoltunk, hogy sokat ettünk nem itthon. De egyáltalán nem volt gond a fürdőszoba foglaltsággal amitől erősen tartottunk. Gondoltam rá, hogy a kifog zökkenteni néhány dolog, így az első olyan dolognál amit nagyon nem úgy csináltam volna kicsit megrezzentem de aztán emlékeztettem magam, hogy ez itt most nem a rendes ügymenet, kicsit most én is idegen vagyok a saját lakásunkban a túlerő miatt. Ezt így szépen levezettem magamban és onnantól helyreállt a lelki békém, igaz nem mentem ki a konyhába napokig csak mikor kivittem az utolsó turnust is a reptérre álltam neki helyre állítani a dolgokat. És nem is volt vészesen sok dolog. Úgyhogy gondolkodás nélkül belevágnék újra egy ugyan ilyen vendégségbe. Mert jó volt a folyamatos buli hangulat, és jó volt, hogy olyan élményhez tudtuk hozzásegíteni a család nem elhanyagolható részét amiről más nem is álmodik. Sajnos Riót nem tudom garantálni.

Írta: Feri Címkék: olimpia sport vendégség Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2012. Sep. 08. 23:26
Csak úszást láttam és nagyon élveztem, bámulatos az életörömük és hitük önmagukba-igenis megmutatjuk mire vagyunk képesek.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo