Tojásfehérje

A gőzgombóc készítés mellékterméke a rengeteg tojásfehérje. Tojássárgája kell a tésztához és a vaníliasodóhoz is. Sok. Ha tartottuk magunkat a recepthez akkor összesen hat tojás sárgáját használtuk el és egyetlen fehérjét sem. Mivel egyszer egy kalács készítés során maradt tojásfehérjével már tett felejthető kísérletet Kati, most vakarta a fejét, hogy mi is legyen a megmaradt anyaggal. Addig, míg fogtam magam és megmentettem a tojásfehérjét a tönkremenéstől.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: konyha sütés Kommentek: 3 hozzászólás

A sólyom elhagyja a fészket

A cím nem idézet egy ZS kategóriás titkos rendőrös filmből hanem a valóság. Igen a kerecsensólymokról (Falco cherrug) van szó. Az előző írás óta fiókák felnőttek és érettek lettek arra hogy elhagyják a fészket. De most megint visszaugrunk egy kicsit az időben.

Úgy 2 évet. Akkori kb. ez a videó és írás amiből kiderül, hogyan is kerül egy ilyen fészek a magasfeszültségű oszlop tetejére.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: internet madarak magyar Kommentek: 1 hozzászólás

Már megint kenyér?

Igen kenyérről lesz szó. De mi a túrót tudok én még kenyérről írni, kérdezheted. Tény, hogy volt már róla szó. De most nem egy új recept következik, hanem olyasmi ami bárkinek nagyon hasznos lehet.

Ugye mindenki követte, hogy nyaralni voltuk, Tenerifén. Most is mint ilyenkor általában az a probléma, hogy mikor elmegyünk nem hagyunk jóformán semmit a hűtőben. Egy jól elálló sajt, valami szalámi. Ezek kibírják amíg utazunk. De a kenyér nem. Ez mindig gondot okoz. Most ebben újítottam. De hogy lehet kenyeret eltenni 10 napra? Persze van az a megoldás, hogy lefagyasztja az ember a szeletelt kenyeret, de mi nem veszünk kenyeret már évek óta, így ez nem működő megoldás. Mást kellett hát kitalálni. A megoldás saját kenyér és mélyhűtő kombináció lett végül is de elég érdekes formában. Az eleje teljesen szokásosan kezdődött a kenyérsütőgépben ami megdagasztotta a tésztát. Ez után ezt a tésztát ráapplikáltam egy alufóliára, jól belisztezve, hogy le lehessen egyszer majd szedni róla, és az egészet beletettem egy mélyhűtős zacskóba. Így.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: kenyér sütés utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Tenerife - Santa Cruz

Ahogy ígértem annak a másik napnak a története következik amikor nem próbáltunk megmászni. Meg még egy kicsi.

Ahogy teltek a napok amikor "csak" másztunk (henyéltünk, strandoltunk, fagyiztunk) rá kellett jönnünk, hogyha mást is akarunk látni a szigetből akkor nincs sok választásunk. Ez pénteken fogalmazódott meg bennünk, amikor még volt a két hétvégi napunk mert hétfőn már indultunk haza. Mivel szombaton jó idő volt, határoztunk, megyünk megnézni a nagyvárost.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Európa mászás Spanyolország Kommentek: 1 hozzászólás

Tenerife 2

Mindig, de tényleg mindig kimarad valami. Így maradt ki az előző írásból is egy kép és a hozzákapcsolódó magyarázat. Ugye arról volt szó, hogy milyen magasan jártunk és milyen ritka volt ott a levegő. Nos ilyen ritka.

vakuum

Ez a kép akkor készült amikor lejöttünk a Teidéről és kiszedtük a kocsiból a cuccokat. Közte ezt a két kiürült kólás üveget is, amit  a hegyen ürítettünk ki és zártuk be. Ezekben a fenti levegő mennyiség maradt és a tengerszinten uralkodó nyomás így összelapította őket.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Európa mászás Spanyolország Kommentek: 1 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo