Magyarok Londonban

A karácsony előtti angliai hétvégénkre programot terveztünk. Már két hete megegyeztünk abban, hogy ezen a vasárnapon bemegyünk Londonba és ott is a karácsonyi vásár és búcsú szerű helyre, leánykori nevén Hyde Park Winter Wonderland. Én sokat nem tudtam róla előzőleg, valahogy elkerültek ezek a hírek, ezért nem vártam sokat a dologtól főleg az előző hétvégi rochesteri Dickens Festivál után ami tulajdon képen egy vörösmarty téri karácsonyi vásár. Bár azt tudtam, hogy itt vannak hullámvasutak de az annyira nem vonz, hogy téli hidegben szellőztessem magam, bele értve a fejemet is, úgy, hogy közben rángatnak ide-oda.

A társaság végül is 5 fősre alakult, így adódott, hogy a Hondával menjünk, abba kényelmesebben esik 5 embernek az ülés. Ehhez képest sikerült a megbeszélt időben elindulni. Az autópályán normális volt a forgalom, villámgyorsan Londonban voltunk. Tanácsra kipróbáltuk egy új parkolót ami a Canary Warffal ellentétben nem ingyenes de a £3-os költség nem vág a földhöz, viszont sokkal jobban ennél fogva gyorsabban megközelíthető és bár egy megállóval messzebb van a belvárostól a metrót magát lényegesen gyorsabba el lehet érni a parkolóból tekintve, hogy szinte semmit nem kell gyalogolni hozzá és még maga a megálló is pont zóna határon van tehát a metrózás sem drágább így. Ideális hely. Az a szerencsés helyzet adódott, hogy átszállás nélkül értük el a célt így egy óra előtt egy kicsivel már helyszínen voltunk. Szinte azonnal beleütköztünk egy magyar kifőzdébe, amire egyáltalán nem számítottunk.

Annak a lehetőségnek, hogy Londonban jó magyaros főtt kolbászt lehet enni senki nem tudott ellenállni. Nem csak a mi különítményünk volt ezzel így, Londonnak ebben a szegletében mást mint magyar szót nem lehetett hallani. Azt sem sokat mert mindenki áhítattal mélyült el a tányérja tartalmában. A pörköltet nokedlivel fogyasztó lány is magyar de nem a társasághoz tartozik.

Volt itt egyébként minden ami úgy mond magyar specialitás. A teljesség igénye nélkül, káposztával töltött paprika, pöttyös túró rudi, kolbászok, hurkák és túrós rétes. Ez utóbbival lekísértük a kolbászt Katival ketten. Erre került még forralt bor illetve forró csokoládé amire nagy szükség volt mert sikerült a szezon eddigi leghidegebb napját kifogni, elképzelni nem tudom, hogyan lehetett élvezni ebben az időben a hullámvasutazást.

A hideggel összemérhetően zavaró volt még a tömeg.

Nagy nehezen elevickéltünk a tumultusban a tóhoz ami amúgy a Hyde park állandó érdekessége a rengeteg madárral. Itt kezdetét vette a nagyüzemi madár etetés.

A liba szelídítők is munkálkodtak.

Úgy volt megbeszélve, hogy maradjunk sötétedésig mert akkor a fények még dobnak az egész hangulatán. A társaság egy része egy csomó hullámvasút szerű dolgot kipróbált így elég szépen belementünk az estébe. Ezzel nem is lett volna baj, ha nem fázunk veszettül. Főleg Kati aki előző nap kúrálta ki magát egy kisebb takonykórból. Neki nagyon nem kellett volna ott lennie még 6 óra fele is amikor már kezdett fagyni. Végül sor került az utolsó körhintázásra is ahol gyerekkori hiányok pótoltattak.

Innentől már kifelé haladtunk, ami nem ment gyorsan. Egyrészt én még befelé menet kinéztem egy kürtős kalácsost csak akkor nem volt hely számára. Ezt útba ejtettük. Aztán a társaság egy része úgy érezte, hogy nem lehet csak úgy otthagyni ezt magyaros ízek szigetét ezért újabb kolbászok és és rétesek kerültek terítékre, na meg egy palacsinta aminek semmi magyaros vonala nem volt.

Ekkor már nagyon késő és hideg volt. Kivergődtünk a tömegből, és metróra szálltunk ami adott némi enyhülést az időjárás zordsága alól. A hazaút is gyors volt és itthon villámgyorsan szétszéledt az elpilledt társaság.

Írta: Feri Címkék: Anglia karácsony London szomszédság Kommentek: 2 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Mam 2011. Dec. 19. 20:25
Biztos,hogy érdekes volt.
Anya 2011. Dec. 22. 21:26
Jó nagy buli lehetett.Csak magyarok ették a magyaros kaját? Miről társalgott Kati a liba,kacsa? madárral?
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo