Krisztiánék

Gabi, Krisztián ha idetévednétek szerintem ne olvassátok el. Mert ez az írás arról szól, hogy a címben szereplő fogalom nem létezik már. Muszáj róla írnom mert akkor talán egy kicsit kiírom magamból. Körbekérdeztem, mindenki tudja már aki olvashatja ezt a blogot.

A történet röviden: Gabi elköltözött a szomszédunkból. Elmondása szerinte ez egy régóta forgatott gondolat volt és most ért el arra a szintre, hogy tettekben öltsön formát. A kettőjük kapcsolata nem tartozik ennél jobban a nagyvilágra nem is ez a téma sokkal inkább az, hogy engem hogyan érint ez. Nos rosszul. Tudom, hogy egy érzelgős marha vagyok de péntek este mikor segítettünk költözni Gabinak visszafelé a kocsiban bizony gombóc volt a torkomban és most, hogy ezt írom megint.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Gabi Krisztián szomszéd szomszédság Kommentek: 2 hozzászólás

Első voltam

A snapszli program első volt a magyar boltban! Két napig. Nem hittem volna, hogy az első százba kerül, nem hogy a legelső helyre. Most elrontottam a drámát de azért bontsuk ki, hogy mi is történt. Menjünk szép sorban.

Szeptember óta van fent az első programom a boltban. Azóta szép lassan, napi 2-3-mal vitték. December közepe táján érte el az ötszázadik letöltést. Nem hittem, hogy ebben a folyamatban bármiféle változás beállhat. Történt aztán, hogy január 15-én felugrott 8-ra a letöltések száma. Ettől még nem jöttem izgalomba mert ilyen azért volt már, de ebből 5 magyar letöltés volt. Ez viszont merőben szokatlan volt mert jellemzően eloszlott a letöltés a világ minden irányában. Azért persze ez sem volt nagy szám nem is vontam le messzemenő következtetéseket. Másnapra viszont felugrott a letöltések száma 12-re és ez mind a magyar boltból jött. Na ez már gyanús volt, látszott mögötte egy halvány trend. Persze remélni nem mertem semmit, de azért meg néztem, hogy hol lehetne ellenőrizni, hogy ez hanyadik helyre elég a listán. És kiderült, hogy ez bizony a kártya játékok között a negyedik helyre elég az összes játék program között az 53-ra.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: első iPad programozás Kommentek: 1 hozzászólás

Karácsony? Mégmindig?

Igen még tudok róla írni, ugyanis megszületett az utolsó karácsonyi ajándékunk. Egy közös. Még karácsony előtt mikor ötlet híján éreztük magunkat arra jutottunk, hogy igen jó lenne lecserélni a porszívót. Van új padlószőnyegünk ami nagyon kellemes mély, süppedős ezért a morzsák is remekül belesüppednek. Szegény régi porszívónk már nem bírt ezzel. Ez a gondolat már ült egy ideje a fejünkben de nem szívesen dobunk ki semmit ami működik csak azért mert van egy kis gond vele (továbbra is kérdés, hogy mi lesz a régi porszívóval). Múlt hétvégén aztán elmentünk, hogy felmérjük a terepet. Úgy felmértük, hogy egy termetes dobozzal értünk haza.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: karácsony lakás vásárlás Kommentek: 2 hozzászólás

A kaktusz virága

Általában elmondható, hogy jól érzik magukat a növények nálunk. És az is jellemző, hogy az ablakban találhatók közül egyik sem vásárolt. A begóniák már mind saját szaporításúak, a pálmák kiköpött datolya magból nőttek ki a mandarinok szintén. Egy kivétel van a konyha ablakban telelő rózsa. Van itt gibraltári majom kenyérfa és amiről ez az írás szól egy kis kaktusz ami az otthoni burjánzó példány egyetlen kis bütykéből lett szaporítva és már egész kis aranyos kaktusz formája van. És nem rég virága is volt!

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: ablak növény virág Kommentek: 2 hozzászólás

Árfolyam

A napokban komolyat javult a paprika árfolyama. Eperben mérve. Mindenki olvasta ugye, hogyan kell paprikából epret csinálni. Ha nem akkor most pótolható, anélkül nincs értelme tovább olvasni. Az akkori árfolyam szerint 1-2 kanál paprika ért egy doboz epret és egy doboz áfonyát. A mértékegységből látható, hogy nem rögzített árfolyamról van szó. De mindenképpen jó a váltási arány. Időközben viszont az árfolyam elszabadult.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: kaja szomszéd szomszédság Kommentek: 3 hozzászólás

Szilveszter

Kati írt róla bőven, én csak futólag említettem. De most elmélyedek benne egy kicsit. Vegyes érzelmeim vannak a dologgal kapcsolatban.

Már jó rég készültünk erre a szilveszteri bulira. annyit tudtunk róla, hogy hol lesz, meg, hogy főleg (szinte kizárólag csak) magyarok lesznek. Ennyi volt az infó amikor megvettük a belépőket. Aztán közben elmentünk haza, kicsit el is felejtkeztem róla. Mivel nem ismertük a szervezőket, és a társaságot sem ezért nem tudtuk, hogy hogyan öltözzünk, hogy ne lógjunk ki a sorból egyik irányba sem. Szerencsére elég vegyes volt a felhozatal nem tudunk mellé lőni. Ezzel nem is volt baj. Azzal sem, hogy a társaság nagy részét nem ismertük mert általában érdekes új embereket megismerni. Itt meg annyiban is, hogy most már nem megyünk el egymás mellett fogalmatlanul az utcán majd. Nem hiszem, hogy ennél több lesz belőle.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: hangulat magyar Kommentek: 1 hozzászólás

Politika

Megfordultunk pár helyen, jó pár emberrel találkoztunk amikor karácsonyra otthon voltunk pár napot. Ilyenre még nem volt példa, de szinte mindenhol szóba került a politika. Nem akarok itt politikával foglalkozni, ez a blog nem erről szól. Nem mintha nem lenne véleményem róla, de egyszerűen csak nem szeretném ide keverni bár akkor lenne témám bőven.

Most sem az az érdekes, hogy kinek mi a véleménye az aktuálisan Magyarországon történő dolgokról, sokkal inkább az, hogy van véleménye, általában elég sarkalatos, és arról beszél. És ez nem jó. Véleményem szerint a politikának a háttérben kéne maradni. Sokkal fontosabbnak kéne lennie a családnak meg úgy általában az emberi kapcsolatoknak. De most valahogy mindenkinél elszakadt valami és jellemzően nem elégedett a helyzettel. Ez önmagában hiba. Hozzá kell tenni, hogy ez nem mai jelenség, már jó ideje jelen van az egész társadalom átpolitizáltsága csak most a mértéke szembeötlő volt. És ez nem a magyar társadalom hibája, sokkal inkább a politikai élet szereplői tehetnek erről, hit kérdéssé tették  a politikai hovatartozást.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: család Magyarország politika Kommentek: 1 hozzászólás

Ajándékok

Ahogy ígértem beszámolok az ajándékok használatba vételéről. Pontosabban két ajándék féléről lesz szó.

Amint azt írtam, az ajándék kérdés számomra jó ideig meg van oldva. A modell vasút egy végtelelenül bővíthető valami, tehát lehet apróságokat adni nekem, vagy mint most karácsonyra, jelentős bővítéseket. Nem sorolom részletesen de volt benne mozdony, vagon, váltó, sín. Csupa jóság. Ez az eddigi cuccommal már szép kis adag. Kár, hogy most még jobban látszik, hogy a nyáron járulékosan idekerült mozdony és szerelvénye igen csak elnagyolt munka. Viszont most legalább nem az adja a készlet nagy részét.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: ajándék játék vasút Kommentek: 1 hozzászólás

Még tavaly

Iszonyú rég nem írtam. Nem mintha nem történtek volna dolgok azóta. Sőt. De sokszor pont ezek a történések okozták, hogy nem tudtam írni. Pedig volt közben karácsony, utazás, szilveszter. Vegyük sorjába mi is történt és ez hogyan hatott arra, hogy nem került ide szöveg.

A karácsonyi készülődés során hallgattam el. Az értelemszerű, hogy nem írja meg az ember, hogy mivel készül karácsonyra másoknak. És itt nem csak a beszerzett ajándékokról van szó. Elég sok ajándék, meglepetés készült saját kezűleg. Ilyen volt a közösen készített fudge is. De készültek még gyurma ajándékok is. Katinál van róla kép hátha felteszi. És én külön gyártottam egy nagyon testhez álló fülbevalót Katinak, kalymosi emlék. Ezt mindenki látta otthon. Ráadásul nálunk előbb volt karácsony mert 23-án utaztunk haza, tehát előző este karácsonyoztunk. Aznap nem írtam, másnap utaztunk, aztán jött a karácsony este amit rendszeresen ketté osztunk, hogy legyünk itt is meg ott is.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: karácsony Magyarország utazás Kommentek: 2 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo