Egyiptom [frissitve]

Kicsit visszamegyek időben azoknak a kedvéért akik nem követik szorosan a családi dolgainkat.

Kati már többször csinált olyat, hogy anyukáját elvitte utazni. Ez úgy mond ajándék, meg ilyenkor kettesben vannak. Így voltak Prágában meg Majorkán. Most is együtt utaznak. Egyiptomban. Gondolom senkinek a figyelmét nem kerülték el az események amik ott történtek eddig. Már mikor innen indult akkor is tudtuk, hogy az internetet lekapcsolták ott és mobil hálózatokat is leállították. Ez történt csütörtökig. Figyeltük a híreket de ott csak az látszott, hogy rengeteg ember van az utcán és nagyon hangosak. Aztán jöttek olyan képek, hogy a rendőrség be avatkozott. Könnygáz felhő mintha csak a 2006-os magyar eseményeket látnánk arab kiadásban ami itt egy nem kicsit fokozó jelző.

Sejthető volt amikor a péntek délutánra nagy tüntetést szerveztek, hogy ez nem lesz könnyen kordában tartható. Így is történt. Még péntek délután a indulás előtt a reptérről hívott Kati és már akkor nagyon elég rossz hírek érkeztek, de ő úgy volt vele, hogy ha nem lenne biztonságos akkor biztos nem vinnék oda repülővel az embereket. Aztán felszálltak és innentől nagyon sokáig nem kaptunk hírt felőlük. Ezen egy darabig nem aggódtam mert tudtuk, hogy nincs net és mobil hálózat. Gondoltam sokáig tart míg eljutnak a szállodába. Mivel az a város szélén egy turista környéken van messze a Kairó belvárosi történésektől gondoltam lehet, hogy ne is érzékelik hogy mekkora zűr van. Mert akkor már elég véres, lángoló képek jöttek onnan. Folyamatosan ment a BBC News a tévében.

Aztán közel 3 órával az után, hogy leszálltak jött egy SMS, hogy még mindig a reptéren vannak. Akkor már az eredetileg csak nagy városokra vonatkozó kijárási tilalmat kiterjesztették az egész országra. Aztán hajnalban jött még egy SMS, hogy a mikrobuszban alszanak és remélik, hogy reggel elmehetnek a szállodába.

Ez az egész akkor is félelmetes lenne, ha minden pillanatban tudhatnám, hogy éppen, hol vannak és jól vannak. Azonban így, hogy az ember csak a tévében látja az áldozatokat meg forrongó utca képet és órákra el van vágva a személyes kapcsolattartástól kimerítő lelkileg.

Reméljük a legjobbakat.

Próbálok majd hírt adni itt a fejleményekről.

Frissítés: Most hívott Kati telefonon a szállodából, hogy végre oda mehettek. Ezek szerint a vonalas összeköttetés működik. Délután piramisokat terveznek. Én meg a megőrülést.

Frissítés: A mobil telefonos hálózat működik most ott ahol Katiék vannak. Ez így egy fokkal jobb. De a helyzet távolról sem rendeződött.

Frissítés: Üzenet érkezett Katitól. "A piramisok le vannak zárva, katonaság védi. Még sosem láttam szuronyos puskát! A program változott, Memphis - Szakkara lesz, megyünk ki a városból.

Frissítés: Most beszéltem Katival. Minden turista látványosság vagy az oda vezető utak le vannak zárva. Buszbolt láttak dolgokat, majd erről beszámol ő. Írja a blogját és majd fel is tölti amint net közelbe kerül. Egyelőre maradnak a szállodában mert már du 4-től kijárási tilalom van. Holnap a tervek szerint elhagyják Kairót, én remélem, hogy hazafelé, de ők nem így gondolják.

Frissítés: Percről percre változtak a dolgok. Most beszéltem Katival. A legutolsó információ szerint reggel 8-kor mennek a reptérre és az első lehetséges járattal valahova Európába. Az utazási iroda próbálja intézni a dolgot. Ennél pontosabbat egyenlőre nem lehet tudni.

Frissítés: Kati reggel küldött egy SMS-t, hogy még várnak emberekre akik nem készültek el időre. Utána sokáig csend volt, gondolom úton voltak. Majd nem sokkal ez előtt jött egy újabb üzenet, hogy már a reptéren vannak és várják, hogy a társaság intézzen valamit és ki tudjanak jutni az országból. Most várakozó állásponton vagyok én is nem akarom zavarni őket, biztos vagyok benne, hogy amikor tudnak valamit értesítenek.

Frissítés: Remélhetőleg az utolsó. Katiék feljutottak a Kairó-Budapest gépre. Hogy, hogyan (azon kívül, hogy szerencsésen) azt majd elmondja ő saját blogján. A várható érkezési időpont magyar idő szerint este ¾8. Én ezt a posztot lezárom. Lehet, hogy feldolgozom még a témát bár inkább szeretném elfelejteni.

Írta: Feri Címkék: család Egyiptom utazás Kommentek: 1 hozzászólás
Share on Tumblr
 
Anya 2011. Feb. 02. 20:35
Ami megmarad belőle az a tapasztalat.
Szólj hozzá!

A hozzászoláshoz be kell jelentkezned.
Email:

Jelszó:

Jegyezz meg!

Regisztrálok
Cimkefelhő:
3D (3) 3D_print (3) 550D (1) ablak (6) Afrika (2) ajándék (10) állatok (11) Amerika (20) Anglia (18) angol (3) apache (1) apám (2) apple (14) Ausztria (4) bárány (1) betegség (1) bicikli (2) blog (10) canon (3) cipő (3) Ciprus (4) család (16) csikós_cikk (2) csomag (8) Egyiptom (1) első (2) Emily (2) étterem (3) Európa (21) film (6) Florida (10) forgalom (1) fotó (7) főzés (5) Franciaország (1) futás (44) Gabi (3) golf (2) Goodwood (2) google (5) Görögország (18) gyümölcs (1) haj (1) hajó (1) hangulat (2) ház (11) hirdetés (1)  (8) hobbi (1) időjárás (10) internet (5) iPad (10) iPhone (5) Írország (8) izland (3) játék (2) kaja (5) Kalymnos (16) karácsony (9) Kati (1) kenyér (10) képek (6) kert (11) kirándulás (7) konyha (10) korcsolya (1) kórház (1) könyv (2) Krisztián (3) kutya (5) lakás (20) London (14) macska (3) madarak (5) magyar (2) Magyarország (16) Marci (2) marokkó (12) mászás (23) mozdony (1) mozi (4) műtét (1) növény (6) Olaszország (3) olimpia (3) paradicsom (3) php (2) politika (3) Portland (2) prog (2) programozás (5) radar (1) rejtvény (4) reklám (1) repülés (12) rewrite (3) róka (2) rss (1) sár (3) sárkány (1) script (1) sérülés (2) síelés (4) snooker (1) sör (3) Spanyolország (9) sport (5) street_view (2) sütés (25) számítógép (13) szemüveg (1) szerelés (37) szomszéd (9) szomszédság (22) szülinap (5) talált (13) tanulás (1) tél (5) természet (10) timelapse (2) Usa (3) utazás (88) választás (1) varrás (2) vásárlás (6) vasút (5) vendégség (10) vér (1) verseny (2) vicces (3) videó (25) virág (6) vulkán (2) zsázsa (1)
szikla blog logo