iPad 2

A gyors helyzet jelentés után jöjjön egy kicsit bővebb beszámoló. Bár ez nem lesz könnyű mert nem igen lehet a hangulatot visszaadni. De menjünk sorjában, még ha hosszú lesz is így.

Az után, hogy az elhatározás megszületett, a részleteket kellett csak pontosítani. Hogy mikorra érjek például oda az üzlet elé. Nem akartam első lenni de az elsők között akartam lenni. És ezt jól is gondoltam így. Nagyon nem szerettem volna azt a mennyiségű kamerát, mikrofont a képembe kapni amit az első kapott. Bár ő egyértelműen ezért ment oda, reggel 7-re. Viszont a különleges elbánásban így is részem volt. Már megint előre szaladtam.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: apple iPad London Kommentek: 6 hozzászólás

Sorban állás

Egy hosszú és hideg éjszakán vagyok túl, amit Londonban az utcán töltöttem. De már reggel van. Igaz a nap melege nem ért el még minket. Igen nem egyedül vagyok itt. Szóval ha elütés lesz a postban akkor arról a fagyott kezeim tehetnek. Ja és a lényeg, hogy miért csinálom ezt. Ma délután fogják árulni Európában az iPad 2-t. És nagyon kevés van belőle. Gondolkodtam sokat a dolgon, hogy kell-e ez nekem, de arra az elhatározásra jutottam, hogy ezt később már igen nehezen lehet módosítani, mert hiány lesz belőle. Japán helyzet, a hihetetlen igény mind az irányba hat, hogy hosszú várakozásra kényszerül aki most nem veszi meg.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: apple iPad London Kommentek: 0 hozzászólás

Vasárnap képekben elmondva

A szombatot megírtam és úgy volt, hogy a vasárnapról Kati ír. De neki is volt elég dolga. Én is a gyorsabb utat választom. Nem írok sokat, beszéljenek inkább a képek.

A kezdet. Jól felverte a tojáshabot a gép.

Mandula darálás. Nem volt egyszerű.

Recept. Mérleg. Vaj, kimérve.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: képek sütés Kommentek: 2 hozzászólás

Tökéletes nap (majdnem)

Most egészen napra kész leszek mert a tegnapi napot mondom el. Fogalmam sincs miért de kitaláltam, hogy én lángost akarok csinálni. Igen ám, de azt valakinek meg is kell enni. 5-6 darabnak meg nem is érdemes nekiállni. Tehát több lángos kell amihez több ember is kell, tehát akkor legyen vendégség. Ez elég bátor dolog, ha azt is mellé teszem, hogy még életemben nem csináltam ilyet, sőt arra sem emlékszem, hogy asszisztáltam volna hozzá. Viszont szeretem a kihívásokat.

Gyönyörű idő volt tegnap, tehát az is adódott, hogy elmenjünk futni. Mi sem egyszerűbb mint takarítás és lángos készítés közben még lezavarni 10 kilométert. Ez csak röpke másfél óra öltözéssel fürdéssel. Na de nem gond a kenyérsütő addig is dagasztotta a tésztát. Pont akkor fejezte be amikor visszajöttünk. Kati fürdött én meg szedtem ki a gépből az anyagot. Aztán én fürödtem és Kati rakott rendet a lakásban. De végeztünk időben és bár a tészta is meg volt és az előírás szerinte nem tettem melegre viszont nálunk a konyha túl hideg ehhez.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: sütés szomszédság vendégség Kommentek: 0 hozzászólás

Csőtörés

Mostanában elég ritkásan írtam, főleg a szülinapos poszt után volt egy rendes szünet, de megmagyarázom.

Egyrészről tele van a fejem a munkával. Ha arról írnék akkor ilyen szavakat olvashatnál, hogy: ViewController meg AppDelegate. Ugye ezt te sem akarod. Lehet, hogy lesz egyszer egy ilyen blog, ha már elég magabiztos leszek ezekkel kapcsolatban, és akkor elmondom ott a megszerzett tapasztalataimat de ezzel itt nem fárasztanék senkit.

Másrészről a munkán kívül nem nagyon történtek dolgok. Eddig. De most olyasmivel szórakoztatom magamat mint például a konyha plafonról csepegő víz. Erről elfelejtettem képet csinálni, de képzeld el, hogy adott egy adag frissen elmosogatott edény plusz még egy pároló és egy vízforraló amik ráadásul az áramba is be vannak dugva. És erre csepeg a víz a plafonról. Nem a legjobb konstelláció. Miután meggyőződtem róla, hogy nem csak én falucinálom a csepegést - nem volt egyértelmű az elején mert elég ritkásan kezdte - riasztottam Katit aki felhívta a házinéniéket. Ők ismerték a céget aki kiadja a lakást és szóltak nekik, hogy intézkedni kéne. Persze az hozzátartozik, hogy előtte még felmentem és csöngettem és kopogtam de nem érkezett válasz és a vízcseppek egyre egyértelműbben rajzolódtak ki a plafonon. Azt a választ kaptuk, hogy van kulcsuk a lakáshoz és riasztanak valami gyorsjavítókat. Meg is érkeztek 3-4 órával később. Közben megérkezett a felettünk lakó csaj. Tuti hogy nem százas. Mikor felmentem, hogy szójak neki, hogy jön tőle a víz akkor csak nézett bambán, hogy: tényleg? Közben meg az ajtóból láttam, hogy a mosógépe a konyha közepére van húzva, szóval valami akció volt nála és mire a szerelők kijöttek addigra meg is szűnt a vízesés a konyhában ami szerencsére nem lett egy Niagara.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: kenyér sütés szomszéd Kommentek: 1 hozzászólás

Polc

Az előzmények pár mondatban és egy képben: Nem rég mondtam el Krisztiánnak, hogy ki akarom szórni a használaton kívüli gépeket és reménykedhet bátran, hogy ez rajta keresztül fog történni. Magyarán hamarosan számíthat 4 szét- és összeszerelhető számítógépre. Ez neki jó mert szeret ilyesmivel matatni, bár Gabi már nem annyira boldog a lakás jelentős területét elfoglaló alkatrész halmaztól. Nekem is jó mert nem esztétikusak és tényleg esélytelen, hogy használjuk ezeket valaha is. A dologban a bökkenő, hogy ezek szolgáltak, mint egy polcként, a nyomtató tárolására.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: lakás számítógép szomszéd Kommentek: 0 hozzászólás

Levelet kaptam life

Aki elég öreg az emlékszik erre a nótára. Az Opus együttes műve. Borzalmas. És természetesen köze nincs a kihalott szöveghez. De egyből ez ugrott be amikor megjött a levél, amin erősen meglepődtem. Mármint azon, hogy levelet kaptam, (jó) pár nappal ezelőtt. Ilyen ugyanis olyan régen fordult elő velem, hogy erősen kaparok az emlékezetemben és így is csak sejtésem van, hogy mikor történhetett. Persze nem ide véve a különböző hivatalos leveleket.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: csomag Kommentek: 1 hozzászólás

Szülinap

Egyévesek lettünk. Ez pont úgy hangzik mint amikor a büszke szülő fátyolos tekintettel a csemetéjére néz és összemossa a személyes névmásokat. Tulajdonképen én is büszke szülő vagyok. Az elmúlt egy évben 133 postot szültem ide a blogra, közte sok érdekes helyzetből. Hm. Most, hogy jobban belegondolok ez átlag 3 naponként egy írás, kicsivel több. Ez nem is rossz teljesítmény.

cake

Ilyenkor szokás visszatekinteni. Én is kiemelek az elmúlt évből pár számomra érdekes dolgot, visszafelé haladva az időben. Ilyen volt a szakállas videó amivel rengeteget dolgoztunk, de megérte. Előtte nem sokkal Kati egyiptomi kalandja amit sokan hírforrásként tudtak igénybe venni. Aztán persze az persze ott volt a váratlan athéni kitérőnk, meg úgy általában az összes utazós post, közte a marokkóiak. Érdekes volt az izlandi vulkán esete is. És persze a legelső írás.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: blog Kommentek: 2 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo