Hollywood

Mindenféle fáradtságok miatt, ezek a posztok késve vissza dátumozva kerülnek fel.Ott hagytuk abba, hogy láttuk a Universal Studiot. Mivel Los Angelesre két napot szántunk és ebből egyet elvett a stúdió látogatás, a másik napot szántuk magára a városra. Mivel úgy informálódtunk, hogy tengerpartot Venice Beachnél érdemes megnézni arra vettük az irányt. Itt ért az első csalódás. Nem, nem a koszos felhőkkel tarkított ég volt az. Az ilyesmi előfordul októberben.

Sokkal inkább a környék és a lakói tettek rossz benyomást. Mikor megálltunk egy kis utcában és elindultunk keresztül a szép homokos placcon az óceán irányába akkor fura volt, hogy hálózsákos alakok fekszenek a parton, ahhoz túl sokan, hogy mindet turistának nézzük. De túltettük magunkat a dolgon és elértünk a Csendes-óceánhoz. Mivel először láttam életemben egy kis meghatottsággal szépnek is láttam talán. De a pelikánok mindenesetre jól mutattak, ahogy suhantak a víz felett.pelikanAztán elindultunk a parton, hogy tegyünk egy sétát. Na ez már nem volt sem megható sem szép. Igen csak kétes kinézetű és tisztasági állapotú arcok uralták a terepet. Nem így képzeltem el Los Angeles híres tengerparti sétányát. Mintha valahol Dél Amerika egyik szegény országában sétálnánk az óceán parton. Otthagytuk és elindultunk Hollywood felé. A híres hollywoodi csillogás tán majd feledteti az kosz és ápolatlanság látványát. Nos inkább rátett még egy lapáttal. Szerencsére Beverly Hilsen álltunk le a kocsival. Az a rész bizony pompáról és a pénzről szól. Amelyik divat cég itt nem képviselteti magát az nem vehető komolyan. Viszont Hollywood lezüllött, kopott, csalódást keltő. Persze ott vannak a csillagok a hírességek neveivel, meg a kéz és lábnyomok a betonba zárva. De a Hollywood közepén álló cementgyár már valahogy nem illik a képbe. Szerencsére itt találkoztunk Edinával, Kati régi ismerősével, ez emelte a hely értékét. Aztán az ő segítségével visszajutottunk egy érdekes helyre. Szintén Hollywood kerületben van egy tó szerűség. Azért szerűség mert nem csak víz van benne, hanem olaj is. Régen itt természetesen tört fel az olaj a földből és innen termelték ki. Ma már az olaj mennyisége lecsökkent és helyét a víz vette át, de a felszín az még mindig vastagon kátránnyal fedett, és mellesleg folyamatosan bugyog a metán a felszínre. Régebben volt, hogy a kátrányt víz fedte és az állatok akik inni mentek oda beleragadtak és csontok szépen konzerválódtak. Pár innen származó mamut csontváz ki is van állítva a közeli múzeumban.Ezzel elegünk is lett a városból és mivel a következő szállásunk már útközben volt ezért szépen nekiindultunk és pár óra autózás után a sötét és ismeretlen terepen el is értük. Innen folytatom majd és ígérem ez után szebb dolgok jönnek.

Írta: Feri Címkék: Amerika utazás Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2011. Oct. 27. 19:18
Nem ezt vártuk. Ha ájuldozva azt írod milyen csodálatos azt elhisszük, még képesek vagyunk el is képzelni.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo