Dia

Még mindig a hazamenetelünkhöz köthető, hogy itt van most az összes diánk nálam. A papírképeket már feldolgoztam egyszer. Részben archiválás céljából, de azért is mert évtizedek óta nem kerültek elő a fiókból. Most itt van az összes a gépemen. Meg Anyám gépén, meg Apám iPadján. Jó eséllyel maradnak meg még ha a képek anyag el is öregszik hirtelen valami oknál fogva. Szédületesen jó képek vannak közte. Csak egy példát hozok erre gyorsan nem sokat keresgélve.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: képek Kommentek: 1 hozzászólás

Szőnyegpadló

A mesélés valahol ott maradt abba, hogy hazaérkeztünk és várt ránk a szőnyegpadló csere. Ezzel még tartozom. És nem is lesz gond vele mert élénk még az emlék, erős benyomást hagyott a buli.

Ugye szombaton érkeztünk meg, hulla fáradtan. Annyira még magunknál voltunk, hogy nem pakoltunk ki mindent, hogy másnap összepakolhassuk újra. Vasárnap pedig nyomasztott annyira minket a dolog, hogy elég korán nekilendültünk. Magunkhoz képest. Kezdtük azzal, hogy helyet csináltunk a kisszobában. A terv az volt, hogy a nappalit átpakoljuk a kisszobába, aztán a kisszobát a nappaliba majd a hálót a kisszobába. Végül is a kisszobában helycsinálás annyiból állt, hogy szétkaptuk a kanapét, és a szárító alkalmasságokat mert valójában ezekkel van tele. Ez egyszerű volt. Aztán kezdődött a tánc. Szétszedni mindent a nappaliban és áthordani a kisszobába. Amikor az első bútort szedtük szét konkrétan a képen látható módon az ülő alkalmatosságot akkor voltak még bőven kétségeink.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: lakás szerelés Kommentek: 2 hozzászólás

Viszaút

A hazaút tapasztalatait felhasználva, próbáltuk jobban időzíteni a visszautunkat. Úgy terveztük, hogy azon a szakaszt, azaz a németországit, ahol a legnagyobb tempóval lehet haladni, a legkevésbé forgalmas időszakban tegyük meg. Plusz még egy tapasztalat, hogy a kocsi hazafelé 140-150 környékén rázott. Kati állítólag nem érezte de én nagyon figyelek minden olyan dologra amit kocsi csinál és szerintem nem a normál működéshez tartozik. Ezért otthon elvittem egy gumishoz akit Gábor ajánlott, hogy centrírozzák ki a kereket. Mivel a kormányt nem rázta ezért arra gyanakodtam, hogy a hátsó kerék környékén lehet valami. Ezért is különös mert nem egész egy héttel előtte rakattunk új papucsokat hátra. És ezek szerint nem centríroztak volna? Nos az eredmény azt mutatta, hogy nem. És ráadásul akik utoljára centrírozták az első kerekeket azok sem alufelnire való súlyokkal csinálták. Ezeket szépen ledobálták és csináltak egy korrekt centrírozást. Ennek később jelentősége lett.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Magyarország utazás Kommentek: 0 hozzászólás

Szerver

Ahogy megírtam, új szervert helyeztem el. De az csak a kezdő mozdulata volt a szerver és szolgáltató váltásnak. Mivel a régi szervert 2003 tavaszán raktam össze és telepítettem fel ezért azon nagyon régi rendszer volt. Azóta minden program ami azon ment több generációt fejlődött. Mivel 2004 óta fizikailag távol vagyok a géptől ezért nem tudtam rendszert frissíteni rajta és részben ezért a programokat sem. Így minden új program egy nagy ugrás volt a verziókban. És bizony azóta nagyon megváltozott, hogy milyen beállításokkal fogja a szerver jól kezelni a régi adatokat. Mielőtt elindultunk volna haza már jó időt eltöltöttem azzal, hogy összekalapáljam a beállításokat, hogy otthon ezzel ne legyen gond. Persze lett gond. Egyrészt volt olyan része a dolognak amit tudtam, hogy nem lehet csak úgy kipróbálni, hogy már élesben működik a szerver. Szerencse, hogy ez a bloggal kapcsolatos csak és a szikla.hu olvasói ebből semmit nem vettek észre.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: blog Magyarország rewrite számítógép Kommentek: 1 hozzászólás

Megint jönnek majd írások

Említettem, hogy új szerver van szikla és ezzel a blog alatt. Ennek egyik folyománya lett, hogy nem működött rendesen a bejelentkezés és ezzel a blogra írás sem. Most úgy tűnik, hogy ezen sikerült úrrá lenni. Még mindig nem megy minden, pl nem lehet képet, linket berakni de igyekszem ezeknek is utána járni hamarosan. De a lényeg, hogy megint jöhetnek az írások. Egy csomót írok szándékom szerint az elmúlt 2 hét történéseiről, mert történés az volt rendesen azóta.

Csak címszavakban: szerver pofozgatás, visszaút, rámolás, szőnyegezés, macskák és még kitudja mi minden.

Írta: Feri Címkék: blog számítógép Kommentek: 0 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo