Az út

Röviden? Hosszú. De annyira nem volt vészes mint amennyire ódzkodtam tőle. Persze van még egy vissza út is.

Igazából lehetett volna sokkal jobb is, ha nem fogjuk ki a németországi török vendégmunkások hazavándorlását. Így végül is Dunkerkből indultunk 3 óra környékén és megálltunk a kapu előtt másnap reggel fél 9-kor. Ez lehetett volna 3 órával korábban is, ha nem kerülünk bele abba a dugóba amit semmi nem indokolt, csak az út áteresztő képességét meghaladó kocsi mennyiség. Nem csak az út volt túlterhelve, de az összes pihenőhely és benzinkút is. Szerencsére ahogy haladtunk kicsit lazult a forgalom is de még a magyar határnál is a legtöbb környékünkön megálló, német rendszámos autóból nem éppen szőke emberkék kászálódtak ki. Pedig a dugó Németország közepén volt. Remélem visszafelé nem kapjuk ki a hazamenőket, és akkor egy reálisabb utazási időről tudok majd beszámolni.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Magyarország utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Haza

Megyünk haza. Most elég vakmerő módon kocsival. Pedig magam mindenkit lebeszélnék erről. Hosszú út, unalmas, fárasztó és nem nagyon éri meg. Általában. De most osztottunk szoroztunk és az jött ki, hogy kocsival megyünk. És nagyon várom már. Nem az utat (már régóta kéne lennie olyan kocsiknak amik tudnak maguktól menni autópályán). Sokkal inkább az otthoni időjárást. Mert Angliában nincs nyár.

Írta: Feri Címkék: Európa Magyarország utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Pizza

Bővítem a repertoárt. Kenyeret rendszeresen sütök, már tudok egyedül lángost sütni, palacsintát csinálni. Palacsintát eddig is sütöttem sokszor de az mindig úgy zajlott, hogy valaki bekeverte a tésztát én meg sütöttem. Aztán valamikor a közelmúltban palacsintát volt kedvem sütni és már majdnem rákerestem a neten amikor eszembe jutott az ősi módszer és fellapoztam a szakácskönyvet. Így elmondhatom, hogy én csináltam a palacsintát az elejétől a végéig. Már nem is egyszer. Aztán jött az ötlet, hogy kéne csinálni pizzát. Elég rendszeresen rendelünk pizzát és az finom is de abban semmi kihívás nincs. Gondoltam nem lehet ez olyan nagy ördöngösség. Tésztát már tudok csinálni, a többi meg úgy is ízlés szerint megy. Némi habozás után nekiálltam.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: képek sütés Kommentek: 3 hozzászólás

Megszívtuk vaze

Jelenleg a bráner rosszabbik felén helyezkedünk el. És szívunk rendesen. Összefoglalom a történteket.

Nagyjából egy évvel költözött a felettünk lakó lakásba egy nő. Középkorú, nem túl igényes valaki volt, mellé egyszerű mint a lapostányér. Sok vizet nem zavart, általában csöndes volt. Bár néha jöttek hozzá pasik (egyszerre csak egy) és akkor jól lehetett hallani, hogy neki jó. Néha, ha hazajött valahonnan, a gurulós bőröndjét a lépcsőn felfelé is úgy húzta mintha a lépcső ott sem lenne. Első alkalommal azt hittem, hogy bontják a lépcsőházat. Az utóbbi időben elég sokat pakolászott késő este, néha éjfélig is. Mint később kiderült ez azért volt mert költözni készült. Ez meg is történt, és nem hullattunk könnyeket utána, jobban örültünk volna egy olyan szomszédnak akivel lehet néha beszélgetni. Pl egy csinos, szőke, fiatal bombázó. Esetleg kettő. De ez mellék vágány.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: lakás szomszédság Kommentek: 3 hozzászólás

Vendégek

Már jó pár nappal ezelőtt, még az első paradicsom szüret előtt vettem észre, hogy lakók vannak az egyik paradicsom levélen. Már nem is tudom hogy találtam meg, mert a fonákján elbújva voltak. Azt hiszem át sejlett egy sötét folt. Aztán amikor megfordítottam akkor megdöbbentem rendesen. Egy komplett bogár óvodát találtam.

bogár óvoda

Még jó látszanak a ki nem kelt peték ész a mini bogárkák. Talán katicák lesznek ha felnőnek amit részben azért gyanítok mert déli ablakunk környékén rengeteg katica szokott lenni. Már ha elérik a felnőtt kort, mert azt a levelet bogarastul ablakon kívülre helyeztem és ez az angliai időjárás ismeretében nem ígér sok jót nekik.

Írta: Feri Címkék: állatok lakás paradicsom Kommentek: 3 hozzászólás

Bringa gumi

Kati nagyon kihasználja sok évvel ezelőtti karácsonyi ajándékát, a biciklit. Az ügyeletek kivételével azzal jár munkába. Ez naponta majd egy óra bringázás. Az év minden munkanapján, mínusz szabadság és az említett ügyeletek. Ha lenne a gépen kilométer számláló már átfordult volna többször. Ennek megfelelően kopik a gép minden kopó alkatrésze, ezek közül is a kerék a leglátványosabban. Megállapítottuk, hogy ezt bizony cserélni kell mert a hátsó keréken egyes helyeken már kilátszik a szövet a futófelület alól. Szőnyeg keresgélés közben útba ejtettünk egy autós és bringaboltot. Felmértük a választékot és vettünk új gumikat a gépre, amit a hétvégén felszereltem. Többször is. A hátsó kerékkel kezdtem és nagyon elégedett voltam magammal, hogy milyen gyorsan sikerült kiszerelnem és leszedni a gumit és felrakni az újat visszarakni a kereket nehezítve a lánccal. Aztán már az első gumit raktam föl amikor észrevettem, hogy forgásirányosak a gumik az az meg van adva, hogy melyik irányban kell forogniuk helyesen. Naná, hogy fordítva raktam fel a hátsót. Kerék ki, gumi le, fordítva fel, kerék vissza. És nem is káromkodtam. Viszont legközelebb alaposan elolvasom a gumit mielőtt nekiállok.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: szerelés Kommentek: 1 hozzászólás

Asztal - Feri 1:0

Összeütközésbe kerültem az asztallal. És nem verbálisan. Tettlegességre került sor. Belerúgtam. Nem is kicsit. Persze az egész nem szándékos volt de attól még pont ugyan annyira fájt.

láb

Ami a nagyobb baj, hogy nem múlt el nyomtalanul mint szokott pár nap alatt. Sajnos jócskán bekékült (ez nem annyira jön át képen) és az orvos (Kati) szerint lehet, hogy eltört. Persze ez nem változtat a dolgon mert akkor is pont ugyan az a teendő, meg kell várni míg elmúlik. Viszont addig nem tudok futni, mászócipőt húzni. Emiatt már meghiúsult a hétvégi Portlandi mászásunk és Kati is nélkülem ment futni tegnap. Bár ha belegondolok ez még mindig ezerszer jobb mintha mind ez Kalymnosra indulás előtt történt volna.

Írta: Feri Címkék: cipő futás mászás Kommentek: 3 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo