Csempézés

A lakás átalakulásának első eleme ugye a szőnyegpadló csere volt. Már ott említettem, hogy ezzel nem ért véget a dolog. Az összes régi szőnyegpadlót el akartuk pusztítani. Utáltuk is rendesen de nem csak ezért, sokkal inkább az állapota miatt. Maga szőnyeg anyaga sem első osztályú a lerakás csak hozzátett ehhez, nem ragasztották le pedig ezt a fajtát kellett volna. Szerencsére mostanra már csak az előszobában maradt belőle.

szőnyegpadló

Még a képen is látszik, hogy viseltes, nem való szőnyegpadló abba a térbe ahova az ember sáros lábbal belép. A gyűrődések ezen a képen nem annyira látszanak igaz kisebbek is egyszerűen csak a terület mérete miatt. Plusz még volt ugye a zokni probléma. Jó pár kedvelt zoknink szenvedte meg a szőnyeg rögzítő szögeket amik a küszöböknél felfelé állnak és vastag szőnyegre vannak méretezve nem erre a vékony filc valamire.

Tehát adott volt, hogy el kell tűnnie és nem jöhet helyette szőnyeg. Legyen hát csempe, ebben hamar egyetértettünk. Mivel én már csináltam ilyet többször, az is adódott, hogy megoldjuk anyagárban. Mindez már akkor világos volt amikor a szőnyeget cserélték ami augusztusban volt. Nagyon nem akarózott nekiállni mert ez is rendes felfordulás plusz még az előszoba használat is nehézkessé válik amíg köt a csemperagasztó. Mikor visszaértünk Amerikából gondoltam egy nagyot, hogy ha elkezdem akkor csak kapunk egy lendületet és megcsináljuk hamar. Lendületet kaptunk a hamarral már volt egy kis gond.

A felszedés nem volt nagy probléma mert mint említettem nem ragasztották le. Igaz az alsó plusz réteg le volt ragasztva de az sem okozott nagy gondot. Volt még az alatt is réteg, az eredeti, valami szörnyen vékony burkoló lap amit valami kátrányos takonnyal raktak le, ezért ilyen fekete a padló miután mindent felszedtünk. A vödörben van az utolsó adag régi burkolat, amit Kati szépen levitt és elosztott a kukák között, azóta el is vitték.

Aztán jött a csempe keresés. Már előzőleg is jártunk köröket és belőttük, hogy hol érdemes nézni, így ez is meg is vettük azonnal, hozzá a ragasztót, fugát, pár szerszámot. Az világos volt, hogy egyben nem tudom lerakni az egészet mert akkor nincs kijárásunk a lakásból amíg nem lehet rálépni és a konyha és fürdőszoba is elérhetetlen ez idő alatt. Maradt az a megoldás, hogy lerakom elsőre az egyik felét aztán amikor arra rálehet menni akkor a másikat. Így is lett, leraktam először a könnyebbik felét, itt alig kellett vágni valamit, ez nem is látszik a képen.

A képeket időrendi sorrendben raktam be tehát ha megnézed a következőt akkor látod a drámát kibontakozni. Igen az előzőleg lerakott csempék nincsenek a helyükön. Amikor is kezdtem volna nekiállni a második adagnak és ráléptem az előzőleg lerakottakra akkor kiderült, hogy nem ragaszkodnak a padlóhoz.

Először azt hittem, hogy én szúrtam el valamit, ami tulajdonképpen majdnem igaz, de kiderült, hogy nem megfelelő ragasztót vettünk. Nem figyeltünk eléggé a feliratra, hogy ez falra való. Mentségünkre legyen mondva nem virított és a doboz azon a részen volt ahol a padlóhoz valók voltak. De sebaj elrongyoltunk a boltba és vettünk, immáron alaposan megnézve másik ragasztót. Láthatóan más színe van, ismerősebb is volt az anyag.

Sebaj szeretek csempe lerakást gyakorolni. Miután felszedtem az előzőt és Kati eltakarította a ragasztó nyomát neki álltam újra. Ez a nekiállás cudar állapotokat idézett elő a konyhában.

De jól haladtam és nem sokára ki is lehetett fugázni. Itt már a fugázás utáni állapot látható ami egy takarításon van túl, azóta eltakarodott a fuga maradvány döntő többsége, kezd padlószerűen kinézni az egész.

Külön felhívnám a figyelmet a remekbe szabott darabra ami fal kiszögelést kerüli meg.

Lassan majd lehet visszapakolni, és újra birtokba vehetjük az előszobát. A konyha már visszakapta eredeti funkcióját és én is kezdek regenerálódni a dupla csempézés után.

Írta: Feri Címkék: lakás szerelés Kommentek: 4 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Kati 2011. Nov. 22. 23:28
Anyu többször megkérdezte mit főztem azon a héten. Semmit. Őszintén a konyha állapotát nézve volt mentségem :-).
Edina 2011. Nov. 23. 06:13
Nekem, mint NEM laikusnak: tokeletesnek tunik. A fal kiszogelesenel is. Foleg ott. :)
Anya 2011. Nov. 23. 19:31
Figyelem Tisztelt Szakemberek aki ezen alul teljesít ismétlésre van bocsájtva!
Lana 2011. Nov. 26. 10:10
Tényleg jól sikerült, csak gratulálni tudok.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo