Újra itt

Ja hogy hol? Hát itt. Újra sorban állunk/ülünk. Most éppen az iPhone 5 megszerzése a cél. De lényeges változás a körülményekben, hogy most Kati is itt van. És így sokkal jobban telik az idő. Most nem vagyok első a sorban de nem érdekel igazán. Az a lényeg, hogy a bérsorba álló fekete sereget megelőztük és a bolt előtt tudunk ülni.

Egyébként messze nem mi vagyunk a legfanatikusabbak. Vannak például ők. De hétvégén jártam Londonban (erről Katinak kéne írnia szerintem) és már akkor ültek páran mindkét bolt előtt pedig mostanában errefelé elég hideg van éjszakánként. Ha minden rendben akkor holnap reggel a kezemben lesz a készülék és lehet kérdezni, hogy milyen.

Írta: Feri Címkék: apple iPhone London Kommentek: 3 hozzászólás

Felhők

Sokat sírunk az időjárás miatt, azon belül is a szűnni nem akaró eső miatt. Illik akkor is megszólalni, ha éppen a nem ez a helyzet, sőt. A kontraszt elég nagy. Az egész nyár elég vacak volt, de mostanában elkényeztet minket az idő.

Ha emlékem nem csal akkor az utolsó kiadós eső akkor volt amikor az olimpiás vendégeinket vittem ki a reptérre. És az ő itt létük alatt is nagyon jó idő volt. Azóta viszont többször regisztráltunk itt már kánikulának gondolt 26-27 fokot. Élveztük, hogy minden ablak nyitva lehetett egész nap, sokszor éjszaka is. A lakásban meleg volt, annyira, hogy rövid nadrágra kellett váltani. Tudom ez Magyarországról olvasva irigylésre méltó enyhe idő, de itt nem az. Többször elmentünk fagyizni, ami itt nem jellemző ránk. Napozni is kimentünk párszor és a futásban sem akadályozott semmi. Tegnap azonban fordult a helyzet. Viharos széllel megérkeztek a felhők. Szerencsére nem esik így a futásnál ez nem okoz gondot, de a kellemes meleg oda. Van helyette szépen vonuló felhőzet. Meg is ihletett a dolog ezért amikor tegnap elmentem futni kiraktam az ablakba az iPad-et és felvettem a felhők mozgását az alatt a másfél óra alatt amíg futni voltam. De hogy ez jól érzékelhető legyen ezt nagyjából három percesre gyorsítottam. Íme.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: időjárás videó Kommentek: 2 hozzászólás

Csomagok

Két csomag pontosabban. Két teljesen eltérő műfajban. Közös jellemzőjük, hogy nagy csomagban kis holmi. Az egyik még az olimpia előtt érkezett, a második a napokban.

Az olimpiára való készülődés miatt felejtődött el ez a történet de most egy másik apropóján előkerült. Előzőleg már megénekeltem, hogy új gépem lett. A gép szédületes nem tudom leterhelni ami jó jel a jövőre nézve, sokáig nem lesznek olyan feladatok amire alkalmatlan lenne. Egyetlen kompromisszumot kötöttem a vásárlásnál. Egy ?400-os kompromisszumot. A legkisebb harddiszkel érkezett. Tudtam, hogy ez kevés lesz. De már akkor meg volt a tervem, hogyan hidalom át ezt. Egy külső vincseszterrel. Jelenleg három elterjedt szabványos méret létezi, a legkisebb tokostul névjegy kártya méretű. Ez zsebre vágható ha utazunk valahová. Így a szuper hordozhatóság is megmarad és a tárhelynek sem leszek szűkében. A bökkenő csak az volt, hogy amikor már megvolt a gép és elkezdtem keresni egy ilyen darabot kiderült, hogy nagyon ritka madár és nem is olcsó. Kedvenc beszerző helyemen nem is találtam. Ja és persze stílusban passzolnia kellett a géphez, tehát kék vagy piros vagy bármi hiper dizájn szóba sem jöhetett. Túrtam a netet éjszakánként. Kezdett kialakulni, hogy nagyjából egy olyan típus létezik ami miden igényemet kielégíti. A hiba az elgondolásban az volt, hogy ennek a gyártása nagyjából 2 éve leállt. Itt tartottam mikor hitelen szembe jött egy elfekvő darab az Amazonon. És hihetetlenül olcsón. A hasonló darabokhoz képest kb. 40 fonttal olcsóbban. Nem is mertem addig elhinni míg vissza nem igazolták a megrendelést. Izgatottan vártam a csomagot, ami pár nap múlva meg is érkezett pedig - mint kiderült - Spanyolországból jött.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: csomag számítógép vasút Kommentek: 1 hozzászólás

Olimpia (még mindig?)

Igen a kérdés jogos. Mert akik nagy többségben olvassák ezt azoknak úgy tűnhet, hogy vége az olimpiának. Magyarországról nézve tulajdonképen így is van. De London még bőven benne van az olimpiában. Az utcákon még lógnak az olimpiás zászlók, a tv - bár csak egy csatornán - bőségesen közvetíti. A nézőtér az eseményeken tele van, jegyet már nem lehet kapni. Ez jó. De még is rossz érzéseim vannak a dologgal kapcsolatban.

Rögtön az első az, hogy van ilyen esemény külön, hogy egyáltalán létezik paralimpia. Ez majdnem olyan mintha lenne külön női és férfi olimpia. Miért nem lehet egyszerűen csak egy olimpia különböző verseny számokkal. Ahogy van női/férfi pillangó úszás, úgy lehetnének ezen versenyszámok között a különböző sérültségi fokoknak megfelelő számok. És ez lehetne minden sportnál így amiben a sérült versenyzők is részt vesznek. És jócskán hozzáadna az élményhez. Néztünk kerekesszékes kosárlabdát és azt kell mondjam, hogy hihetetlenül érdekes és élvezetes volt. Komoly harcok voltak és izgalom és dráma és mindez úgy, hogy sokkal kevésbé tudtuk a szabályait mint a szokásos kosárlabdának.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: olimpia sport vendégség Kommentek: 1 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo