Teide

Amint ígértem a pihenő nap történései következnek. Nem terveztünk előre semmit, de miután reggel kinéztünk a hegyek felé és csak felhő foszlányokat láttunk, egyértelmű lett, hogy szabadtéri lesz a program. Bár az időjárás itt elég csalóka (erről később bővebben) végül is jól döntöttünk. És ugye a fő szabadtéri attrakció Tenerifen a Teide.

Tenerife sziget úgy jött létre, hogy három közeli vulkán kezdett kiemelkedni a vízből sok ezer évvel ez előtt. Majd ez a három vulkán egybe olvadt és létrehozott egy hatalmas vulkánt ami kialakította a sziget nagy részét. Ez a vulkán azonban beomlott, de a maradék energia létrehozta a hatalmas kráter egyik szélén a Teidét. Ez működött 1909-ig, azóta csendes, de nem végleg. A Teide mellék vulkánja a Viejo, szintén jócskán nyomot hagyott a tájon.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Európa mászás Spanyolország Kommentek: 1 hozzászólás

Tenerife

Kitettem a pontot az előző poszt végére, bedőltem az ágyba majd pár perc múlva csörgött az óra. Legalább is így éreztem. hajnali kelés, villámgyors utolsó simítások a lakáson és a kézipoggyászon és irány a reptér. Leadtuk a bőröndöket, átmentünk a biztonsági ellenőrzésen, és már ki volt írva, hogy melyik kaputól indul a gép. Tény, hogy sokat álltunk sorba a bőrönddel de ilyen nem nagyon volt még, hogy tényleg időben kiírják, hogy melyik beszállókapuhoz kell menni. Villámgyorsan vettünk szendvicseket. Ez nagyon fontos volt mert hosszú út állt előttünk. Ciprusra mente ültünk ennyit egyfolytában gépen Európán belül. Épp csak bementünk a beszálló kapun és már nyitották is az ajtókat és lehetett beülni. És időben el is gurult a gép. Aztán persze sorba álltunk a kifutóra várva, de az semmi volt az út hosszához képest. Végül is csak az Európai Unió legnyugatibb és egyben legdélibb pontjára utaztunk. Még egy földrajzi érdekesség, hogy a Kanári-szigeteken található Spanyolország legmagasabb pontja, a Teide hegy ami ráadásul Európa legnagyobb tűzhányója és a világon is a harmadik. De még nem vagyunk ott.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Európa mászás Spanyolország Kommentek: 0 hozzászólás

Project

Mint arról már elejtettem itt némi információt, volt egy hobbi projektünk. Akkor épp csak elindult, na de nem rég befejeződött, így végre beszámolhatok róla.

Ennek sztorinak a története is régebbre nyúlik vissza de nem évekre, épp csak karácsony előttre. Jártam a várost ajándékok után kajtatva. Bementem a bevásárló központba is. Ha ide betérek szinte mindig tátom a szám egy kicsit a modell boltban. Szinte soha nem veszek ilyenkor semmit (azért már fordult elő), most belebotlottam valamibe amit nagyon rég szerettem volna. Bár arany szabály, hogy karácson előtt semmit nem vesz az ember amit nagyon szeretne magának mert elképzelhető, hogy erről más is tud és akkor oda a meglepetés, itt mégis biztosra mehettem és beruháztam egy doboz műanyag alkatrészbe amiről azt ígérték, hogy ha megfelelő módon ragasztgatom egymáshoz ezeket akkor valami olyasmi lesz belőle amit én, amióta tudok róla, mélységesen csodálok. Vagyis annak a kicsinyített mása. Persze tisztában voltam azzal hogy a Revelltől nem váratók eget verő minőséget, de a végeredmény nem is lett rossz.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: ablak hobbi repülés Kommentek: 2 hozzászólás

Fotós karrier

A történet majdnem 10 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Akkor vettem meg az első komolyabb fényképezőgépemet egy Canon 300D. Ez persze nem profi kategória, de nagyon jó képeket lehet csinálni vele. Mára már Kati használatába került át. Mivel digitális gépnél nincs nyersanyag ár, így kattintás semmibe nem kerül ezért szorgalmasan el kezdtem gyártani a képeket. Mivel olyan helyen dolgoztam ahol fotó stúdió is működött volt kitől ellesni, megtanulni néhány fogást. Ezen kívül is érdekelt annyira a dolog, hogy utána olvastam. Szerencsére ez már abban az időben történt amikor már fellelhetők voltak ilyen anyagok az interneten.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: canon fotó Magyarország Kommentek: 1 hozzászólás

Orchidea

Vagy sok botanikus van itt vagy mindenkinek van orchidea a közelében mert senki nem gondolt semmi másra. Kati azt mondta, hogy nagyon könnyű volt kitalálni mi van a képen de ez annyira nem mérvadó mert ő minden nap látja élőben. Azt ígértem, hogy remek desktop háttér a jutalom, ezt tudom ajánlani.

Orchidea

Ha valaki kéri örömmel beméretezem neki és lehet használni jól. Magam is kipróbáltam, impozáns látvány teljes méretben.

Írta: Feri Címkék: fotó rejtvény virág Kommentek: 0 hozzászólás

Mi van a képen?

Talán túlzás lenne azt mondani, hogy a fotózás a hobbim. Annyi energiát nem ölök bele. De alkalmanként elgurul a gyógyszer. Ha ez olyankor történik mikor mondjuk Katival kirándulunk akkor képes tüntetőleg unatkozni. Szóval az utazások alkalmával nem műalkotok inkább.

Ellenben ha éppen egyedül tör rám a dolog akkor hajlamos vagyok komolyan elszórakozni vele. Így történt ez a napokban is. De mielőtt átnyújtanám a képet egy kis játék. Mi van a képen?

nem segíthetek

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: fotó rejtvény Kommentek: 3 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo