iPad 2

A gyors helyzet jelentés után jöjjön egy kicsit bővebb beszámoló. Bár ez nem lesz könnyű mert nem igen lehet a hangulatot visszaadni. De menjünk sorjában, még ha hosszú lesz is így.

Az után, hogy az elhatározás megszületett, a részleteket kellett csak pontosítani. Hogy mikorra érjek például oda az üzlet elé. Nem akartam első lenni de az elsők között akartam lenni. És ezt jól is gondoltam így. Nagyon nem szerettem volna azt a mennyiségű kamerát, mikrofont a képembe kapni amit az első kapott. Bár ő egyértelműen ezért ment oda, reggel 7-re. Viszont a különleges elbánásban így is részem volt. Már megint előre szaladtam.

Végül is úgy döntöttem, hogy délben indulok itthonról akkor még szép kényelmesen elintézem a reggeli teendőimet, elmosogatok, fürdök egyet, reggelizek stb. és még akkor is 2 óra körül Londonban leszek, onnan meg csak két metró megálló a cél. Így is lett. 14:20-kor váltottunk SMS-t Katival amikor kb. odaértem. Első körben hetediknek, de ez változott amikor az előttem levő tajvani srác elment. Ez igen szerencsés húzás volt tőle mert így pont az üzlet előtt tudtam maradni. A mögöttünk levőket elküldték az első mellékutcába sorban állni. Nem lehetett elfoglalni a szomszédos üzletek előtti helyet. Másnap ugyan visszahozták őket de addig sem volt netjük mi meg ingyen használhattuk a bolt wifijét ami igen jól jött a hosszú várakozásban. Igaz szórakozás volt folyamatosan. Minden második járókelő érdekes vigyorral az arcán halad el előttünk. Minden 10-20. megkérdezte, hogy mit csinálunk ott, mire várunk. Ezt később annyira meguntuk, hogy elég érdekes válaszok születtek: buszra várunk, horgászunk, lányoknak: rád várunk. Volt aki este szerencsétlenségére azt kérdezte, hogy miért alszunk ott. Ő a következő válaszokat kapta: mert már késő van, álmosak vagyunk és még pár hasonló de most nem jutnak eszembe. Szóval nem unatkoztunk. Már első nap megjelentek a riporterek, kamerák, fényképező gépek. Elég nehéz volt elkerülni ezeket mert úgye mi voltunka a szerencsés hetek. Közte én a 6.

Aztán csendesebb lett minden és hidegebb is. Ha a kocsiktól, járókelőktől tudtunk volna aludni a hidegtől akkor sem. Talán ha egy fél órát szundíthattam éjszaka. Szerencsére a tavalyi tapasztalatokból kiindulva vittem széket. Jó kis kényelmes összecsukhatóst. Még Kati mamájától kaptam ajándékba pár éve. Igaz London nem alszik. Folyamatos autó, busz, taxi forgalom volt és csak hajnalban 1-2 olyan óra volt amikor nem láttunk járókelőt. Akkor lehetett volna aludni de akkor gyakorlatilag folyamatosan mozogni kellett, mert annyira hideg volt. Jobb híján azzal szórakoztam, hogy néztem, amint egész éjjel fényesítik a boltot, amit nagyon komolyan csináltak.

Aztán kezdett pirkadni. És beindulni az élet. Az emberek siettek munkába. De már egyre problémásabb volt nekik a dolog mert megjelentek az érdeklődők és az újságírók. Gondolom, hogy a reggeli hírműsorokba és a napközben megjelenő számokba anyagot gyártsanak. És addigra már a mellék utcában is szépen felgyűlt a sor. Mondjuk erre számítottam. Gondoltam, sokan megakarják úszni a márciusi éjszakát és inkább igyekeznek kora reggel érkezni, és valóban akkor nagyon sokan jöttek. Néha elsétáltam megnézni és mindig jócskán szaporodott a sor. Szerencsére nem úgy mint tavaly, kora este kikordonozták a sor helyét így mi is el voltunk szeparálva a járókelőktől még jó idejében. Közben Kati készült erősen, hogy elérjen a nyitásra hozzánk de ezt majd írja meg ő.

A kora reggeli roham után megfogyatkoztak az újság írók, helyüket a járókelők vették át. Folyamatosan fotózott valaki, és ami az érdekes, hogy 60-65 százalékban iPhonnal, ezen belül nagyjából 90 százalékban iPhone 4-el. És lassult a forgalom a járdán. Sokan bámészkodtak és egyértelműen elkezdett akadoznia  forgalom. Igaz ekkor már volt felhajtás. Előre hoztak még pár embert, mert mi 7-en elég lazán voltunk ott. És végre kezdett sütni a nap is. De igazán akkor lett melegebb amikor oda fordult az utcába és akkor aludtam 1-2 órát több darabban. Közben kezdték osztani az innivalót, kávét, teát. Sajnos én nem iszok kávét és angol teát sem. De vittem magammal itthonról. Alaposan felkészültem, na. Közben Katitól kaptam a helyzet jelentéseket, hogy mennyit csúszik a program és hogy mennyire kilátástalanabb, hogy időben elinduljon.

Innen egy kicsit összemosódnak a dolgok (elég fáradt voltam már), de nagyjából folyamatos tendenciával onnan, hogy mindig volt pár újságíró, forgató csoport, eljutottunk oda, hogy nyitásra gyakorlatilag elfoglalták a járdát. Megállt a gyalogos közlekedés, de még a túloldali járda is akadozott és televolt a két úttest közötti járdasziget is fotóriporterrel, kamerával. Az apple dolgozók hajtottak, ki az üzletet csinálta ki pedig jött ki és velünk foglalkozott. Szedték a szemetet, hozták az újabb adag innivalókat. Aztán nyitás előtt kb. 45 perccel Kati is befutott. Sikerül becsempészni a sorba igaz addigra már mindenki megkapta a kártyáját amire megvehette a gépet.

ipad 2

Magyarán azzal, hogy ő is odaállt nem jutottunk előnyhöz. Ezért nem is érdekelt igazán senkit. Sajnos ezt a kártyát nem tarthattuk meg. Aztán ahogy közeledett a nyitás elkezdett az őrület kialakulni. A forgató csoportok, és fotóriporterek igyekeztek minél jobb helyet szerezni. Viszont az apple dolgozóknak van már gyakorlata ebben és egész szépen kordában tartották a dolgot. Végül bevitték az első embert aki aztán még nyilatkozott pár tucatot és körbe fotóztak még egyszer és mehetett megvenni az iPadjét. És utána jöttünk mi szép sorban. Az első 10-en valány emberér kijött egy egy apple dolgozó és személyesen kísérte be és vitte egy eladóhoz. Mindezt az eladók tapsoló, éljenző sorfala között. Nekem már volt hasonlóban részem, de Katit nagyon meglepte. Remélem leírja majd, hogy hogyan élte ezt meg ő.

A vásárlást gyorsan lezavartuk. Tudtuk, hogy mit akarunk és hogy mit fogunk a kezünkbe. És nem akartunk ott kibontani, így elindultunk kifelé, ahova természetesen megint kísértek és folyamatosan kamerák fordultak utánunk amit nem értettem mert nem mi voltunk az elsők. Majd a kilépve az üzletből hirtelen vaku kereszttűzbe kerültünk kamerát és mikrofont nyomtak az arcunkba és megkérdezték: milyen érzés elsőnek kijönni. Akkor realizáltuk, mi vagyunk az elsők akik kiléptek a boltból. Már nem emlékszem mit makogtunk, de a lényeg nagyjából az volt, hogy fáradtak vagyunk és 26 órát álltunk sorba (igaz csak én). És visszarángattak, hogy ideálljunk, meg odaforduljunk és fényképeztek és mentek a kamerák. Ha láttál már sztárokat vonulni a piros szőnyegen, el tudod képzelni. Szerencsére az élmény, ahogy bementünk feldobott rendesen így elég rendesen néztünk ki. Aztán utunkra engedtek. Mi meg szépen elsétáltunk megnézni az addigra ezresnél nagyobb sort és jót szörnyülködtünk mire a végére értünk ami bizony komoly idő volt. Aztán már csak haza kellett jutni. Mindketten fáradtak voltunk annyira, hogy majdnem nem szálltunk le a metróról a megfelelő állomáson. Kati hazavezetett én meg elájultam a kocsiban. Itthon összegyűjtöttem, hogy hány helyen jelent meg a pofázmányom álló és mozgóképen. Ezzel a gyűjteménnyel zárok. Érdemes végig kattintgatni és megkeresni a videókat fotókat (és rajta az ismerős arcokat), mert jó keresztmetszetet adnak arról a 27 óráról és az élményről. Macworld, Metro és Metro, theInquirer, Cnet, Daly Mail. Biztos van több is (kiindulva a kamera mennyiségből), de ez is elég lesz bőven.

Írta: Feri Címkék: apple iPad London Kommentek: 6 hozzászólás
Share on Tumblr
 
varjasi 2011. Mar. 28. 15:32
Hát tudod egy ilyen kütyü miatt 26 órát állni sorba?! Ha még egy új makett lett volna!! :-))))
Feri 2011. Mar. 28. 20:18
Ha megnézted a képeket és a videókat akkor azért láthattad, hogy nagy buli volt. Jó részt ennek szólt a sorban állás. Aki nem volt ott az persze nem élte át és így fogalma sincs, hogy milyen is ez valójában.
varjasi 2011. Mar. 30. 11:53
Láttam a képeket, meg végignéztem az összes csatolt videot is. Nyilván irtó klassz volt a buli, már csak attól is, hogy mindenki ugyanazért volt ott, outsider valószínűleg nem sok ácsorgott veletek. De ha egy új Dragon makett lett volna..... ! :-))
Feri 2011. Mar. 30. 12:40
Nem is tudtam, hogy átálltál a sárkány figurák gyüjtésére.
varjasi 2011. Mar. 31. 18:49
Jelenleg a legjobb ár-minőség arányú makettgyártó cég.Mostanában több új makettet adott ki, illetve jelentett be mint comming soon.
Feri 2011. Mar. 31. 21:59
Az a lényeg, hogy mindenki tudjon valamiért lelkesedni.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo