Frisco

Van az amerikaiaknak ez a rövidítés mániája. Úgy mint Las Vegas csak Vegas San Francisco pedig Frisco. Mondjuk Los Angeles jár a legrosszabbul mert az csak min LA van emlegetve. Szóval elindultunk az eddigi legkoszosabb szállásról Friscóba. Ez volt utunk közepe és gondolati kiinduló pontja. Mert, hogy valami olyasmiből jött ez az út, hogy látogassuk meg Gabit. Aki majdnem Friscoban lakik egész pontosan Wallnut Creekben. Szombat délután érkeztünk és jó volt látni, hogy Gabi mit sem változott. És végre találkoztunk Aaronnal(ejtsd Éron) is aki Gabi férje és sokat hallottunk már róla. Velük töltöttük a szombat délutánt. És végre egy csomó dolgot megdumáltunk amit neten keresztül nem lehet. Elmentünk sétálni a szomszédos dombokra. Itt lett volna esélyük találkozni csörgőkígyóval de nem volt szerencsénk egymáshoz. Nem bánom.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Amerika utazás Kommentek: 0 hozzászólás

A sivatag

Lehetne a cím a Vakáción a Mézga család azaz Frissek vagyunk fiatalok/Megnézzük a sivatagot. Mert valóban megnéztük. Ez elég nagy váltás volt Vegas után. A fény és csillogás helyett a kopárság és a holt világ. Ezért is hívják ezt a helyet Death Valleynak az az Holt Völgynek. Nem kellett sokat autózni Vegasból, szerencsére, mert rengeteg látni való volt a sivatagban. Ez most lehet furán hangzik de mindjárt meglátod.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Amerika utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Vegas Baby, Vegas!

Rögtön el is magyarázom a címet. Az idézet a Swingers(1996) című filmből van. De a mai mese nem itt kezdődik, hanem ott, hogy elindultunk a kanyontól fájó szívvel. Sorra vettük, hogy mit lehet még megnézni útközben. És kinéztük a Hoover gátat. Ezt itt.

hoover dam

Hogy a méretét el tudd képzelni lent a jobb oldali épület végénél a kapu előtt áll egy kocsi. Ha nem látod az azért lehet mert innen olyan kicsi. Mert az, hogy 221 méter magas az nem mond sokat. Meg, hogy 2 és fél millió köbméter anyag van benne. És mindezt 80 évvel ez előtt kezdték építeni és 5 év alatt be is fejezték. A maga korában egy technikai csoda lehetett.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Amerika utazás Kommentek: 1 hozzászólás

A kanyon

Ahogy ígértem szebb dolgok jönnek. Hogy ezt bizonyítsam rögtön egy képpel kezdek. Grand Canyon

De azért lássuk, hogy is jutottunk ide. Los Angelesből elindulva, a kinézett útközben lévő szálláson aludtunk ami teljesen rendben volt. Igyekeztünk korán továbbállni mert még hosszú autókázás állt előttünk. Majd egy napnyi. De tényleg. Végig vezettük váltva szinte az egész napot. Közben átmentünk a Mojave sivatag szélén és képet kaptunk arról, hogy Amerikában nem csak a városok irdatlan nagyok a városon kívüli távolságok is más léptékben vannak. Európai fejjel nem érthető léptékben.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Amerika utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Hollywood

Mindenféle fáradtságok miatt, ezek a posztok késve vissza dátumozva kerülnek fel.Ott hagytuk abba, hogy láttuk a Universal Studiot. Mivel Los Angelesre két napot szántunk és ebből egyet elvett a stúdió látogatás, a másik napot szántuk magára a városra. Mivel úgy informálódtunk, hogy tengerpartot Venice Beachnél érdemes megnézni arra vettük az irányt. Itt ért az első csalódás. Nem, nem a koszos felhőkkel tarkított ég volt az. Az ilyesmi előfordul októberben.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Amerika utazás Kommentek: 1 hozzászólás

USA, LA, Universal Studio

Tulajdonképpen, ha az érkezésünk napját nem számolom akkor az amerikai utunk első napját teljes egészében kitöltötte az Universal Studio. Mivel még a repülőn eldöntöttük, hogy hova megyünk másnap és ott semmilyen információ forrásunk nem volt, illetve mert otthon az útlevél gondok miatt nem mertünk tervezni az egyetlen biztos pontot a filmgyári látogatást vettük elő. Kati nem volt felkészülve rá de én tudtam, hogy az bizony nem pár órás program. Szerencsére  a idő eltolódás kirúgott mindkettőnket az ágyból korán a szállodai reggeli kezdetére lent voltunk. A reggelit nem kell komolyan venni pár baggel volt kirakva meg müzli de én nem élek madár eleséggel. De arra elég volt, hogy neki induljunk a napnak.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Usa utazás Kommentek: 1 hozzászólás

USA, oda út

Repültünk már messzire pl. Ciprus, de ennyire messzire még nem. Szombat du. 5 óra előtt egy kicsivel indultunk és szombat este nagyjából fél 8 körül szálltunk le de közben repültünk 10 és fél órát, és megtettünk kb. 5700 mérföldet. Nagyon féltem a hosszú repüléstől és az idő eltolódástól de egész jól abszolváltuk a dolgot. Ebben nagy segítségünkre volt a fedélzeti szórakoztató rendszer. Minden üléshez tartozott egy képernyő amin választhattál, hogy filmet, sorozatot nézel, zenét hallgatsz, a repülés adatait, térképét figyeled esetleg a saját iPododról nézel, hallgatsz meg valamit. Amint beszálltunk és elfoglaltuk a helyeinket azonnal mindenki a képernyő nyomkodásába kezdett (érintő képernyő).

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: repülés USA utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Amerika indulás

Ez most nagyon rövid lesz, mert nagyjából fél óra múlva indulunk és addig nekem még fürödni kell és bepakolni az utolsó darabokat mint pl. ezt a gépet is amin most írok.

Az utolsó napok történésének fényében nem is merem elhinni, hogy itt tartunk. Persze igazi siker az lesz ha be is engednek az USÁ-ba, mert az az engedélyen is rajta volt, hogy ezt még bőven mérlegelhetik ez után is. Tehát most majd egy napnyi ücsörgés vár ránk, a reptéren majd a repülőn miközben a fenekünk alatt száguld az óceán. Ebben a pillanatban nincs bennem utazási izgalom mert nem érek rá. De tudom, hogy nagyon izgalmas két hét előtt állunk. Mivel számításom szerint sokszor leszünk esténként net közelben ezért lehet számítani sűrűn beszámolókra. Stay tuned.

Írta: Feri Címkék: Amerika repülés utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Vasút

Még mindig a nyári autós kirándulásunk utóhatásai. Mivel utoljára tisztes méretű csomagot akkor hozhattunk amikor ide evett minket a fene Angliába, idestova 7 éve, ezért most kihasználtam, hogy hozhatok szinte bármit. Így kiköltözött a modell vasutam. Na nem kell valami nagy dologra gondolni. Egy mozdony, 4 vagon, egy oválpálya egy váltóval. Nagyon régen vettem ezeket, lehet vagy 12 éve. Annak semmi értelme nem volt, hogy otthon porosodjon. Arra gondoltam, ha semmi más csak itt állnak majd a polcon és gyönyörködhetek bennük akkor is megéri. Persze összeraktam a pályát rátettem a mozdonyt, hogy egyáltalán működik e még. És mintha tegnap tettem volna le, szépen megindult a mozdony.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: játék mozdony szerelés vasút Kommentek: 0 hozzászólás

Játék pénz

Mikor még azt hittük, hogy megyünk Amerikába (aztán utána azt hittük, hogy nem és most megint úgy néz ki, hogy holnap ilyenkor már az óceán fölött leszünk valahol) megrendeltünk egy adag dollárt. Mivel pontosan tudtuk, hogy fogalmunk sincs mennyi kell, kimondtunk egy összeget aztán ha nem lesz elég akkor majd a kártyás fizetést erőltetjük. Meg is jött a csomag. Remélem, hogy a postásnak fogalma sincs, hogy a borítékban kb. egy havi fizetése volt. Kibontottam, hogy  megnézzem rendben van e minden. Életemben nem láttam még dollárt ilyen közelről. Nem volt rá szükségem. Ezért erősen meglepődtem mikor kezembe fogtam a kupac játék pénzt.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Usa utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Csomag (már megint)

Ez a csomag elég rég jött. De amiért most írok róla az, hogy nem rég sikerült úgy üzembe helyezni, amire azt mondom ez így jó.

usb drive

A sztori valahol ott kezdődik, hogy lett új szerver a szikla alá. Abba meg szép nagy tárolók. És hiába van kettőzve benne a merevlemez a biztonság kedvéért, azért az még mindig egy helyen van és ha ott tűz üt ki akkor mindkettő odavész és ezzel sok évnyi adat is. Tehát kell egy biztonsági mentés is. Plusz a nagy tárhelyet arra is használjuk, hogy oda töltünk le nagy fájlokat mert az gyorsan meg van és onnan szépen átcsorgatjuk magunkhoz.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: csomag számítógép Kommentek: 1 hozzászólás

Hétvége

Szombatra volt megbeszélve, hogy Gabi és Krisztián átjönnek, hogy tartsunk egy kis élménybeszámolót Kalymnosról. Mivel Gabi is nagy macska bolond ezért az az ötletem támadt, hogy testületileg menjünk meglátogatni Szabolcsék macsekjait. Róluk eddig nem sok szó esett pedig már nagyon régóta itt laknak pár számmal arrébb. És még egy fontos infó róluk, hogy van náluk 2 cicc kb. 2 hónapja. Elsőre, meglepetésemre, tiltakozással találkoztam. De nem hagytam annyiban a dolgot, és felhívtam Szabit, hogy mehetünk e csapatostul. A nagy tiltakozásnak az lett a vége, hogy  mindenki elájult a macsekoktól. Tényleg nagyon jól néznek ki és nagyot nőttek mióta utoljára láttuk őket. Végül egyszer csak azt vettem észre, hogy Gabi eltűnt. Sejthető volt merre kell keresni.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Anglia szomszédság Kommentek: 4 hozzászólás

Kalymnos - sérülés

Jó oka van annak, hogy csak ez a poszt született Kalymnoson. Egyrészt ugye nem volt a közelben internet amit jól lehetett volna használni töredék időben ilyesmire, másrészt nagyon jó idő volt. Ez azt eredményezte, hogy kora kelés, mászás, fagyi, strandolás, fürdés, vásárlás, vacsora, és gyors email nézés mellé nem fért semmi a napba. Első hallásra nem tűnik feszített programnak. De valójában korán keltünk, hogy ne a déli hőségben másszunk (szeptember végén!), majd miután dél körül tényleg abba hagytuk a mászást, elpakoltuk a cuccot, lekecmeregtünk a robogóig, majd azzal vissza a faluba, útba ejtettük a fagyist, bizony alig maradt egy kis sziesztánk a délutáni strandolás előtt. Majd mire mindketten megfürödtünk mehettünk is vacsora helyet keresni. Utána be kellett szerezni a másnapi enni, inni valót és ha maradt egy félóra akkor gyorsan megnéztük a leveleinket és menni kellett aludni a másnapi korai kelés miatt. Ebbe csak akkor fért volna bele írás is ha mondjuk szieszta alatt el tudom kezdeni majd esetleg vacsora után befejezni, de ehhez az kellet volna, hogy a szobánkban legyen net. De most igyekszem bepótolni a dolgokat. Így ez egy kicsit hosszú, sok képpel tarkított írás lesz.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Görögország Kalymnos utazás Kommentek: 1 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo