Kalymnos - sérülés

Jó oka van annak, hogy csak ez a poszt született Kalymnoson. Egyrészt ugye nem volt a közelben internet amit jól lehetett volna használni töredék időben ilyesmire, másrészt nagyon jó idő volt. Ez azt eredményezte, hogy kora kelés, mászás, fagyi, strandolás, fürdés, vásárlás, vacsora, és gyors email nézés mellé nem fért semmi a napba. Első hallásra nem tűnik feszített programnak. De valójában korán keltünk, hogy ne a déli hőségben másszunk (szeptember végén!), majd miután dél körül tényleg abba hagytuk a mászást, elpakoltuk a cuccot, lekecmeregtünk a robogóig, majd azzal vissza a faluba, útba ejtettük a fagyist, bizony alig maradt egy kis sziesztánk a délutáni strandolás előtt. Majd mire mindketten megfürödtünk mehettünk is vacsora helyet keresni. Utána be kellett szerezni a másnapi enni, inni valót és ha maradt egy félóra akkor gyorsan megnéztük a leveleinket és menni kellett aludni a másnapi korai kelés miatt. Ebbe csak akkor fért volna bele írás is ha mondjuk szieszta alatt el tudom kezdeni majd esetleg vacsora után befejezni, de ehhez az kellet volna, hogy a szobánkban legyen net. De most igyekszem bepótolni a dolgokat. Így ez egy kicsit hosszú, sok képpel tarkított írás lesz.

Igazából a napjaink tényleg a fent leírt tempóban zajlottak egészen az utolsó előtti kalymnosi napunkig. Az a nap is jól indult. Sikerült egy amúgy elég zsúfolt helyre korán érnünk így kedvünkre válogathattunk, hogy melyik utat másszuk. Addigra már belejöttünk, és elég nehéz utakat tudtunk mászni gond nélkül. Gondoltuk feljebb tesszük a lécet. Erre sajnos nem kerülhetett sor, mert az első útban, ami tulajdonképpen nem volt nehéz, sikerült lesérülnöm.

mászó sérülés

Banális dolog, meghúztam az ujjamat, tipikus mászó sérülés. Rögtön éreztem, hogy ezen a túrán én nem tudok mászni már. Bal kézzel nem tudtam fogni sem pár napig. Gitározni azóta sem tudtam. Lassan kezd talán gyógyulni de majd a házi orvosom megmondja a tuti. Némi tanakodás után lejöttünk a fal alól mert emiatt Katinak is elment a kedve a mászástól. Az nap már csak strandoltunk, viszont így korábban tudtunk lemenni a partra. Szívtuk magunkba a napfényt mert tudtuk, visszaérve Angliába erre nem lesz lehetőségünk sokáig. Szerencsére ebben tévedtünk.

Mivel az kiderült, hogy robogót vezetni még tudok, másnapra túrázást terveztünk strandolás előttre. Még első utunk alkalmával láttunk remek, kihalt kis öblöket, ezek egyikét vettük célba elsőnek. Annyira nem elhagyatott, hogy neve se legyen: Sikati öböl.

Kalymnos

Ide nem vezet út csak egy kis ösvény. A távolban Leros partjai láthatók. Bóklásztunk az öbölben és a környékén mikor mozgásra lettünk figyelmesek. Kiderült itt is vannak mászható utak és vannak akik másznak is ott. Szemügyre vettük őket majd visszafelé indultunk mert volt hova menni. Visszafelé megcsodáltuk ezt a magányosan küzdő fát,

Kalymnos

illetve ezt a jobb sorsra érdemes robogót.

Kalymnos scooter

Nem mai darab. Ha lenne egy garázsom és tengernyi időm megmenteném.

Azt el is felejtettem megemlíteni, hogy sikerült a nyaralásunk legszelesebb napjára időzíteni a hosszútávú robogózásunkat. Aki biciklizett már viharos szélben az tudja miért érdekes ez. Az út egy kis hágón át vezetett és az mint egy csatorna vezette a szelet. Kellett kapaszkodni rendesen. De szépen lassan, visszafogottan eljutottunk végül is utunk legtávolabbi pontjáig.

Kalymnos Palionisos

Neve Palionisos. Egy el dugott kis halász falú, pár kecskével, talán ha tíz házzal. Abból viszont három vendéglő (taverna). Nem győztünk nézni ki a fejünkből. Hihetetlen hely. Kicsit leültünk a kavicsos parton, hogy élvezzük a látványt. Nini valami csillog az egyik sziklán. Elő kaptam a távcsövet és sikerül megállapítani, hogy bizony nittek vannak a falban. Hazaérve be is azonosítottuk a mászóhelyet. Mielőtt felforrtunk volna a napon bevetettük magunkat az egyik tavernába és ott némi üzemanyagot vettünk magunkhoz. Nehéz szívvel de visszaindultunk. Részben mert tudtuk, hogy már csak egy délután van a nyaralásunkból részben mert ezen az úton felfelé kellett robogózni, hogy aztán a hegy másik oldalán egy talán még ennél is meredekebben leereszkedni a parti útig.

Kalymnos

Az út egy pontjáról remek kilátás nyílt.

Török partok

A távolban bizony török partok és ezzel egyúttal Ázsia. A szeles idő kisöpört minden párát a levegőből így jó messzire lehetett látni.

De tényleg fogni kellett a sisakot, hogy ne cibálja a szél. Az út során jó pár láthatóan hajóból felépítményből kreált kalyiba mellett mentünk el. Látod ott is van egy.

Kalymnos

Látom.

Szép hosszú út volt. El is zsibbadtunk rendesen mire visszaértünk. Elég késő is volt, tehát lerongyoltunk a partra. A szél mit sem csendesült. Ez azzal járt, hogy szép nagy hullámok voltak örömömre viszont szemünk, szánk telement pillanatok alatt homokkal. De az utolsó strand napot nem lehetett kihagyni. És bizony nehéz volt otthagyni a partot mert tudtuk, hogy fürdés és pakolás vár ránk. Ezzel gyorsan végeztünk.

Szépen búcsúztatott minket Kalymnos.

Kalymnos sunset

Csendes semmit tevés közben hagytuk lemenni a napot.

Ami annak rendje, módja szerint ment is lefelé.

Kalymnos sunset

Szépen tűnik el Telendos mögött.

Még egy vacsora várt ránk. Sikerült stílusosan megejtenünk.

Másnap kora hajnalban a felkelő nap fényénél

Kalymnos Telendos

bedobáltuk a maradék cuccokat a bőröndbe majd kiálltuk a ház elé és vártuk a buszt ami elvitt a kikötőbe.

Ezek nem a kedvenc pillanataink. A történethez még az is hozzátartozik, hogy előző este megkértük Tonit, hogy hívjon nekünk egy taxit mert nincs busz a délelőtti komphoz. Erre ő felvilágosított, hogy azért mert nincs délelőtti komp. Szépen lekéshettük volna a repülőt nélküle. Így viszont az olcsó busszal mehettünk igaz fájdalmasan korán. Maradt is rengeteg időnk Koson a gépig, amit jó turista módon vásárlással ütöttünk el részben. Aztán már csak egy jó hosszú repülés volt hátra Angliáig. Kati kis darab útitársat kapott maga mellé.

De láthatóan vonzódott hozzá.

Végül azért meggondolta magát.

Itthon viszont meglepetésre melegebb volt mint Görögországban az indulásnál. Ezen jól meg is lepődtünk annyira hogy másnap gyorsan el is mentünk futni, ami mutatta, hogy a meleghez hozzá tudnánk szokni mert várakozásunkkal szemben egész jól ment a futás 25 fokban. Azóta viszont helyreállt a rend és már csak 13 fok van és esik az eső. Cserébe ma Eszter ment Kalymnosra, hogy képviseljen minket ott. Őt most nem szeretem annyira.

Írta: Feri Címkék: Görögország Kalymnos utazás Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2011. Oct. 12. 07:15
Nagyon vártam már ezt a beszámolót.Jó, hogy az "előzmények " után volt egy szívet-lelket simogató utazás, nekem pedig a beszámoló.Míg néztem a képeket szinte a zsigereimbe éreztem, hogy ott vagyok.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo