Hadi sérülések

Szabályos harcot folytatunk a futó útvonalunkon. Az a szakasz ahol elindulni szoktunk, egy kicsi természetvédelmi területen megy keresztül. Ez egy nagyon kellemes hely, tele nyulakkal, mókusokkal, rókákkal. És szép dús növényzettel. Sajnos ez a növényzet már jó ideje beborítja azt a csapást amin az első lépéseket tesszük amikor futni indulunk. Sajnos a többi irányban betonút van az sajnos nem jó a lábnak, tehát erre kell mennünk, nincs kérdés. Ezzel a növényzettel vívjuk közelharcunkat egyértelmű vereséggel. Tegnap is kimentem mert este futást terveztünk és már a múltkor is elég sokat szenvedtünk a csalán miatt. Gondoltam lecsapkodom a behajló szálakat. Találtam egy jó erős vesszőt és nekivágtam. Az elején nem is volt gond, szépen haladtam és ahol egy-egy csalán keresztezte az ösvény szépen lesuhintottam és lecsaptam a benyúló részt. Ez azon a részen ahol kb. egy hete kicsit visszanyírták a növényzetet, működött is de sajnos nem csinálták meg végig így egy jó darabon teljen el burjánzott a gaz. Bogáncs, csalán, tüskés szeder indák teszik itt szinte lehetetlenné az áthaladást egy rövid nadrágban ami mostanában szerencsére elég a futáshoz. Ezen a részen szabályosan utat kellett vágnom a növényzetbe. Erre azért nem számítottam. Még végig sem értem már éreztem, hogy gond lesz. Annyit kellett csépelnem a gazt, hogy kezdett a kezem megviselődni. A végére igen komoly vízhólyag alakult ki a az ujjamon.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: futás növény sport Kommentek: 2 hozzászólás

Szerver, olimpia

Vége lett az olimpiának és egy erről szóló írást forgattam a fejemben mikor beütött a krach. Igen nekünk eddig tartott az olimpia. Tegnap (szerdán) mentek el az utolsó olimpiás vendégeink. Ép csak visszaértem a reptérről mikor csörgött a telefonom. A magyar. A szolgáltató hívott, hogy befejezi a karriert és másnap lekapcsolják a szervereket náluk. Kis híján napra pontosan egy éve írtam róla, hogy egy új gépet tettem az oldal alá. Az valahogy kimaradt a krónikából, hogy nem csak a gép lett új de új helyre is került a szerver. Akkor nagyon elégedett voltam, hogy találtam egy elfogadható anyagi áldozattal járó szerver elhelyezést. Eddig tartott az öröm, ami most elég sok elfoglaltságot okozott hirtelen.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: olimpia számítógép Kommentek: 1 hozzászólás

Konyhapolc

Kati már ezer éve szívja a véremet egy konyhapolc miatt, amúgy teljesen jogosan. Rég megígértem, hogy leváltom a teákat tartó kartondobozt. Annak idején teljesen jó ötlet volt ideiglenes jelleggel behajtani egy sekély karton doboz oldalait amit aztán a fenekével a falhoz támasztottunk a konyha pult ajtó mögé eső részén. Ennek felső oldalán tartózkodott Kati tea gyűjteménye. Azonban a gyűjtemény is kinőtte ezt az és közben kerültek oda egyéb dolgok is, pl a konyhagép használaton kívüli alkatrészei, de ott tároljuk a gyümölcsöket ami időnként elég tetemes mennyiség. Így kinőttük a helyet. Ezzel párhuzamosan a kisszobában elkezdett felgyűlni némi barkácsolásra alkalmas faanyag nem függetlenül az előbbiektől. Adott volt, tehát hogy hogy némi hozzáadott anyag felhasználásával ebből polc legyen leváltva a már eléggé rozoga karton dobozt ami már évekkel ezelőtt megérett a kidobásra.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: konyha lakás szerelés Kommentek: 3 hozzászólás

Új szerelem, költözés

Így szokott ez lenni mikor az ember életébe új szerelem lép, akkor bizony az esetek nagy részében költözni kell. Velem is ezt történt. És bizony a régi most magányos és elhagyatott, de majd talál magának helyet hamarosan, segítünk ebben neki.

Az új pár hete érkezett, egy délelőtt és mivel akkor éppen a nappali a feje tetejére volt állítva egész estig nem tudtam vele foglalkozni, hihetetlen önuralomról téve tanúságot. Aztán Kati hazaért, megvacsoráztunk és kibontottuk.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: apple számítógép Kommentek: 2 hozzászólás

Paradicsom pusztítás

Talán már volt szó valamelyikőnk blogján, hogy az ablakpárkányunkat rendszeresen összetévesztjük egy kiskerttel. Ebből ered, hogy ott bizony sorra vannak haszon növények, idén is került oda egy cserép bazsalikom és egy paradicsom tő. Na meg az ablak alá levendula, az viszont ipari mennyiségben. Mindez kicsivel több mint egy hónapja.

Múlt héten éppen kellemes idő volt így sarokig tártam az ablakokat és úgy tettem vettem a lakásban mikor egy félreismerhetetlen puffanást hallottam. Bár tudtam, hogy hiába de iszkoltam a kisszoba felé ahonnan a hang jött. De már csak a pusztítást tudtam konstatálni. A paradicsomot bizony egy váratlan széllökés lefordította az ablakpárkányról. Volt már hasonló eset akkor szerencsére kisebb sérülésekkel túlélte a növény a repülést, csak pár levele tört le. Most viszont messziről látszott, hogy egyértelmű folytonossági hiány van  a szárában. A cserép egy árva kis csonkkal itt, a szép zöld, már virágzó növény amott. Nem idézném  a mondatokat amik akkor igen hangosan és hosszan elhagyták a számat. Ez ugyanis nem helyre hozható és egy hónap ment kárba. Végig gondoltam, hogy ha most kezdenénk előröl akkor mikorra lenne újra ilyen szép a növény és lelombozó volt az eredmény.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: ablak növény paradicsom Kommentek: 0 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo