A sivatag

Lehetne a cím a Vakáción a Mézga család azaz Frissek vagyunk fiatalok/Megnézzük a sivatagot. Mert valóban megnéztük. Ez elég nagy váltás volt Vegas után. A fény és csillogás helyett a kopárság és a holt világ. Ezért is hívják ezt a helyet Death Valleynak az az Holt Völgynek. Nem kellett sokat autózni Vegasból, szerencsére, mert rengeteg látni való volt a sivatagban. Ez most lehet furán hangzik de mindjárt meglátod.

Eleve érdekes volt a belépés. Volt egy parkoló ahol ki volt írva, hogy itt lehet a belépőt megvenni. Volt egy automata, lehúztuk a hitelkártyát és kiadta a belépőt. Senki nem ellenőrizte, hogy mit csinálsz. Kíváncsi lennék, hogy Magyarországon ez életképes modell lenne-e. Nem kellett sokat menni és már meg is érkeztünk az első látványossághoz a Zabriskie Pointhoz. Ez a mellet, hogy egy film címe egy igen csak érdekes és látványos geológiai jelenség.

Zabriskie Point

A filmre már nem emlékszem, pedig láttam, de a képre belőle igen. Amúgy egy csúnyán megbukott Antonioni film.

A következő állomás a Badwater volt.

Badwater

Magyarul Rossz Víz. Ez egy kissé félrevezető mert víz itt alig van. Tulajdonképpen egy kiszáradt sós tómeder. Viszont igen fontos abból a szempontból, hogy ez az USA legmélyebb pontja. Ezzel mellesleg Észak Amerika legmélyebb pontja is. 85 és fél méteres tengerszint alatti mélységével viszont csak Európát előzi meg és közelébe sem ér a Holt tenger partjának 424 méteres rekordjának.

Badwater

Szépen besétáltunk a tómederbe és gyönyörködtünk a sókristályok alakzataiban. Mellesleg sivatag lévén elég meleg is volt bár a Mojave sivatagbeli 30 fokos rekordunkat nem döntötte meg.

Ezután több kisebb kanyont látogattunk meg. Ezek egyike például egy szép nagy sziklahíd miatt volt érdekes.

A másik az arany színéről kapta a nevét. És tényleg volt olyan pillanat és fény amikor aranyos színben csillogtak bizonyos sziklák.

Golden Canyon

Mivel késő ősz lévén rövidek a napfényes órák már nem sok fért a programba. Ezért úgy döntöttünk, hogy a homok dűnéket nézzük meg. És jól döntöttünk.

Itt is be lehetett sétálni és meg is tettük.

Sajnos ennyi fért csak a sivatagi napunkba így kimaradt egy vízesés amit Kati pedig tervbe vett és szóba sem jöhettek még mindig a sivatagban de jóval arrébb található vitorlázó kövek amiről én már láttam egy filmet és érdekes lett volna megnézni a valóságban is.

Már alkonyodott mikor betértünk a völgy szélén egy étterembe. Nagyon éhesek és fáradtak voltunk már ekkor. Itt egy kicsit összeszedtük magunkat és útnak indultunk mert másnapra már San Franciscóban kellett lennünk. Mivel abban maradtunk, hogy próbáljunk meg minél közelebb érni, hogy másnap ne későn érjünk Gabiékhoz ezért mentünk amíg bírtam. Kati később elaludt mellettem és csak a navigáció szórakoztatott. Még a rádió sem volt használható mert olyan vidékeken mentünk keresztül ahol semmi nem volt. Én ilyet még nem láttam. Semmilyen fény nem látszott a távolban és kocsival sem találkoztunk néha fél órákig. Aztán ahogy közeledtünk a főúthoz már kicsit javult a helyzet viszont én már nem bírtam tovább és megálltunk eddigi utunk legkevésbé tiszta szállás helyén.

Írta: Feri Címkék: Amerika utazás Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Mam 2011. Nov. 02. 18:02
Sziasztok!Ez valami borzadály,hogy mennyi sokat mentek!Igaz,gyönyörű helyeket láttok
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo