Vulkán

Volt ugye tavaly ez a vulkán história. Elég szép nyomokat hagyott a gazdaságon. Most ezek az emlékek törnek elő egy másik izlandi vulkánnal egyetemben. De közel sem hasonló a két eset. Most csak egy jelentős különbséget emelnék ki. Ennek a vulkánnak ki lehet mondani a nevét: Grimsvötn ellentétben a tavalyival: Eyjafjallajökull. Micsoda különbség!

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Európa izland vulkán Kommentek: 1 hozzászólás

Portland ismét

Mivel ez a blog kezd elég öreg lenni, ezért egy sor dolog már volt rajta amik ismétlődnek. Ilyen Portland is. Tavaly már írtam róla (meg volt képes beszámoló is). Akkor inkább érzelmi volt a hangvétel, most eléggé a tényekre koncentrálok.

Kalymos után eléggé lógott az orrunk, mert arra számítottunk, hogy most jó darabig nem fogunk mászni. Aztán úgy adódott, hogy annak ellenére, hogy Angliában vagyunk és május van, elég jó idő kerekedett. És az előrejelzések is kecsegtetőek voltak. Így hát neki iramodtunk és célba vettük Portland-et. Pénteken elég későn indultunk ami azért volt jó mert alig, de tényleg alig volt forgalom. Igaz közel sincs még szezon, kevesen mennek az üdülő területek felé. Viszont így jóval este 10 után értünk a kempingbe. Ez azért kellemetlen, mert 10-ig lehet bemenni és sátrat verni. Valójában annyira jó volt a kilátás a hétvégére, hogy azon tanakodtunk, hogy vajon lesz-e hely. Aztán ahogy közeledtünk és nem láttunk egyetlen sátrat sem hirtelen azt gondoltuk, hogy zárva van a kemping. Nem így volt. Csak annyira kevesen voltak, hogy abban a részben ami a megközelítés felől látszik senki nem volt. Kicsit megnyugodtunk mikor láttuk, hogy vannak azért de nagyon kevesen. Így elég messze tudtunk állni mindenkitől és nem zavartunk a sátor veréssel. Persze kalapácsot nem használtam azzal csak reggel küldtem beljebb a cövekeket. Pechünkre arra járt az őr aki szólt, hogy ilyenkor nem kéne sátrat állítani de igazából nem kötözködött, abban maradtunk, hogy lábujjhegyen csináljuk. Baromi gyakorlatunk van a dologban, így pillanatok alatt állt a sátor még úgy is, hogy sötét volt és fejlámpával dolgoztunk.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Anglia mászás Portland Kommentek: 1 hozzászólás

Bundás kenyér

Tegnap bundás kenyér volt a vacsora. Egy kicsit vakargattunk a fejünket, mert kevés volt a kenyér itthon. Aztán kiböktem, hogy legyen bundás kenyér. Logikus ugye, ha nincs elég kenyér? De Kati hozzáfűzte, hogy ahhoz nem használjuk a házikenyeret, jó lesz hozzá a sparos is. Így is lett.

Idejét nem tudom megmondani mikor ettem előtte utoljára bundáskenyeret. A gyerekkori téli esték ugrottak be amikor ültünk a konyhában, a sűrű olajszagban és ettük a szép nagy szelet bundáskenyereket. Az idillt csak némileg árnyékolta be, hogy Kati vastagon cukrozva tolta. Ajánlottam is neki, hogy legközelebb a szalonnás rántottát is cukrozza meg ha már idáig jutott.

Írta: Feri Címkék: kenyér sütés Kommentek: 5 hozzászólás

Kalymnos vége

Ez mindig szomorú, de ahogy egyre többször megyünk oda mindig nehezebb lesz otthagyni. Kezd egy kicsit honvágyam kialakulni Kalymnos íránt. Nem ragoznám, eléggé otthon érezzük magunkat ott, pedig csak 3-4 hetet töltöttünk ott összesen.

Végül is az utolsó pár nap remek mászásokkal telt. Ahogy egyre melegebb lett és mi is bemelegedtünk úgy ment napról napra jobban. Nagyjából ott hagytam abba ahol tavaly, talán egy kicsit jobb eredménnyel. Az utolsó teljes mászónapunkon, szombaton, ilyenek jöttek sorba: 25m 6a+, 28m 6a+, 30m 6b és végül egy levezető szinték közel 30 méteres 5c+, hogy Kati is másszon előre valamit. Még vasárnap is mászogattunk de már nem teljes lélekkel. Este visszaadtuk a robogót amit nagyon megkedveltünk. Elég bánatosak voltunk már akkor is. Hétfőn pedig pakolni kellett. Még elmentünk a boltba megvenni Gabiéknak meg magunknak a kakukkfüves mézet, meg apróságokat. Végig jártuk a falut és felírtunk rengeteg apartman nevet, hogy legközelebb ne legyünk annyira megszorulva mint most. Aztán lezártuk a bőröndöket és visszaadtuk a kulcsot. Ekkor boldogan újságolta a tulaj, hogy most már jó a net. Too little too late. Elgurítottuk a bőröndöket a buszmegállóba és ezzel hivatalosan is visszaindultunk. Szerencsére vidámság is adódott a visszaúton, mindjárt az elején. Ezt a képet Kalymnos két vége között menetrendszerűen járó buszon lőttem.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Görögország Kalymnos mászás Kommentek: 2 hozzászólás

Esőnapi táv robogózás

Mindjárt rátérek a címben említett akcióra, de előtte még az előző pár mászónap érdekességei. Mivel az első és második napon igen csak ki voltunk téve a napsütésnek ezért a harmadik napra kénytelenek voltunk árnyékos helyet keresni. Kati jól választott és pecsenye részeink nem kínlódtak a nap erejétől az nap. Mivel mászók nem hiszem, hogy olvassák ezt az írást ezért röviden csak annyi, hogy jókat másztunk. A fal aljából remek rálátás volt a tengerre. Két út között gyönyörködtünk a kilátásban. Talán Kati vette észre, hogy (szerinte) valami szemét úszik a vízen.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Görögország Kalymnos mászás Kommentek: 3 hozzászólás

Kalymnos

Hát itt vagyunk újra. Immáron harmadszor. És még mindig meg tudok lepődni, hogy milyen jól érzem magam itt. Még azzal együtt is, hogy fárasztó volt a tegnapi nap.

kalymnos

A repülő nagyon korán indult. 3 órakor kezdtünk készülődni és fél négy körül indultunk a reptérre. Le sem feküdtem. Ez nem volt akkora gond mert előzőleg rendesen belecsúsztam az éjszakába a munkával. Olyankor tudok jól dolgozni. Viszont utána késő délelőttig alszom. Na ez most nem volt. A gépen szundítottam egy félórát talán de aztán nézegettem az iPaden, hogy merre járunk. Nagyon érdekes volt. Pl átrepültünk Szarajevo felett. Az is érdekes volt, hogy milyen magasra szálltunk le. Elmentettem az útvonalat, remélem ki tudom nyerni a programból és akkor megosztom. Lényeg az, hogy nem aludtam. A leszálás után buszra ültünk és elmentünk a komphoz. Ez ugye azért kell mert a szomszédos Kosra kell repülni mert oda van közvetlen járat. Megjegyzem háromszor jöttünk eddig három különböző útvonalon és a tapasztalat azt mutatja, hogy ez utóbbi a legjárhatóbb út. Először ugye jöttünk Athéni átszállással Kosra és ott béreltünk kocsit és úgy jöttünk át komppal, másodszor szintén átszállással de akkor úgy egy nap késéssel viszont Kalymnoson szálltunk le. Most megint át kellett kompozni viszont az megtanultuk, hogy nem érdemes járművet bérelni és azzal hajózni. Ez azért is szerencsés volt mert a személyszállító komp hamarabb jött és nem kellett várni a nagy hajóra. Viszont(!) olyan szél és hullámok voltak, hogy a kis hajón úgy éreztük magunkat mint a rodeósok a bikán. A kis hajót azért úgy képzeld el, hogy 80-90 férőhelyes. Viszont nagyon gyors. És szembe ment az amúgy is erős széllel (és hullámokkal). Ezért le is fagytunk mire átértünk. Igazán jó volt leszállni róla. Utána jó mászó módra meg osztottuk a taxit egy olasz párossal. És idén kocsit sem béreltünk, ezt is megtanultuk már, hogy nem szükséges. Egy kis mopeddel közlekedünk. Nagyon régen ültem már robogón, nagyon szokatlan érzés. De így nem lógunk ki a sorból, itt minden mászó így oldja meg a közlekedést. Mire megtaláltuk a szállást addigra rendesen le lettem harcolva, úgy hogy szépen kidőltem és aludtam kb. 3 órát. Utána viszont helyre állt a rend és ma éjjel már rendesen kialudtam magam. Pedig még dolgoztam is egy kicsit. Ma voltunk mászni is. Másztam egy 6a-t. Ez azért érdekes mert tavaly másztam itt 6b-6b+-okat és ezek szerint nem vagyok sokkal rosszabb mint fél évvel ez előtt. Haza érés után gyorsan lefürödtünk mert tegnap este nem volt meleg víz, elfogyott ezt ma meg akartuk előzni. Utána egy fagyi a kedvenc helyen majd ki az apartman tulajának éttermének a teraszára mert csak ott van net.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Görögország Kalymnos mászás Kommentek: 3 hozzászólás

Királyi buli

Gondolom akit érdekelt az nézte, hiszen adták a tévék mindenhol. Itt Angliában napokig ez volt a főhír. Előtte, utána. Ezért magáról az esküvőről nem is írok. Tényleg nem tudnék sok újdonsággal szolgálni. Inkább a körülményekről, illetve olyan dolgokról amikre ennek kapcsán bukkantam.

Mivel ez az esemény itt népünnepély ezért munka szüneti nappá nyilvánították. Ennek ellenére Katinak munkanapja volt. Talán erről írt. Így sokáig tipródtam, hogy bemenjek/bemenjünk e Londonba személyes részvételünkkel emelni az esemény fényét. Aztán előző este láttam, hogy a jobb helyeken már táboroznak emberek ezért be kellett látnom, hogy ha szeretném látni az eseményeket akkor az otthon maradás és tv bámulás a megoldás. Sajnálom mert királyi esküvő nem sűrűn van és ebből most kimaradtam. Igaz így minden mozzanatot követni tudtam. Szerencsére Kati hamar le tudott lépni és Krisztián is átjött így együtt néztük ami kellemes társasági élménnyé tette a dolgot.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Anglia talált videó Kommentek: 0 hozzászólás

Király buli

Nem, most nem a királyi buliról lesz szó. Tervezek arról is írni, de ez most a mi bulink.

Nem tudom honnan jött az ötlet, hogy süssünk szalonnát. Valami rémlik, hogy sétáltunk a folyó parton és láttunk egy helyet ahol valaki tüzet rakott előzőleg, és talán innen indult a gondolat, hogy ez jó buli csináljunk ilyet mi is, és akkor már lehet szalonnát sütni. Körbe kérdeztünk, és mindenki lelkes volt. Ennek megfelelően vettünk egy csomó, kolbászt szalonnát, batatát, sütöttünk 2 kenyeret. Majd az indulás előtt nem sokkal szépen visszamondták páran. Ennek megfelelően, most elég sok szalonnás étel van kilátásban nálunk. Végül is 5 indultunk neki a bulinak.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: kirándulás sütés szomszédság Kommentek: 4 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo