Szülinap

Egyévesek lettünk. Ez pont úgy hangzik mint amikor a büszke szülő fátyolos tekintettel a csemetéjére néz és összemossa a személyes névmásokat. Tulajdonképen én is büszke szülő vagyok. Az elmúlt egy évben 133 postot szültem ide a blogra, közte sok érdekes helyzetből. Hm. Most, hogy jobban belegondolok ez átlag 3 naponként egy írás, kicsivel több. Ez nem is rossz teljesítmény.

cake

Ilyenkor szokás visszatekinteni. Én is kiemelek az elmúlt évből pár számomra érdekes dolgot, visszafelé haladva az időben. Ilyen volt a szakállas videó amivel rengeteget dolgoztunk, de megérte. Előtte nem sokkal Kati egyiptomi kalandja amit sokan hírforrásként tudtak igénybe venni. Aztán persze az persze ott volt a váratlan athéni kitérőnk, meg úgy általában az összes utazós post, közte a marokkóiak. Érdekes volt az izlandi vulkán esete is. És persze a legelső írás.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: blog Kommentek: 2 hozzászólás

Nincs még tavasz

Nagyon nincs. Persze még február van, tehát ez annyira nem is várható el. Na de. Azért az már nem olyan vicces amikor az ember felébred vasárnap és felhőtlen kék az ég, és érzi, hogy itt végre lesz egy jó kis futás, langyon szellőben, napsütésben és erre mi történik? Hogy mikorra elindul, mert ugye meg kell várni, hogy leérjen a reggeli, akkor már bizony erősen gondolkodik, hogy felvegye a napszemüveget és mire az második kanyarhoz ér addigra már esik és ez nagyjából az utolsó kanyarig így is marad így a 10 kilométerből 9-ben ázik.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: futás időjárás sár Kommentek: 2 hozzászólás

Na ez a síelés

Az ok, hogy tegnap nem írtam az, hogy ma korán akartunk kelni és ehhez korán is kellett feküdni. A vacsora fürdés egy kis olvasgatás mellé nem fért már írás. És, hogy miért akartam korán kelni? Mert nagyon úgy nézett ki, hogy ma végre nem fog esni a hó és akkor a két napig folyamatosan esett hóból jó pályát tudnak gyártani. Viszont ez nem tart nagyon sokáig mert rámegy a sok síelő és folyamatosan túrják szét és össze a havat. A korán kelést persze nyaralás viszonylatban kell érteni. Végül is sikerült és a felvonó nyitás után pár perccel már ott is voltunk.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Ausztria síelés tél utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Síelés

A síelés mindig lutri. Mikor hetekkel, hónapokkal előre leszervezed a dolgot nem tudhatod, hogy mit kapsz majd akkor és ott. Mert ugye ha nyáron az ember elmegy a tengerpartra akkor orbitális bal szerencse kell, hogy ne napsütést és kék tengert kapjon. Viszont a hó az kiszámíthatatlan. És hiába hirdetik Nassfeldet hóbiztosnak. Ha meleg van a hóágyú sem segít. És most tulajdonképpen meleg van, itteni viszonyok szerint.

Na nem kell azt hinni, hogy nem tudtunk síelni. Sőt első napra ez bőven elég volt. Csak a minőséggel vannak komoly gondok. Tavaly amikor jöttünk idefelé gyönyörű, vastag hótakaró fedte a tájat. Ilyen.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Ausztria síelés tél utazás Kommentek: 1 hozzászólás

Mindig ez van

Mindig ez van, hogy van egy nyaralás vagy valami hasonló érdekes dolog és utána leül egy kicsit a blog. Ilyenkor úgy érzem, hogy nem történik semmi. Pedig nem így van csak nem tűnik annyira érdekesnek. Most is ez történt. Katiék egyiptomi kalandja után mindenre azt mondtam magamban, hogy nem fontos. Persze. Ahhoz képes. Pedig azért történtek dolgok csak tényleg nem tűnnek fontosnak. És azért született néhány bejegyzés is. De például vettem egy dzsekit. Ez azért nem minden nap történik. Tulajdonképpen ha jobban belegondolok akkor a mostani darabomat több mint 10 éve vettem, csak, hogy ez annyira nem látszik rajta, hogy magam is megdöbbentem amikor utánaszámoltam. Annyira újszerű és annyira szeretem, hogy eszem ágában nem volt venni egy újabbat. De most síelésre készülünk és ideje volt már egy ehhez való darabot beszerezni és ez most szembejött.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: Ausztria tél utazás Kommentek: 2 hozzászólás

Tabu

Ha azt halljuk, hogy szülő meg azt, hogy tabu akkor nyilván arra gondolunk, hogy mi az amit a szülőnek illik a gyerek elől elzárva tartani. Itt nem főleg (de nem kizárva) fizikai távolságtartásra gondolok, hanem mindenféle szellemi dologra. Olyanokra gondolok, hogy mit nem nézhet meg a tévében, miről nem lehet beszélni a gyerek előtt. Magyarán mi az amit a gyerek nem tudhat, ismerhet meg mondjuk egy bizonyos életkorig. Viszont van ennek egy változata, amiben arról van szó, hogy mi az ami a szülő elől lett eltitkolva. Nem annyira szándékosan de mindenképpen hatással és következményekkel.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: talált videó Kommentek: 0 hozzászólás

Szakállas történet

Az a kifejezés, hogy szakállat növeszt szerintem teljesen téves. A szakáll nő magától. Tenni ugye akkor kell, ha az ember nem akarja, hogy nőjön. És van, hogy ezt elmulasztja és akkor akkor lesz szakálla csak úgy egyszerűen. Persze a szokás nagy úr és végül is kell elhatározás a borotválkozás szüneteltetéséhez. Aki nem látott az elmúlt 1-2 hónapban annak meglepetés, hogy ez történt velem is. Szakállam lett (határozottan nem növesztettem). Ez jó eséllyel egyszeri dolog mert nem szerettem meg ezt az állapotot. Rengeteg kényelmetlenséggel jár. Nem részletezném. Akinek volt vagy van szakálla az úgy is tudja. Aki nem tapasztalta úgy sem tudja átélni milyen az amikor az ember pofája szőrös. Na egy példa még is: az egyik futásnál elég erős szélben mentünk és bizony borzolta a szőrt a szél ami igen meglepő érzés.

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: timelapse vicces videó Kommentek: 5 hozzászólás

Pékség

Ugye nem rég megjött a karácsonyi ajándékunk. Le is teszteltem már egyszer. De az nem lett semmi különös. Ellenben most kicsit ráértem mert Kati szabadságon van, így játszottam egy kicsit. Persze nem öncélú játék volt, ezt az eredmény is igazolja.

Nem kezdenék bele most, hogy milyen hagyománya van nálunk a házi kenyér sütésnek. Talán csak annyit, hogy 4-5 éve van már kenyér sütő a háztartásban és az idejét nem tudom mikor vettünk utoljára kenyeret. Mindig van itthon kenyérsütéshez használható liszt. Jellemzően úgy 4-5 fajta. Most támadt viszont egy ötletem, és nem kenyeret sütöttem hanem ezt:

van még tovább >>

Írta: Feri Címkék: kenyér sütés Kommentek: 2 hozzászólás
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo