2 és fél hét

Kb. ennyi ideje írtam utoljára. Cserébe viszont sikerült haladnom a melóval. Már egész jól használható életem első kiadásra szánt programja. Persze sokat ne várj tőle, mint ahogy én sem, de rengeteget tanultam belőle és remélem ezt sikerül kamatoztatni.

De lássuk mi is történt nagyjából azóta, hogy azt ígértem visszamegyünk Portlandra. Sorrendben, először nem mentünk vissza aztán meg igen. Ez az elmúlt két hétvége tömören. Bővebben: a távoli múltba vesző hétvégére olyan vacak időt ígértek, hogy meg sem fontoltuk, hogy elinduljunk mászni. Cserébe nézegettünk szőnyegeket, vásároltunk, Kati szemüveget próbált.

Szerintem megfontolandó darab. Igen kis költséggel mehetne méhecskének a következő farsang alkalmával. Igen! Piros méhecskének!

Készült függöny is.

függöny

Ennek elég hosszú története van. Lehet, hogy még nem írtam róla? Van egy kis ablakunk a nappaliban ami a szomszédos épületre néz. Onnan meg egy faszi rendszerese vissza. Cigizés ürügyén lóg az ablakban és bámul. És mi sem érdekesebb mint az, hogy én mondjuk ülök a kanapén és tévézek vagy dolgozok vagy olvasok. Ezt untam meg már régen és ezért elhatároztuk, hogy teszünk ellene. Viszont úgy kéne mindezt, hogy a kilátásunk ne sokat csorbuljon. Erre meg egy szalag függöny a legalkalmasabb mert azt lehet úgy állítani, hogy egyik irányba ki lehessen látni, a másik felé meg zárja a rálátást. Viszont szeretjük a kihívásokat ezért úgy határoztunk, hogy magunk készítjük el. Meg az ipari darabok nem is tetszettek annyira. Vettünk anyagot és varrtunk csíkokat. Majd törtem a fejem és eszkábáltam hozzá egy házilagos felfüggesztést. Ez messze nem volt tökéletes. De haladtam a tökéletesítgetésével mikor jött Krisztián és szólt, hogy a városban egy bontásból szalagfüggönyök hevernek kidobva. Nosza házasítsuk össze annak mechanikáját a mi anyagunkkal. Igen ám de a mechanikában semmi nem stimmel méretben a mi szalagjainkkal és ablakunkkal. Úgy hogy hosszadalmas munkával szépen átszabtam a tokot, a távtartókat és a függesztőket, majd ez utóbbit belevarrtam a függönybe. És most van egy szinte tökéletes megoldásunk.

Aztán jött csomag. Megint. Ez alkalommal messziről és szép nagy. A történet lényege, hogy ki akarom cserélni a szikla szerverét. Egy újabbra, nagyobbra és mellesleg gyorsabbra is de ez nem lényeges igazából. Ez az a gép ami ezt a szöveget is tárolja és eléd teszi egy gombnyomásra. Szerencsére volt otthon egy elfekvő gép amit még anyám használt régebben, ezt csomagolta be Gyula - akinek ezért komolyan tartozunk - és adta fel. Ez a csomag múlt szombaton kellett volna, hogy megérkezzen. Viszont arra a hétvégére már megint jó időt ígéretek ezért menni akartunk mászni, főleg, hogy Kati most hétvégén ügyelni fog tehát ha akkor nem akkor két hétig biztosan nem. A csomag érkezését reggel 7 és 10 óra közé ígérték. Tapasztalatból tudom, hogy szoktak késni. Ez komoly szervezést hozott magával. Mivel Krisztiánék nem tudtak velünk tartani most is megkértem őket, hogy ha időben megjön a csomag akkor vegyék át. Ha kési akkor meg az utcában kicsit feljebb Imiékhez tudják vinni. Miután ezt így szépen megszerveztük szóltak, hogy csak szombat délután tudják hozni a cuccot. Már akartam átszervezni mindent, így maradt a következő időpont amikor ki tudják szállítani azaz  szerda. Végül is megjött a pakk. A gép szépen egyben lévőnek tűnik. Dolgozni még nem tudtam vele, ezt most hétvégén tervezem elkezdeni.

Mint említettem a múlt hétvégére jó időt ígértek ezért a lovak közé csaptunk és levágtattunk Portlandra ismét. Pénteken rekkenő hőségben mentünk délnek, majd szombaton jókat másztunk még mindig igen jó időben, majd szombatról vasárnapra virradó éjjel hosszú órákon át esett az eső. Maradt a két héttel az előtti recept, sátor szárogatás, korai hazaindulás.

Aztán volt nálunk vendégség.

makka

Szerintem egész jól megy a színe a kanapénkhoz. Azóta a makka elköltözött Ágiékhoz. Remélem jó dolga van. Szerintem ezt hamarosan le kell ellenőrizni.

Nagyjából ez az elmúlt két és fél hét története dióhéjban. Biztos, hogy egy csomó dolog kimaradt viszont a melóval haladok. Kati a tanúm rá aki már használja a programomat.

Írta: Feri Címkék: csomag Portland varrás Kommentek: 3 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Kati 2011. Jun. 10. 10:51
Teljesen jó, már majdnem tökéletes így ahogy van! Mármint a program.
Mam 2011. Jun. 10. 15:46
gratulálok!
Anya 2011. Jun. 17. 06:45
Gratulálok függöny és a programhoz. Az utóbbiról egy picit többet szeretnék tudni.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo