2 kirándulás, 2 cipő, 2 sütés, ráadás apróságok

Megpróbálom időrendbe szedni az elmúlt hét olyan eseményeit amiről itt még nem volt szó. Mozgalmas időszak volt, hosszú olvasmány lesz.

Azt hiszem a cipőkkel kell kezdeni. Mivel mostanában sokat futunk, realizáltam, hogy a futó cipőm kezdi megadni magát. Konkrétan féltem, hogy elhagyom a talpát. Plusz annyi bogár van a parton, hogy muszáj volt Katinka szemüveget venni. Elmentünk tehát a városszéli futóboltba. Csak mellékesen említem mert nem igazán tartozik a témához, hogy mindezt úgy, hogy közben kenyeret csináltunk. De ez nem gond, mert kocsival hamar oda lehet érni, egy órát kel a kenyér az idő alatt bőven visszaérünk. Azzal nem számoltunk csak, hogy az eladó kedvesen megkérdezi, hogy mi is magyarok vagyunk e. És nagyon alaposan kiszolgált. Futópadon kamerával megnézte, hogy jó e az a cipő amit választottunk és ajánlott olyat ami szerinte jobban passzol a bokadőlésünkhöz. Végül is 2-2 és fél óra múlva jöttünk vissza, de a kenyér azért jó lett. És bevásároltunk mert Kati is vett új futócipőt a szemüveg mellé.

cipő

Ja meg vettem egy pár futókesztyűt amit azóta fel is avattam, tekintve, hogy szépet estem a héten.

Ennek köszönhetően a bőr épen maradt a kezemen, pedig ott jó köves volt a terep. Kati szemtanúja volt az esetnek azóta is lelkesen hordja ő is a futó kesztyűt. Azóta egyébként kiszámoltam, hogy az előző cipőmben több mint 1000 kilométer van. Persze, hogy kezdte megadni magát. A Canadiákat és a régi futó cipőket bevágtuk a mosógépbe és ismét meglepődtünk, hogy milyen színük van. A régi futócipőm azóta jól szolgál mint kiránduló cipő.

Elég sokat futottunk mostanában ezért múlt hétvégén kitaláltuk, hogy két futás között jó lesz kicsit átmozgatni a lábainkat egy kis sétával. Ez a séta 8 kilométeresre sikerült. Elindult, itthonról gyalog, hogy megnézzük Loose patak völgyét. És annyira megtetszett a táj, hogy nem tudtunk visszafordulni. Szinte végig a patak mellett vezet a kijelölt útvonal. Még van egy most is forgó vízkerék az egyik volt malom épület mellett. A legtöbb ház ami a patakra épült már lakóház és van ami gyönyörű kilátással bír.

loose

Ez itt például egy régi malomterület ami ma már lakópark. Végül Loose faluban fordultunk vissza miután felfrissítettük magunkat a Chequers kocsmában némi folyadékkal és fagyival. Átmozgató sétának kicsit hosszú volt de nem sajnálom.

Fudge készítés. Elég rég dédelgettük a tervet, hogy fudge-ot csináljunk. Én kedvelem a jó fudgeot, és lehet házilag gyártani, de nem egyszerű. Nagyon nem. Kétszer már elrontottuk aztán múlt vasárnap egy csökkentett adaggal újra nekifutottunk. A recept nagyon egyszerű, tej, vaj cukor. Ezeket összekeverve addig kell sűrű kavarás mellett rotyogtatni míg a cukor teljesen felolvad elveszti kristályos jellegét. És itt jön a neheze. Meg kell akadályozni, hogy visszakristályosodjon. Pontosabban nem szabad előidézni a visszakristályosodás. De a cukor az meg mindentől kristályosodik. Sokszor magától is. Legutóbb azonban sikerült! Nagyon finom fudge lett a jutalmunk. Ha már stabilan tudjuk majd módszert akkor bemutatom részletesen de ettől még messze vagyunk.

Ehhez képest a másik sütésünk gyerekjáték egyszerűségű volt.

süti

Pedig ez a recept összetettebb. Mégis. Csak össze kell rakni és be a sütőbe. És nincs rontási lehetőség. És a végeredmény is olyan, hogy nem érdemes kihagyni.

Az ötletért köszönet Zsuzsának.

Ennyi édességet viszont le kell mozogni, és ráadásul jó idő is van. Menjünk ismét kirándulni. Gabinak és Krisztiánnak nem kell kétszer mondani. Most egy kicsit messzebb mentünk bár a maga a túra rövid volt viszont érdekesre sikeredett.

Láthatóan jó idő volt, az útvonal szintén egy víz mellett vezetett. Ez esetben viszont a Medwey mellett mentünk ami Maidstone-on is keresztül folyik. És még arról is nevezetes, hogy két félre osztja Kentet. A keleti/déli részen lakókra használták a Man of Kant kifejezést. Ami egy fajta rang, megbecsülés is volt. Erről rengeteget lehetne még írni de most nem ez a lényeg. Minden túra útvonal úgy van megtervezve, hogy útba essen valami kocsma. Itt sem volt ez másként.

man of kent

Itt frissítettük fel magunkat.

sör

sör

sörök

Ha egy kicsit visszamész akkor láthatod, hogy a cégér mellet szép habos felhők látszanak, ennek még szerepe lesz később.

Gyanús volt a friss hal tábla a kocsmában.

halak

De mi csak fagyit ettünk ami jól is esett mert meleg volt. Tovább léptünk.

Pár percnyire voltunk már csak a kocsitól (nem a fent láthatótól) mikor elkezdett cseperegni az eső. Mivel akkor már elmentek azok a habos felhők nyugodtan sétáltunk tovább. Miután dörögni és villámlani kezdett kevésbé nyugodtan. Csak 50 méterre lehettünk a kocsitól mikor leszakadt az ég.

esik

A éppen kéznél levő nyilvános vécé férfi szekciójába menekültünk be amit szerencsére éppen nem használt senki. Ott néztük végig, hogy gyűlik a víz az úton.

Annyira esett, hogy vagy negyedórát ott töltöttünk amire végre annyira visszavett, hogy el tudtam rohanni a kocsiig. Közben a lányok kicsit kiálltak a szabad ég alá de nem volt őszinte a mosolyuk.

Éppen elértem a kocsit mikor újra iszonyatosan rákezdett. Felálltam a járdára amennyire csak tudtam de így is várni kellett amíg be tudtak szállni.

Minden ajtó nyitás jó adag vizet jelentett a kocsiban. Végül sikerült mindenkinek elérni a fedezéket, elindultunk haza. És itthon nyoma sem volt esőnek. Mondtam, hogy érdekesen alakult ez a kirándulás.

Ráadás kép, a húsvéti sonka.

sonka

A képen sokkal nagyobb mint most.

Írta: Feri Címkék: kirándulás sör sütés szomszédság Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Mam 2011. Apr. 25. 20:21
Hihetetlen!!!
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo