Rózsa, lámpa

Emlékszik még valaki a rózsalámpára? A tv újság hátulján volt hirdetve. Annak idején belefolytam ezeknek a hirdetéseknek a tervezési munkáiba. Valami félelmetesen giccses darab volt, mind minden ott szereplő termék. De nem is erről akartam értekezni, hanem külön a lámpáról és külön a rózsáról.

Mint említettem beszereztünk két lámpa burát. A következőkben igazolom a költés jogosságát.

ikea lámpa

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: ablak lakás virág Kommentek: 2 hozzászólás

iPad reloaded

Ismét az iPad a téma annak okán, hogy megjelent a legújabb. Amikor bejelentették, hogy milyen újdonságokkal bír majd,  nem voltam benne biztos, hogy kell nekem váltani. Nagyon szerettem/szeretem a második iPademet. De végül is beláttam, hogy ha látni akarom, hogy azon hogy néz ki a programom, amit most persze közepes munkával módosítanom kell akkor, szükségem lesz egyre. A tapasztalatok arra sarkaltak, hogy postán rendeljem meg. Bár első alkalommal ez nem éppen jól sült el. Viszont a második alkalom fagyoskodása visszariasztott attól, hogy megint a bolt elé ülve kaparintsam meg a példányomat. Tehát legyen akkor postai úton. Na persze. Most sem sikerült. Az történt, hogy azon a héten Kati ügyelt. És nélküle nem teszek ilyen lépést. Ezeket a dolgokat mindig megbeszéljük még akkor is ha eléggé egyértelmű a végkimenetel.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: apple iPad vásárlás Kommentek: 3 hozzászólás

Pillanatok, képek kevés szöveggel

Ezt a pillanatot a bevásárlóközpontban kaptuk el. A fickó már megszokhatta, hogy fényképezik rendszeresen, mert csak kedvesen mosolygott mikor látta az igyekezetemet.

papagájos ember

Ez itt egy időjárási szépség. Egyik nap elég zordan indult a nap, egész délelőtt sűrű felhők, eső. Aztán a délután egyik pontján jött a váltás.

Ez a rózsánk jelen állapota. Kb. két hete vághattam teljesen kopaszra mikor behoztuk a konyhából ahol telelt. Kati akkor sajnálta, hogy mi mindent ledobtam róla, mos már nem.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: állatok időjárás képek virág Kommentek: 3 hozzászólás

Mai termés

Szerettem volna elmenni a közeli bevásárló központba, megkérdezni valamit. Semmi vásárlás csak érdeklődés. Ezekkel jöttünk haza.

Mikor megemlítettem ez Katinak, felvetette, hogy ha már kocsiba ülünk (mert azért nem annyira közeli az a bevásárló központ) akkor már menjünk be a Dunelmbe mert az útba esik. Régóta pótolni szerette volna az egyik kedvenc üvegedényét amiben sütit vitt be a kolléganőjének és azóta sem jött vissza az edény immáron jó pár éve. Ez látható középen. De ha már arra megyünk akkor útba esik, ugorjunk be a Hobbycraftba maszkoló szalagot venni. Ez kell az egyik projektünkhöz. Ez az a sárga izé jobb oldalt. Rendben ez a két hely egy köpésre van egymástól. De ha már elmegyünk a bevásárló központba akkor ugyan menjünk át a közelben levő Ikeába. Végül is csak a Temze túloldalára kell átmenni. Na onnan van a többi cucc. Szemétlapát, lámpaernyő, gyertyák, és egy konyhai hőmérő (ami az én bűnöm). Majd elfelejtettem! A tepsi még a Dunelmből van amit kimondottan a csokis sütinkhez vettünk, és nagy reményeket fűzünk hozzá. Ja és igen megkérdeztem amit akartam.

Írta: Feri Címkék: vásárlás Kommentek: 1 hozzászólás

Tim Minchin

Előre elnézést kérek ez a bejegyzés angolul nem értőknek sajnos jobbára élvezhetetlen lesz. De nem teljesen.

Tim Minchin isten áldotta tehetség. Angliában született, de szülei ausztrálok így  Pertben nőtt fel. Jelenleg Londonban él. Talán 4-5 éve találtam rá először ekkor talán még nem volt annyira ismert de valahol belefutottam egy videójába. Angol tudásom okán akkor nem tud igazán élvezni a produkcióját. A produkciót amit nem igazán lehet leírni mert nincs magyar megfelelője. Talán a nyolcvanas évek Voga-Turnovszky duója volt valami hasonló jellegű de még is teljesen más. Tim Minchin zenész és egyben humorista is és mindkettőnek kiváló és mindezt tudja egyszerre egy azon időben produkálni. Provokáló és elgondolkodtató dalai kigúnyolják a világot és szokatlan nézőpontba helyezik a hallgatót. E mellett vannak "szimplán" csak bravúros sziporkázó darabok amik csak önmagukért jók. Szeretném, ha e poszt révén is többen ismernék meg, mivel a nyelvi korlátok miatt jobbára csak az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Amerikában népszerű.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: talált vicces videó Kommentek: 1 hozzászólás

Munkák, hobbyk

Miért nem született írás az elmúlt hét során? A munka mellett több projektet is elindítottunk és az idő is jobbra fordult egy kicsit így eltudtunk menni futni ami szintén jelentős időt emészt fel, de végre a rendes cipőkben mert a sár (ideiglenesen) eltűnt.

Én személy szerint végeztem egy dologgal ami most kivételesen nekem  jó a bloggal kapcsolatban, nem részletezném mert megmutatni nem tudom a technikai finomságok meg keveseket érdekelhet. Ez csak amolyan hobbi munka volt, e mellett folyik a komoly munka is. Katival közösen elindítottunk egy másik dolgot ami még karácsonyra nyúlik vissza de tekintve, hogy nincs kész sőt eléggé az elején tartunk nem tudok róla alaposan beszámolni. De ez nem várathat sokáig mert emiatt az asztalunk így néz ki.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: futás Gabi szerelés Kommentek: 2 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo