Esőnapi táv robogózás

Mindjárt rátérek a címben említett akcióra, de előtte még az előző pár mászónap érdekességei. Mivel az első és második napon igen csak ki voltunk téve a napsütésnek ezért a harmadik napra kénytelenek voltunk árnyékos helyet keresni. Kati jól választott és pecsenye részeink nem kínlódtak a nap erejétől az nap. Mivel mászók nem hiszem, hogy olvassák ezt az írást ezért röviden csak annyi, hogy jókat másztunk. A fal aljából remek rálátás volt a tengerre. Két út között gyönyörködtünk a kilátásban. Talán Kati vette észre, hogy (szerinte) valami szemét úszik a vízen.

teknős

Nekem gyanús volt a dolog és ennek hangot is adtam miszerint ez sokkal inkább egy óriási teknős. És pár pillanat múlva fordult egyet és látszott amint emeli ki a fejét és lapátol a lábaival.

teknős

Egy darabig nem másztunk. Csak néztük ahogy úszkál jobbra balra. Megígértem neki, hogy ha elég közel jön a parthoz akkor lemegyek a fal alól és csinálok egy közelebbi képet róla de nem volt hajlandó erre. Sőt egy egy nagy levegő után lemerült a víz alá. Mivel ez egy öböl ezért elég sekély a víz így még nagyon sokáig láttuk ahogy a víz alatt forgolódik. Most, hogy így belegondolok még sosem láttam szabadon teknőst. Főleg ekkorát. Közel egy méteres lehetett. Nem tudom mi az óriás teknős fogalma de ez nekem elég óriás volt.

Ennél a falnál történt az is, hogy még a felmenetkor panaszkodtam, hogy valaki ide végezte a dolgát. Konkrétan a szar szag van kifejezést használtam. Majd Kati felhívta a figyelmemet, hogy ez lehet más is. És igaza volt. Az itteni büdöske látható.

dög virág

Leteszteltem, tökéletes szar szaga van, kicsit a rohadó hús felé tendáló. Vonzotta is a legyeket. Gondolom ez a célja. Így, hogy tudtam hogy egy növény az nem annyira zavart mikor felénk lengette a szél a csáberejét.

A nap sokkal élvezetesebb dolgokkal fejeződött be.

sunset

És akkor jöjjön a tőlünk egyáltalán nem szokatlan kaland. Kati már többször kifejtette, ha valami kalandban egyetértünk akkor azzal óvatosan kéne bánni. Három nap mászás után pihenőnapot tartottunk. Ere napra ígértek ugyan esőt de ennek nyoma sem volt. Olyan dolgokat terveztünk mint például tankolás. Ezt meg is ejtettük. De bőven volt még a napból. És teljes mértékben egyetértettünk, hogy menjünk át a sziget túloldalára. Már voltunk itt kétszer de azt a részt még nem láttuk. Pedig ez egy kicsi sziget. El is indultunk a robogóval.

robogón

Mivel, említettem már, ez egy kicsi sziget, át is értünk hamar. Még úgy is, hogy találtunk egy csendes helyet ahol Kati is kipróbálta a járgányt.

 Annyira, hogy utána jó darabon ő vezetett. Ahogy haladtunk úgy változott át a táj egy zöld, dús növényzetű völgyé, hogy végül egy festői öblöcskébe érjünk.

Itt le is álltunk mert ez volt a cél. Bőszen fotóztunk. Elmentünk egy darabig az egyik oldalán, felmásztunk a másikra. Már épp azon tanakodtunk, hogy induljunk vissza amikor el kezdett dörögni az ég. Gondoltuk megvárjuk mi lesz ebből és beültünk egy kólára, egy helyi vendéglátó ipari egységbe. Itt a egy ausztrál csoport is volt éppen akik mint kiderült egy festő iskola nyugdíjas tanulói, és ők is festőinek tartották a helyet. Ezt a mindenfelé szétszórt festmények bizonyították. Jó sokat ücsörögtünk itt mire csendesedett az eső. Pár zsebre tett papírszalvétával letöröltük az ülést és neki iramodtunk. Ahogy kezdtünk kiérni a faluból láttuk, hogy a gerinc amin át jöttünk igen csak felhőben van és villámlik rendesen. Mivel nem mi akartunk lenni az egyetlen kiálló fém tárgy a hegygerincen ezért úgy határoztunk, hogy a sziget fővárosa felé kerülünk, arra az emelkedő tiszta  volt, és tudtuk, hogy utána már a házak között vezet az út. Így is tettünk, bár erre lényegesen hosszabb volt az út. Azért beöltöztünk rendesen, hogyha még is jönne egy felhő akkor ne ázzunk meg. A felhő pedig jött. Még a várost sem értük el és már csöpörgött rendesen. Tulajdon képen innen vagy egy órán keresztül nem túl erős de váltakozó intenzitású esőben robogóztunk. Volt már nagyobb élvezetben is részem. Szeretjük az extrém túrázást de azért ez már nekünk is túlzás volt erősen. Végül beértünk a fővárosba, gondoltuk innen már jobb lesz, mert szélvédettebb helyen haladunk majd. Csak azzal nem számoltunk, hogy a városban a hirtelen csapadék nagyobb mennyiségű csapadékra nem csinálnak külön elvezető rendszert az engedik az utcán lefolyni. Az egyik kanyar után ez a látvány fogadott.

Álltunk ott egy darabig tanácstalanul. Aztán láttuk, hogy a helyi arcok szép óvatosan de átmotoroznak a vízen (itt szinte mindenki robogóval jár) így mi is elindultunk. A város utcáin kisebb nagyobb vízfolyásokon keresztül jutottunk át. Nagyon óvatosan lassan vettem ezt az akadályt, ennek folyományaként erősen zsibbadt már a fenekünk mire a falunk közelébe értünk. Így örömmel álltunk meg, hogy megörökítsük amint az falu öblét megfesti a belezúdult sár.

sár

Ismét sikerült extrémet alkotnunk.

A mai nap csendesen telt, mászogattunk. Közte én egy 6b-t ha még is erre téved valami mászó. Amit pontot teszek ennek az írásnak a végére kiülünk ide és megvacsorázunk.

Sajnos a szállásunkról sok jót nem tudok mondani. Példának okárért ami miatt választottuk miszerint itt van internet na az nincs már napok óta. Ezért veszünk igénybe olyan helyeket ahol vacsora mellé internet is jár. Ez egy ilyen hely.

Írta: Feri Címkék: Görögország Kalymnos mászás Kommentek: 3 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2011. May. 15. 17:50
Gyönyörűen bearanyoztad szíved Hőlgyét.
jozsazsu 2011. May. 16. 23:40
Az ott egy cicc? Köszi.
Feri 2011. May. 17. 08:54
Az bizony!
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo