Konyhapolc

Kati már ezer éve szívja a véremet egy konyhapolc miatt, amúgy teljesen jogosan. Rég megígértem, hogy leváltom a teákat tartó kartondobozt. Annak idején teljesen jó ötlet volt ideiglenes jelleggel behajtani egy sekély karton doboz oldalait amit aztán a fenekével a falhoz támasztottunk a konyha pult ajtó mögé eső részén. Ennek felső oldalán tartózkodott Kati tea gyűjteménye. Azonban a gyűjtemény is kinőtte ezt az és közben kerültek oda egyéb dolgok is, pl a konyhagép használaton kívüli alkatrészei, de ott tároljuk a gyümölcsöket ami időnként elég tetemes mennyiség. Így kinőttük a helyet. Ezzel párhuzamosan a kisszobában elkezdett felgyűlni némi barkácsolásra alkalmas faanyag nem függetlenül az előbbiektől. Adott volt, tehát hogy hogy némi hozzáadott anyag felhasználásával ebből polc legyen leváltva a már eléggé rozoga karton dobozt ami már évekkel ezelőtt megérett a kidobásra.

Ez mind szép és jó de aki egy kicsit is ismer az tudja, hogy én nem tudok olyan munkát végezni aminek az eredménye nem az általam elvárt szintet képviseli. Megpróbáltam elképzelni a készítendő polcot végleges formájában és nem találtam olyan megoldást ami megnyugtató lett volna számomra. Pedig még modern technikát is bevetettem, Google SketchUpban tervezgettem a formákat. Ami forma jól nézett ki annak a kivitelezése tűnt lehetetlennek, a hagyományos és egyértelműen megvalósítható verzióknak meg nem tudtam neki állni. Aztán jött egy festegetés és ezzel kapcsolatos pakolás ami elég nagy felfordulást hozott magával és megbolygatta az álló vizet és a kérdéses pultrészt is. Mondtam Katinak, hogy ne rakja vissza az említett karton dobozt, hátha az ad egy löketet. Kati ez után ügyelni kezdett ami az eredményezte, hogy 8-ra ment dolgozni és este 8-ig nem került elő. Ez lényeges momentum, mert teljes nyugalmat akartam, tekintve, hogy amikor elkezdtem a gyártást még nem volt kész a pontos terv. Csak azt tudtam, lábak nélküli polcot akarok és ehhez van bőven faanyagom illetve egy már egyértelműen e célból beszerzett polctartó vasam.

Egyik délelőtt nekiálltam és csináltam egy kis felfordulást a konyhában.

polcszerelés

Szinte az összes gépem bevetésre került, és megjegyzem, ha csak egy is hiányzott volna nem tudtam volna megcsinálni a polcot. Vágtam, csiszoltam, fúrtam, csavaroztam, ragasztottam hosszasan és közben terveztem. Tudtam, hogy nagy meló meló de arra nem számítottam, hogy este fél nyolckor fogom felseperni az utolsó forgácsot. Szerencsére végig világos volt a konyhában. Még akkor is amikor a végeredmény előállt.

konyha polc

Elpakoltam a szerszámokat, maradék anyagokat és hevenyészve visszaraktam a helyére a dolgokat. De nem rendeztem be az új polcot. Nekem elég volt a munka öröme ezt meghagytam Katinak. Persze nem szóltam egy szót sem. Kati kiment valamiért a konyhába majd, nagy csend és látom, hogy ott álmélkodik. Ebből arra következtettem, hogy tetszik a polc. Másnap helyére kerültek a cuccok és így mutat csak igazán jól a sarok.

polc pakolva

Végül egy korábbi ígéretemet is betartottam miszerint az olimpiára meg lesz az új polc, bár azt ügyesen kikerültem, hogy fixáljuk, hogy melyik olimpiára.

Írta: Feri Címkék: konyha lakás szerelés Kommentek: 3 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Kati 2012. Aug. 08. 22:46
Méghogy szívtam a vérét! Aljas rágalom!!!
Feri 2012. Aug. 09. 02:23
De bizony! Rászolgáltam, nem kérdés. A konyha polc terítéken volt már ki tudja mióta.
Anya 2012. Aug. 10. 17:34
Tetszik a polc mert egy hagyományos forma. Gondolom fontos volt, hogy alá lehessen pakolni.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo