Gyakorlati útmutató, hogyan csináljunk epret, pirospaprikából.
Kell, hozzá egy szomszéd aki paprikás krumplit csinál. Jelen esetben a macskás szomszéd, Szabi. Lényeges, hogy a szomszéd a paprikás krumpli készítése kezdetén ne rendelkezzen pirospaprikával, te meg igen. Szükséges még az is, hogy fent említett szakács hűtőházban dolgozzon ahol ínycsiklandó gyümölcsökhöz legyen hozzáférése. Fontos, még, hogy mind ez Angliában történjék ahol nem lehet leugrani a sarokra egy csomag paprikáért.
Ha mindezek rendelkezésre állnak a folyamat a következő gyakorlatban bizonyított folyamatot követheti. Felhívtam Szabit, beszélgettünk mindenféléről, hogy éppen krumplit pucol mert paprikás krumplit csinálnak, hogy mit csinálnak az ünnepek alatt meg, hogy mi megyünk haza de jövünk is vissza, szóval sokféle dologról. Kisvártatva csengett a telefon és Szabi volt. Meglepődtem mert tényleg pár perce tettük le. Nevetve mesélte, hogy az említett kajához csak az egyik névadó és lényeges elem a paprika hiányzik. Mondtam, hogy jöjjön mert biztosan tudtam, hogy nekünk van. Szoktunk hozni és Kati nem főz ilyenféle dolgokat túl sokat, bár éppen nem rég volt egy jó adag. Előszedtem a paprika készletünket és kisvártatva Szabi meg is jelen egy adag (fél kiló) első osztályú eperrel és egy doboz áfonyával (a képen nem látható).
5 darabot ettem meg belőle és nem azt mondom, hogy nem tudnám folytatni de gondolván Katira is, akinek csak reggel lesz hozzáférése, úgy érzem elég. Édes, hatalmas szemek. Paprika készletünket meg majd megszakérti Kati és ha úgy ítéli, feltöltésre kerül mert hamarosan megyünk haza.