Király buli

Nem, most nem a királyi buliról lesz szó. Tervezek arról is írni, de ez most a mi bulink.

Nem tudom honnan jött az ötlet, hogy süssünk szalonnát. Valami rémlik, hogy sétáltunk a folyó parton és láttunk egy helyet ahol valaki tüzet rakott előzőleg, és talán innen indult a gondolat, hogy ez jó buli csináljunk ilyet mi is, és akkor már lehet szalonnát sütni. Körbe kérdeztünk, és mindenki lelkes volt. Ennek megfelelően vettünk egy csomó, kolbászt szalonnát, batatát, sütöttünk 2 kenyeret. Majd az indulás előtt nem sokkal szépen visszamondták páran. Ennek megfelelően, most elég sok szalonnás étel van kilátásban nálunk. Végül is 5 indultunk neki a bulinak.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: kirándulás sütés szomszédság Kommentek: 4 hozzászólás

2 kirándulás, 2 cipő, 2 sütés, ráadás apróságok

Megpróbálom időrendbe szedni az elmúlt hét olyan eseményeit amiről itt még nem volt szó. Mozgalmas időszak volt, hosszú olvasmány lesz.

Azt hiszem a cipőkkel kell kezdeni. Mivel mostanában sokat futunk, realizáltam, hogy a futó cipőm kezdi megadni magát. Konkrétan féltem, hogy elhagyom a talpát. Plusz annyi bogár van a parton, hogy muszáj volt Katinka szemüveget venni. Elmentünk tehát a városszéli futóboltba. Csak mellékesen említem mert nem igazán tartozik a témához, hogy mindezt úgy, hogy közben kenyeret csináltunk. De ez nem gond, mert kocsival hamar oda lehet érni, egy órát kel a kenyér az idő alatt bőven visszaérünk. Azzal nem számoltunk csak, hogy az eladó kedvesen megkérdezi, hogy mi is magyarok vagyunk e. És nagyon alaposan kiszolgált. Futópadon kamerával megnézte, hogy jó e az a cipő amit választottunk és ajánlott olyat ami szerinte jobban passzol a bokadőlésünkhöz. Végül is 2-2 és fél óra múlva jöttünk vissza, de a kenyér azért jó lett. És bevásároltunk mert Kati is vett új futócipőt a szemüveg mellé.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: kirándulás sör sütés szomszédság Kommentek: 1 hozzászólás

26 fok

Inkább csak magamnak írom le, ilyen is volt, hogy vissza lehessen nézni: 2011 április 21-én 26 fok volt árnyékban a levegő hőmérséklete. Angliában! A bizonyíték kissé megkésve készült ezért már kicsivel kevesebbet mutat hőmérő.

26 fok

A felső szám mutatja kinti, az alsó a benti hőmérsékletet.

Még nyáron is ritka, hogy ilyen magasra szaladjon a hőmérő higanyszála és nem csak azért mert nincs neki olyan. Ilyen időben az angolok már fulladoznak a hőségtől. Nem néztem a híreket de nem kizárt, hogy hőség riadót rendeltek. Minden esetre nagyon élvezzük ezt az igen csak korai nyarat.

Írta: Feri Címkék: Anglia időjárás Kommentek: 0 hozzászólás

Egy londoni nap

Az a baj ezzel a blog írással, hogy sok időbe kerül. Mert amúgy rengeteget írnék. De kezdődik azzal, hogy képeket válogatok, majd méretezek, bár erre már csináltam automatát. Azután jön maga az írás. És bizony, ha komolyabb témát dolgozok fel akkor az nagyon el tud húzódni. És ha valami nem szuper aktuális akkor bizony e miatt igen csak tudom halogatni a dolgot. Főleg, hogy dolgozni is kéne. És ráadásul írni akkor tudok jól, amikor csend van körülöttem. Ezek alól kivétel amikor utazunk valahol. Akkor általában sikerül nagyon aktuálisan feldolgozni a témákat. De akkor most következzen az amit a címben ígértem.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: blog London Kommentek: 0 hozzászólás

Látod?

Itt van ez a kép amit nem rég találtam és engem annyira lenyűgözött, hogy muszáj megosztanom. A képen egyértelműen két mókus van egy faágon. Ez eddig nem is érdekes. De valójában van még valami a képen ami első pillanatra nem látszik. Te látod, hogy mi az? Ha igen akkor írd meg kommentben, hogy mit látsz de azt NE, hogy hol van! Hagyjuk meg mindenkinek a keresgélés örömét. Ha olyan komment jön ami leleplezi a titkot azt kitörlöm!

Mókusok

Ha nem találod az elrejtett dolgot akkor próbáld meg, hogy kicsit távolabb mész a képernyőtől.

Írta: Feri Címkék: rejtvény talált Kommentek: 7 hozzászólás

Képes cipó útmutató

Egyik dologból következik a másik. Itt van ugye az előző post amiben egy remekbe szabott cipóról számoltam be. Ennek kapcsán jött a felkérés a recept megosztására. Ugyan az igény egy emailra szólt, de gondoltam hátha mást is érdekel a hogyan. Ha csak leírom a hozzávalókat akkor bizony kimarad a lényeg. De azért jöjjön a felsorolás szerű recept, hogy ne úgy kelljen kivadászni a szövegből az összetevőket:

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: kenyér sütés Kommentek: 3 hozzászólás

Cipó

Dolgozok. Néha elmegyünk futni. Elég egyhangú hétköznapok. Mit lehet tenni? Például sütni ismét. Volt itt már szó jó párszor sütésről, de most sem tudok mással szolgálni. Már csak magamnak is megörökítem ezt a remekbe szabott példányt.

kenyér

Gyönyörűen feljött pedig van benne rozs bőven. Komolyan mondom nagyon élvezem csinálni. És mivel rendszeresen csinálom, olyan gyakorlatra tettem szert, hogy semmi gondot nem okoz már. Nagyon rég nem hagyom, hogy kenyérsütő befejezze a munkáját, a dagasztás után mindig kikapom a tésztát és én kelesztem, formázom és sütöm. Kell hozzá idő, de az effektív munka ebből elenyésző. Szóval nekem kétszeres élvezet ez, csinálni, majd kóstolni.

Írta: Feri Címkék: kenyér sütés Kommentek: 3 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo