Egy londoni nap

Az a baj ezzel a blog írással, hogy sok időbe kerül. Mert amúgy rengeteget írnék. De kezdődik azzal, hogy képeket válogatok, majd méretezek, bár erre már csináltam automatát. Azután jön maga az írás. És bizony, ha komolyabb témát dolgozok fel akkor az nagyon el tud húzódni. És ha valami nem szuper aktuális akkor bizony e miatt igen csak tudom halogatni a dolgot. Főleg, hogy dolgozni is kéne. És ráadásul írni akkor tudok jól, amikor csend van körülöttem. Ezek alól kivétel amikor utazunk valahol. Akkor általában sikerül nagyon aktuálisan feldolgozni a témákat. De akkor most következzen az amit a címben ígértem.

Egy Londonban lakó ismerősünk invitálásra már rég terveztünk egy napot ott. Hiába van tőlünk 1 óra autózásnyira a világ egyik központja és nyújt kiapadhatatlan látni valót, ritkán megyünk oda. Így tulajdonképpen kapóra jött ez az invitálás. Padmát még King`s Lynn-ből ismerjük, ott laktunk vele egy szálláson. Az ő alapos bemutatásától most eltekintenék, egy külön posztot érdemelne. Lényeg, hogy ki volt tűzve egy dátum és terveztünk erre a napra dolgokat Londonban. Három fő program pont volt: Imperial War Museum, Borough Market és egy csokifesztivál, ebben a sorrendben és közben találkozás Padmával valahol. Először is elmentünk a múzeumba, ahol is átvedlettem turistába és elővettem a fényképezőgépet.

Imperial War Museum

Ez önmagáért is érdekes volt, de volt feladatunk is. Megbízást kaptunk, hogy fotózzuk le ezt:

U boat

Nem is annyira kívülről mint inkább belülről. Nos egy olyan szerkezet belsejét lefotózni amin szép nagy tábla hirdeti, hogy ne mássz fel rá, ne tapogasd és minden nyílását csillogó üveg fedi millió lámpával körülvéve, nem könnyű. Ha valakit érdekel, hogy sikerült akkor itt az eredmény. A modellezők igazán végezhetnének környezet tanulmányt mielőtt nekiállnak egy projektnek. Mennyivel könnyebb volt pl lefotózni ezt a másik hasonló méretű példányt. Ide egyébként lehet, hogy visszamegyek még. Egyes részein csak átszaladtunk. A londoni múzeumok több napos programok.

Jött a piac. Ez egy szigorúan kajákra szakosodott hely. És mivel neves ezért nem is olcsó. Alap területre nem sokkal nagyobb mint mondjuk a Lehel téri csarnok. Viszont egyértelműen gazdag a választék. Ha a közeljövőben mondjuk strucc vagy kenguru pörköltre vágynék már tudom hol kezdjem. Van hangulata a helynek. Ha valaki a közelében jár érdemes beugrani. Ha pár megállóra laknénk onnan járnék oda rendszeresen, így viszont csak kuriózum marad. Jó lenne pedig néha a gazdag tengeri herkentyűkből válogatni, vagy a sajtpultból. Áhh, nem is sorolom, tényleg sok minden van ott. Ja és ha valaki programot szervez, lehet ott ebédelni. Van étterem szerűség is bőven de a legnagyobb sorok olyan helyek előtt álltak ahol papírba csomagolva nyomtak a kezedbe valami érdekes, néha megfejthetetlen kaját. Itt eléggé megszédültünk a nyüzsgéstől ezért hamar odébb álltunk.

Nagyjából itt körvonalazódott, hogy Padma szokásához híven nem éppen kiszámítható és ezért ő kimarad a programból. Mivel a piac a Temzéhez nagyon közel volt és a csoki fesztivál is ezért úgy döntöttünk, hogy a parton sétálunk odáig. Ezzel nem is lett volna gond ha a rakpart egy részét épp nem újították volna fel, ezért terelő útvonalon kellett mennünk. Ezt csak addig a pillanatig bántam amíg rájöttem, hogy a terelés nélkül soha nem keveredtem volna ide.

És ennek a mese háznak a kertjében szép nyugodtan napozott két idősebb ember miközben mindenki - és láthatóan voltak egy páran -  megállt legalább egy pillantás erejéig, hogy befogadja ezt a látványt London szívében.

Aztán megtaláltuk a csokifesztivált amiről igazából kiderült, hogy valójában egy csokivásár sátrakkal, tömeggel. Itt már elég fáradtak voltunk de még odacsábított egy sátorhoz a fahéj illat. Volt aki nem volt fárad, sőt önfeledten élvezte a helyzetet.

csoki

Ennek a gyermeknek az anyukája kisvártatva megkérdezte, hogy mi is magyarok vagyunk e. És még mindig meg tudunk lepődni ezen. Lényeg, hogy igényt tartott a képre. Ha minden igaz már meg is kapta. Aztán mikor megvettük a fahéjas izét, felfedeztük, hogy Valor csoki az öntet. Ez azért érdekes mert ebben a csokigyárban jártunk Villajoyosában és láttuk a múzeumát is. Mikor ezt megemlítettem az eladónak, hihetetlenül megörült. Mint kiderült ő spanyol és a környékről származik, de az egyik srác aki hátul dolgozott konkrétan a gyár alkalmazottja volt. Szóval széles mosolyokkal megfejelve kaptuk meg a csokis fahéjas izét. Innen mát tényleg csak az volt hátra, hogy haza vánszorogjunk.

Kerestünk egy közeli metró lejáratot és bebujtunk a föld alá ahol szembe jött ez.

pina

És térhatású! Szédület határai vannak a művészetnek. Bár úgy vélem, ez film Magyarországon más címen kerül bemutatásra hiába hívják így a címszereplőt.

Írta: Feri Címkék: blog London Kommentek: 0 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo